Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zmenila som sa

Príspevok v téme: Zmenila som sa
zmenena

Zdravím. Myslím si, že so mnou niečo nie je v poriadku.
Už od škôlky ma ľudia nemali radi. Presnejšie deti. Ani na základnej, ani na strednej. Uvedomujem si prečo. Som utiahnutá, uzavretá, hanblivá a takmer s nikým nerozprávam, aj keď, tak pár slov. Deti si ku mne dovoľovali, správali sa ku mne drzo, odkedy si pamätám. Na strednej som zažila psychickú šikanu, veľmi som trpela.
Nikdy som nemala priateľov a doteraz ich nemám.
K veci. Samota mi začala vyhovovať. Som agresívna, výbušná, nedôverujem ľuďom, nenávidím ich a hlavne, stratila som súcit. Keď je niekto smutný, nič to so mnou nerobí. Keď počujem, že človek zabil niekoho, kto ho podrazil, urazil, tak si poviem, že si to zaslúžil, tak mu treba, nemal to robiť. A necítim ľútosť.

Čo je to so mnou ? Stal sa zo mňa bezcitný človek, ktorý nie je schopný niekoho milovať. Samota mi vyhovuje. Keď si idem za svojím, nemám problém niekoho oklamať, dokonca mu ublížiť. A neľutujem to. Cítim, že ľudia, ktorí mi ublížili, si zaslúžia pomstu, nech už je akákoľvek.

Pamätám si časy, keď som ešte bola šťastná (4-7 ročná), potom to šlo dole vodou a vykľulo sa zo mňa toto. Viním z toho všetkých ľudí, ktorí sa ku mne zle správali alebo sa na mňa zle pozreli. Aj staršieho brata, ktorý ma odmalička bil. Preto neznášam ľudí a som pomstychtivá a bezcitná.

Jana Lukacova

Zmenena: zmena nie je vo Vás zapečatená, závisí iba od toho, ako sa rozhodnete a či ukončíte reťazovú reakciu (tj. niekto ublížil Vám a teraz Vy pociťujete túžbu ublížiť)...potrebujete prijať a prejaviť všetko čo Vás vnútri trápi (bolesť, hnev, smútok, strach), aby ste opäť prežívala pokoj a obnovil sa aj Váš súcit s inými.

Zraneniam sa v živote nevyhnete, potrebujete sa im naučiť čeliť a následne tomu, kto Vám ublížil nastaviť hranice, aby sa to viac nedialo.

Anonym_93436

Aj taký už život je ... ak sa chceš oháňať tým že čo si komu spravila že sa ti toto stalo tak ti poviem niečo o sebe. Tiež som si zažil šikanu nejakých 7-9 rokov ... mám doživotné poškodenie nervov kvôli ktorým mám každodenné bolesti a kopu ďalších zdravotných problémov .. ale stále ti hovorím , dá sa to zmeniť , dá sa zbaviť toho hnevu , trápenia a nenávisti. Len musíš sama chcieť.
Pozri , všetci niečo máme a všetci sme si niečo zažili a je len na nás či sa cez to chceme dostať alebo sa s tým trápiť dokonca života.

nicollette12

zmenena - ako pisem, smer psycholog, potrebujes ten hnev zo seba dostat von, ked tak sa prihlas na box, alebo bojove umenie, popripade nejake silove sporty, aspon kym to zo seba nedostanes, k tomu psycholog, ktoremu mozes povedat svoje emocie a co ta trapi.... bude ti o dost lepsie

zmenena

Do strednej školy som bola milá, priateľská, v živote by som nikomu nič neurobila, bola som nekonfliktná, no bola som PRÍLIŠ plachá. Decká si ku mne dovoľovali, využívali ma, klamali a boli drzí. Trpela som to 5 rokov (raz som prestúpila, nezmenilo sa to) a nemohla som s tým nič robiť, pretože som bola veľmi slabá. Oni si to užívali. Celé detstvo som v sebe dusila hnev, no na strednej to zašlo priďaleko. Stalo sa zo mňa toto.

