Zmenila som sa

Príspevok v téme: Zmenila som sa
zmenena

Zdravím. Myslím si, že so mnou niečo nie je v poriadku.
Už od škôlky ma ľudia nemali radi. Presnejšie deti. Ani na základnej, ani na strednej. Uvedomujem si prečo. Som utiahnutá, uzavretá, hanblivá a takmer s nikým nerozprávam, aj keď, tak pár slov. Deti si ku mne dovoľovali, správali sa ku mne drzo, odkedy si pamätám. Na strednej som zažila psychickú šikanu, veľmi som trpela.
Nikdy som nemala priateľov a doteraz ich nemám.
K veci. Samota mi začala vyhovovať. Som agresívna, výbušná, nedôverujem ľuďom, nenávidím ich a hlavne, stratila som súcit. Keď je niekto smutný, nič to so mnou nerobí. Keď počujem, že človek zabil niekoho, kto ho podrazil, urazil, tak si poviem, že si to zaslúžil, tak mu treba, nemal to robiť. A necítim ľútosť.

Čo je to so mnou ? Stal sa zo mňa bezcitný človek, ktorý nie je schopný niekoho milovať. Samota mi vyhovuje. Keď si idem za svojím, nemám problém niekoho oklamať, dokonca mu ublížiť. A neľutujem to. Cítim, že ľudia, ktorí mi ublížili, si zaslúžia pomstu, nech už je akákoľvek.

Pamätám si časy, keď som ešte bola šťastná (4-7 ročná), potom to šlo dole vodou a vykľulo sa zo mňa toto. Viním z toho všetkých ľudí, ktorí sa ku mne zle správali alebo sa na mňa zle pozreli. Aj staršieho brata, ktorý ma odmalička bil. Preto neznášam ľudí a som pomstychtivá a bezcitná.

ides

Jedna vec, ked niekto ublizi nechtiac a IBA RAZ a druha vec, ked niekto ublizuje OPAKOVANE, KAZDYKRAT, PRI KAZDOM STRETKU, PRI KAZDOM KONTAKTE, ak uz inac nie, tak minimalne urazkami, posmesnymi uskrnmi a opovrhovanim, vymyvanim mozgu, vytesovanim sa z toho, ze zranuje moje city... a ked uz ublizil tristokrat, neublizi aj tristoprvy? A potom neutekat od takeho, ale vyhladavat zamerne kontakt s nim, to by mohol uz ale naozaj len hlupak, ktoreho najväcsou zivotnou tuzbou je nechat si ublizovat, lebo je chory masochista. Kto sa chova slusne a normalne, ma u mna dvere otvorene, ale kto je hajzel a intriganska, klamarska a podrazacka svina, ktorej najväcsou zivotnou tuzbou je ublizovat mi nonstop, pre toho sa aj v mojej sprostej hlave plnej naivity, dovercivosti a debility a ochoty odpustat a chcenia verit v zmenu toho-ktoreho zloducha k lepsiemu (verit na obratenie hriesnikov)predsa len raz tie dvere zatvoria, ale ked sa zatvoria, uz sa nikdy neotvoria a milostivy zloduch si najde namiesto mna dalsiu obet, lebo bez ublizovania inym nemohol by existovat a nic by ho uz na tomto svete netesilo a ani mna nebude tesit ze ublizovat bude inemu, ale tesit ma bude iba to, ze nebude uz ublizovat mne. A to nie je utek typu zbabelost, ale je to utek typu chranim samu seba pred nim. A je mi ukradnute uz potom, co je s nim, nedusim hnev a nepreklinam, ani neposlem satanistom a vesticiam peniaze aby ho popreklinali a v podstate by som mu dopriala aj miliardovu vyhru v ciselnych loteriach, nech si uzije prachy ake na tomto svete nikto nemal, ale nech sa nepohybuje uz v mojej blizkosti. Asi tak. Ani mys nepojde medzi macky, ani cervik medzi kacky.

Preteba

Odpustím, ale nechcem už človeka ani vidieť? To nie je odpustenie, ale útek. Nemôžeme klamať sami seba, to nám veru nepomôže. Nemáme si nechať ubližovať, máme mať taký postoj srdca, že nám nikto nemôže ublížiť. Liek proti bolesti je láska.

