Ahoj.som muz, Mam 26 rokov od 15 trpim depresiami a uzkostami vdaka ktorym som na invalidnom dochodku, zijem s rodicmi, nemam pracu, nemam skolu, nemam vodica, nemam priatelov. Vsetkym snom je koniec. Nemam nic, som na tom velmi biedne. Co mam robit? Som uz odpisany v tomto zivote. K tomu mam este aj socialnu fobiu, ked je viac ludi tak strasna uzkost. Mam sa nastvat a ist cez to vsetko hoci ma porazi? :-(
Zniceny zivot
Písnička o úchylném debilovi.
Pedofil je debil.
ked sa budeš iba lutovať tak si nepomôžeš...
ja mám tiež socialnu fobiu a žijem vo vlastnom byte , chodím do práce, dokonca som prácu zmenila a pracujem v zahraničí..
-psycholog ti povie že sa nemáš vyhýbať ludom, že si tym nepomozeš,
-a psychiater? ten ťa nadopuje drogami lebo ma z toho biznis..
iba on má z toho profit, nie pacient,
AD ešte nikoho nevyliečili... !
pracovat mozes aj popri invalidnom nie? najlepsie by bolo pre teba isť si sadnuť do pokladne v obchode na brigadu alebo vykladať tovar
aby si bol medzi ludmi...
lebo ja viem podla seba že pokial som v kontakte s ludmi je všetko OK,.. no akonáhle som 2 dni zavretá doma v byte sama, a potom mám vyjsť von tak je to problem, vyjdem von a najradšej by som sa otočila a ušla nazad dnu a zabarikádovala sa v byte a nevyšla...
ked sa mi naplno prejavila SF" že som v práci zacala kiksy robiť, robila som v obchode , napr. vyklaala som tovar a ked siel okolo mna zakaznik alebo zastal pri mne, zacali sa mi ruky triasť a nevedela som tovar uložiť na miesto, začala som sa potiť..
a čo som urobila??? našla som si brigádu v druhom obchode :-D že som robila v 2 obchodoch , medzi ludmi...
tak aj psychologička mi povedala že to je super, že pri SF je doležite sa nevyhybať kontaktu s ludmi, lebo sa to zhorší...
ale vieš zlatinko, ja žijem sama, od rodičov som usla, koli zlym vstahom, zobrala som si hypoteku na byt, takze mna nemá kto chovať , takze musím pracovať, aj ked mám SF...
ale dnes je to už v pohode, jediné čo mi ostalo je uzkosť ked stojím v rade pri pokladni... a občas ked idem na urad niečo vybaviť, alebo v tento tyzden som si v drogerke pozerala tovar, čo som si chcela kupit a dosla predavačka či mi pomoze? a do mna uzkosť ze som sa vykoktať nevedela :-D ten moment prekvapenia.. že som aj zabudla čo som chcela kupiť :-D ale inak v pohode.. aj vonku- v zahraničí nemám problem...
a ako mi aj psychologička hovorila, treba chodit von, ja som mala tiez problem jest na verejnosti, som pri tom mala uzkost, no pri mojej robote si nenavyberam a ked ma zavola kamos von, na kavu...atd... idem... neriešim ze budem musiet piť kávu pred inymi ludmi... sadnem si tak aby som bola ludom chrbtom ze celom som k stene a OK...
... si neviem predstaviť že niekto dobrovolne sa zatvára doma , v izbe a nevychádza von,... !?
Ahoj, určite musíš prekonať strach iba tak sa niekam dostaneš. Je to ťažké ale keď budeš robiť veci ktorých sa bojíš budeš potom na seba o to viac hrdý a budeš sa mať z čoho tesit. Najťažšie je urobiť prvý krok ale keď ho spravíš máš polovicu úspechu a potom to už ide oveľa ľahšie.
Ja som na tom podobne (liecim sa na tazku depresiu a uzkost) akurat priratajte este schizofreniu. Odporucal by som ti najst manualnu pracu kde nieje extra vela ludi. Vycisti ti to hlavu a zaroven popri manualnej robote nebudes mat tolko casu premyslat. Aspon mne to pomaha. Zaroven urcite beries nejake lieky. Tie ti nepomahaju? Napr. na tu depku alebo uzkost?
Bu bu bu...
Sa tu opustate na tomto fore strasne podaktory ludia.. zivot mas len jeden a mozes ho este vyuzit a to naplno takze co tak jedno rano vstat a povedat si odteraz bude vsetko inak? predstav si v hlave aky zivot chces vlastne zit ked uz si ho dostal a sprav vsetko preto aby si bol stastny, vyjeb sa na ostatnych socialna fobia je cista picovina v tvojej hlave, staci zmenit myslenie, zacat mat rad sam seba a nebrat vsetko negativne. Vsetko ale naozaj vsetko je o tvojich myslienkach, o tvojom pohlade na svet a vzdy to mozes zmenit. Ja mam sice len 15 rokov ale niake te antaky typu xanax a podobne zasebou a vzdy mi ztoho len jebalo. Pomohla som si proste zo vsetkych sraciek sama. Ak ty nedokazes tak mozes na dacom ficat ale vzdy sa da z toho dostat aj pomocou vlastnej vole. Smrt nieje riesenim to si zapametaj. Parkrat som sedela na zabradli a chcela to skoncit ale ak mas ludi ktory ta maju radi, ak niesi velmi tazko chory a ak mas aspon kusok vdacnosti voci rodicom tak to nespravis. Zacni zit lebo ubehne par rokov a uvedomis si ze si svoj zivot maximalne premarnil.
Strednu s maturitou som sam ukoncil a prestupil som na bezmaturitny odbor a twn som skoncil(mam vyucny list)
Kašlať na všetkk, však začať niekde musíš, takže tvrdohlavo do toho :D