Anonym_93436

Tak ti poviem , dokázať to dokážeš len cez ten hnev a nenávisť to jednoducho nechceš. To že odpustíš ťa nerobí slabou ale práve že silnou ...
Tí ľudia ťa už nemusia raniť ak ich nenecháš .. ta šikana ti dala cennú lekciu , naučila si sa že sa nedá dôverovať každému a že celkovo dôvera je veľmi cenná a dnes je málo ľudí komu môžeš dôverovať. Holt , dôvera je dnes cennejšia než zlato ...
To že je to zapečatené si len myslíš , sám som kedysi zanevrel na život , bol naplnený hnevom a nenávisťou , cítil som nespravodlivosť a bol som stále negatívny. Dnes to už je inak .. chce to len chcieť sa zmeniť , chcieť sa prestať trápiť a spracovať minulosť kedže ta nám dláždi budúcnosť v dobrom alebo v zlom.
Dobrí ľudia existujú , môžeš si nájsť kamarátov ktorý sa za teba postavia len najprv musíš zmeniť samu seba ... Rád ti s tým pomôžem ak chceš , zažil som si to tiež , viem aké to je a dá sa to.
V živote ešte môžeš zažiť veľa pekných dní a veľa dobrého .. je len na tebe čo si zvolíš.

nicollette12

MAla by si navstivit psychologa a vyrozpravat mu svoj problem, lebo nie si dobry clovek, nemas v sebe uzatvorene niektore veci z minulosti, ktore ti stale lezia na srdci, preto si agresivna a pomstichtiva, ale takto nebudes mat nikdy nikoho, kto by chcel s takou byt, alebo sa kamaratit? S negativnym clovekom ktory len tuzi po pomste a laska, priatelstvo a sucit mu nic nehovoria? Velmi rychlo sa zmen, lebo ta to zozerie.. ostanes na svete sama... a klamstvo je velmi zle, to sa musis naucit, tak nikde nepochodis, ked nemas problem oklamat cloveka do oci... nie je ti zo seba zle?

Preteba

zmenená, všetko je možné, keď človek chce. Musíš si však uvedomiť, že neodpustením nerobíš zle tým, ktorí Ti ublížili, ale iným a aj sebe. Momentálne robíš z druhých, aj nevinných to, čo z Teba urobili tí, ktorí Ti ublížili. Rozumieš? Tebe ublížili zranení a Ty pokračuješ v ich práci. Niekto bude o chvíľu tam, kde si Ty, kvôli Tebe. Len tým, že odpustíš môžeš veľa urobiť aj pre seba a zastavíš pokračovaniu ubližovania.

zmenena

Či sa chcem zmeniť ? Dobrá otázka. To, ako sa teraz správam, je môj obranný mechanizmus. Cítim, že nedokážem odpustiť, nedokážem byť k ľuďom úprimne milá. Správam sa milo, ale vo vnútri dusím hnev, nenávisť a túžbu po pomste.
Bojím sa, že keby som odpustila, bola k nim úprimne dobrá, zase by ma zranili. Tak radšej raním ja ich. A okrem toho, tá zmena je vo mne zapečatená. Nemyslím si, že je možné zmeniť sa k lepšiemu.

Anonym_93436

Tak ako píše Preteba ... dusíš v sebe hnev a nenávisť z toho ako ti ľudia ublížili , preto ta agresivita , bezcitnosť a chuť po pomste.
Nedokážeš im odpustiť , pri tom len odpustením sa zbavíš tohto bremena ... nehovorím teraz o odpustení že prídeš k tomu človeku a povieš mu odpúšťam ti .. odpusť im v hlave.
Pozri , viem ako sa cítiš , zažil som si šikanu a ľudia ma stále moc nemusia .. tiež som nenávidel tých ľudí ktorí ma šikanovali no tým hnevom , nenávisťou a všetkým tým zlým som ubližoval jedine sebe samému , oni si žijú ďalej svoje životy zatiaľ čo my sme zaseknutí v tomto bludnom kruhu. Tí ľudia si tiež zažili svoje a to prečo sa tak správali malo svoj dôvod. To je tiež dobré pochopiť.

Chceš to zmeniť ? Dá sa to no musíš urobiť preto veci pri ktorých ti bude hlava kričať jasné NIE ... nejde o nič zložité ...

Preteba

Zmenena, máš pravdu, že to nie je v poriadku. Dobré však je, že si to uvedomuješ a dá sa to zmeniť. Tvoj problém spočíva v tom, že si sa zatvrdila a zablokovala si tým všetky bežné city v sebe.