Tomas12345

Nikto nie je bez chyby, kazdy pocas zivota zhresi, a tak sa tak stalo aj u tvojich sikanatorov. Mozno to pritom ani nebola ich chyba, lebo charakter cloveka vie casto krat vyformovat aj prostredie alebo domace nasilie doma. Sudenie druhych prenechavam na Boha.

Kontrol0r

Šikana počas formovania osobnosti zanechala tieto negatívne povahové rysy. Ja to mám rovnako, nedokážem prejavovať emócie, často som odmeraný a podobne. Poslednú dobu sa to ale výrazne zlepšilo. Začal som sa venovať aktívne turistike, spoznal som veľa super ľudí. Snažím sa ku každému správať tak ako on ku mne.
Problém je že je to taká blokáda, často mám problém zaujímať sa o životy a problémy známych, neviem to precítiť ako by mi to bolo jedno.

Nejde ani o odpustenie, mne to už je teraz jedno je to minulosť, ale tieto vlastnosti mi ostali a neviem sa ich zbaviť.

Anonym_93436

ides tak logicky keď už odpustiť tak sa myslí nedusiť v sebe ten hnev a nenávisť , rozumný človek už asi nevyhľadá toho kto mu ublížil a nebude sa držať v jeho blízkosti ... je rozdiel odpustenie a nepoučenie sa

ides

Aj je tu vela prispevkov o odpusteni, k tomu len tolko - ano, odpustit treba, ale dalsie co treba odpalit toho cloveka zo svojho zivota nadobro. Lebo kto ublizil tristokrat, ublizi aj tristoprvy, tristodruhy...kazdykrat. O tom to je. Odpustit neznamena vyhladavat spolocnost zleho cloveka ktory opakovane ublizuje. Odpustit znamena nedusit v sebe hnev, ale obrnit sa proti tomu aby ublizil znovu. A obrnit sa proti opätovnemu ublizeniu tvojej osobe z jeho strany sa da jedine tym ze ho odpalis zo zivota svojho prec a osraty je raz a navzdy, nieco ako zide z oci, zide z mysle. Zo spomienok sice nie, ale aspon z tej mysle ano a tym uz vlastne nikdy viac nedostane prilezitost, aby ublizil znovu.
Alebo inak povedane - pojdes sa prechadzat von pred dom prvykrat a susedov pes ti odhryzne palec pravej ruky. Pojdes sa prechadzat pred tom druhykrat a susedov pes ti odhryzne ukazovak pravej ruky. Pojdes sa prechadzat tretikrat a susedov pes ti odhryzne prostrednik pravej ruky, a tak dalej... Dokazes tie opakovane utoky a ublizenia tomu zvieratu odpustit? Odpustit znamena nesusit v sebe hnev na to zviera. Odpustit neznamena znovu sa vystavit riziku, ze ti tentokrat odhryzne dalsi prst. Odpustit neznamena opakovane sa vystavovat riziku, ze ti budu pomaly a postupne odhryzane tym zvieratom dalsie a dalsie casti tela, ano? To znamena, teda odpustit znamena, ze prestanes dusit v sebe hnev na to bezcitne hovado a bojove plemeno, ale v ramci pudu sebazachovy predas dom a prestahujes sa niekam inam, dobre daleko, najlepsie na opacny koniec republiky, aby si ale ze ani len nahodou toho hnusneho psa uz nikdy viac nestretla. A to ze si toho psa odpalila zo zivota svojho nadobro raz a navzdy, to neznamena, ze si zatrpknuta a dusis v sebe hnev, ale to znamena, ze sa snazis len chranit samu seba.
Iny priklad: Mas silnu alergiu na ustipnutie vcelou, ale nevies o tom. Ides pri ul medzi vcely a jedna ta ustipne, skoncis s anafylaktickym sokom v nemocnici. Odpustis tej vcele? Asi ano, ale odpustit neznamena zacat travit 24 hodin denne v blizkosti ula, kde su vcely. Odpustit znamena len nedusit v sebe hnev na ten hmyz. Ale ked si rozumna, tak sa budes vyhybat vcelam ako je to len mozne, aby si ochranila samu seba.
ROVNAKO SA TREBA VYHYBAT ZLYM LUDOM, KTORI OPAKOVANE UBLIZUJU.
Ten prispevok bol adresovany tym, ktori tu vela pisu o odpustani.

ides

Smutny pribeh. Ja som mala malo ludi, ktori mi ublizili a neriesila som to nikdy pomstychtivostou, ale som to riesila tak, ze som odpalila prec zo zivota svojho toho kto si to zasluzil a prestal pre mna ako clovek existovat, cize: vymazat z mobilu cislo, zablokovat na FB, vyhnut sa na ulici - ako sa len da, napriklad ked uz je velmi blizko a niet kam odbocit, tak zajst do najblizsieho obchodu alebo nech by hoci do moslimskej mesity :) Nehovorim ze v tom obchode alebo v tej mesite nemozu byt tiez zli ludia, ale pre mna je najhorsi ten, kto ublizil mne a ostatni zli ublizili moznoze inym a nie mne, tak ma nezaujimaju ale ze vobec a su mi ukradnuti, popravde povedane. Ze ta nemali radi nikdy v ziadnom kolektive, to vyplyva z nizkeho sebavedomia. Treba chodit vzpriamene s hlavou hore, nepozerat do zeme, ale priamo do oci, nacvicit si smely a odvazny pohlad pred zrkadlolom, rezku a rychlu vzpriamenu chodzu a namyslene sa tvariaci ksicht, potom si uz nebudu na teba dovolovat - zvladnes. Ked nemas doma dobre podmienky a brat je hajzel a agresor, tak urobit si plan ako v 18 vypadnes z domu. Potom uz obmedzit kontakt s bratom na minimum, to znamena stretnut sa na svadbach a pohreboch, kde sa stretava sirsia rodina. Mimo toho nevolat, nepisat, zablokovat na FB, nestarat sa, nezaujimat sa a srat nanho, nech sa onho staraju ti ku ktorym sa pekne chova/choval, ty sa nemas preco. Ked chces ist na vysoku skolu, tak do ineho mesta na intrak. Ked nechces ist na vysoku, tak normalne do fabriky do takej co dava ubytko a v robote ta uz nebudu sikanovat, lebo tam budu ludia rozneho veku, ktori uz maju vlastne rodiny a ine starosti a ked mas problem vyjst s vekovo primeranymi, tak so starsimi budes mat lepsie vztahy. Ale do noveho kolektivu uz musis prist ako novy clovek. Ked ma niekto blbe reci tak bud ignorovat, alebo ho odpalit slovne...a ked intriguje, odpalit nadobro zo zivota. Ked sa to neda, lebo je sucastou kolektivu, tak pretrpiet ho, ignorovat, nestretavat sa mimo pracoviska, neprihovarat sa mu, tvarit sa akoby bol vzduch, a tak - zvladnes. Ked si pomstychtiva, tak asi je to otazka povahy a nic s tym nespravis a nezmenis to uz. Mne sa stalo, ze ked mi niekto velmi vela a opakovane ublizoval (takych ludi ale bolo nastastie malo), tak vzdy som sa nakoniec neskor dozvedela, ze sa tym ludom stalo nieco velmi zle, proste ze sa im akoby osud pomstil namiesto mna :) Raz som mala kolegu hajzla zasrateho, ktory sikanoval cely kolektiv. Na zaciatku bol super kolektiv, vsetko bolo uzasne, dobra praca, velmi mili a zlati ludia, kamosky, vsetko a zrazu prisiel on - velavazeny pan intrigan, namyslenec a nafukanec. Neubehli tri mesiace a na tom pracovisku sa komplet vymenila partia. Vsetci co dali vypoved vratane mna, povedali, ze je to kvoli nemu a vedenie to nebralo na vedomie, sefstvo mu verilo debilovi kazde slovo. Boli sme predavacky a ten hajzel dostal vypoved az vtedy, ked sa v pracovnej uniforme pocas pracovnej doby pobil so zakaznikom :), neskor mu zomrel jeden velmi blizky clen rodiny, hoci vekovo nebol z tych, co by umierali. A vela dalsich zlych veci sa mu este stalo, nedostalo sa mu pomsty od nas, co nam ublizil, ale sa mu dostalo pomsty od osudu a stale sa dostava. Zasluzene.

ides

Smutny pribeh. Ja som mala malo ludi, ktori mi ublizili a neriesila som to nikdy pomstychtivostou, ale som to riesila tak, ze som odpalila prec zo zivota svojho toho kto si to zasluzil a prestal pre mna ako clovek existovat, cize: vymazat z mobilu cislo, zablokovat na FB, vyhnut sa na ulici - ako sa len da, napriklad ked uz je velmi blizko a niet kam odbocit, tak zajst do najblizsieho obchodu alebo nech by hoci do moslimskej mesity :) Nehovorim ze v tom obchode alebo v tej mesite nemozu byt tiez zli ludia, ale pre mna je najhorsi ten, kto ublizil mne a ostatni zli ublizili moznoze inym a nie mne, tak ma nezaujimaju ale ze vobec a su mi ukradnuti, popravde povedane. Ze ta nemali radi nikdy v ziadnom kolektive, to vyplyva z nizkeho sebavedomia. Treba chodit vzpriamene s hlavou hore, nepozerat do zeme, ale priamo do oci, nacvicit si smely a odvazny pohlad pred zrkadlolom, rezku a rychlu vzpriamenu chodzu a namyslene sa tvariaci ksicht, potom si uz nebudu na teba dovolovat - zvladnes. Ked nemas doma dobre podmienky a brat je hajzel a agresor, tak urobit si plan ako v 18 vypadnes z domu. Potom uz obmedzit kontakt s bratom na minimum, to znamena stretnut sa na svadbach a pohreboch, kde sa stretava sirsia rodina. Mimo toho nevolat, nepisat, zablokovat na FB, nestarat sa, nezaujimat sa a srat nanho, nech sa onho staraju ti ku ktorym sa pekne chova/choval, ty sa nemas preco. Ked chces ist na vysoku skolu, tak do ineho mesta na intrak. Ked nechces ist na vysoku, tak normalne do fabriky do takej co dava ubytko a v robote ta uz nebudu sikanovat, lebo tam budu ludia rozneho veku, ktori uz maju vlastne rodiny a ine starosti a ked mas problem vyjst s vekovo primeranymi, tak so starsimi budes mat lepsie vztahy. Ale do noveho kolektivu uz musis prist ako novy clovek. Ked ma niekto blbe reci tak bud ignorovat, alebo ho odpalit slovne...a ked intriguje, odpalit nadobro zo zivota. Ked sa to neda, lebo je sucastou kolektivu, tak pretrpiet ho, ignorovat, nestretavat sa mimo pracoviska, neprihovarat sa mu, tvarit sa akoby bol vzduch, a tak - zvladnes. Ked si pomstychtiva, tak asi je to otazka povahy a nic s tym nespravis a nezmenis to uz. Mne sa stalo, ze ked mi niekto velmi vela a opakovane ublizoval (takych ludi ale bolo nastastie malo), tak vzdy som sa nakoniec neskor dozvedela, ze sa tym ludom stalo nieco velmi zle, proste ze sa im akoby osud pomstil namiesto mna :) Raz som mala kolegu hajzla zasrateho, ktory sikanoval cely kolektiv. Na zaciatku bol super kolektiv, vsetko bolo uzasne, dobra praca, velmi mili a zlati ludia, kamosky, vsetko a zrazu prisiel on - velavazeny pan intrigan, namyslenec a nafukanec. Neubehli tri mesiace a na tom pracovisku sa komplet vymenila partia. Vsetci co dali vypoved vratane mna, povedali, ze je to kvoli nemu a vedenie to nebralo na vedomie, sefstvo mu verilo debilovi kazde slovo. Boli sme predavacky a ten hajzel dostal vypoved az vtedy, ked sa v pracovnej uniforme pocas pracovnej doby pobil so zakaznikom :), neskor mu zomrel jeden velmi blizky clen rodiny, hoci vekovo nebol z tych, co by umierali. A vela dalsich zlych veci sa mu este stalo, nedostalo sa mu pomsty od nas, co nam ublizil, ale sa mu dostalo pomsty od osudu a stale sa dostava. Zasluzene.