Čo mám robiť ak začínam byť šikanovaný niektorými spolužiakmi? Zatiaľ iba slovnými urážkami. Ale iba ZATIAĽ ! Nič som im neurobil. Naozaj nič.
Na tejto stránke som zistil, že "vhodným adeptom" sú tichí a utiahnutí ľudia, čo ja som, takže bingo...
už mi to dáva zmysel :( Mám 15
Prosím pomôžte mi, za každú radu veľmi pekne ďakujem
Som šikanovaný
Ludia skuste cvičiť s vlastnou vahou či už kliky alebo zhyby no naberete ohromnu silu na rozdiel magorov ktory si nieco dokazuju cinkami ja cvicim uz 3 roky s vlastnou vahou ale sam neviem odkial sa do mna taka sila berie, no od coho BINGO! A skuste aj drepy budete mat pod nohami pevnu dosku
Prečo mám stále pocit, že to čo som napísal si stále prekladáte len ako bitku nejakého túpého magora, ktorý okrem svalov a posilky nepozná nič iné. Ja nevravím IBA o bitke. Spomenul som to už ako ten vyostrenejší prípad, do ktorého môže prejsť slovná šikana. Svojim príspevkom som chcel povedať len to, že človek by sa nemal obracať na učiteľov a tak, pretože aj keby tým niečo vyriešil, v očiach tých, ktorí ho šikanujú, zostane stále slabý. A keď vyjde zo školy, môže sa mu to stať znova. Chcel som vyjadriť, že človek by sa mal postaviť za svoje práva osobne. A tiež sa povzniesť nad ,,slabým'' správaním tých, ktorí ubližujú a nenechať sa vytáčať nimi. Mal by vedieť, kedy ich ignorovať a kedy naopak zasiahnuť (či už slovne alebo fyzicky).
''Ži pre seba.'' - nad týmto by sa tiež dalo filozofovať.
Najlepšie urobíš, ak sa "odosobníš" od nich. Áno, vidíš ich, počuješ ich, atď. - ale inak sú pre teba menej ako vzduch. Čiže ignorovanie. Len si dávaj pozor - ty - aby to nebolo na tebe veľmi viditeľné, lebo to ich rozdráždi. Ži pre seba. Pre seba, vieš, čo je to? Je to ťažké, ale dá sa.
posli ich slovne do prdele...a povec to s kludom
Ono je to hodne aj o mentalite,vyhove.Dnesny rodicia najme otcovia vstepuju detom myslienku ze je lepsie sikanovat ako byt sikonovany.
Ked je otec koko* aky bude asi jeho syn?
Ludia neznasaju ked je niekto iny(tichy,introvert,samotar).
Ale zase je to trosku vyhra byt odlisny,s nikym si nerozumiet a tak uzasne zvladat samotu.Taky ludia su vzacny.
Za svoj zivot som stretol len jedneho takeho cloveka.
Ja som sa napríklad skúšal postaviť slovne - lem ma mali na smiech, a fyzicky som sa rovesníkom rovnať nemohol. Ak už ťa ma niekto za nulu len ťažko ho presvedčíš o opaku. Mne to zničilo študentský život, teraz mám pre to sociálnu fóbiu s ktorou som už pokročil. Ale následky sú katastrofálne. Ja som striedal triedy, školy ale nič. Dnešný študenti sú hrozní ľudia.
Jedine čo platilo bol cirkus keď sa to dozvedelo celé vedenie školy a vyhrážky políciou od riaditeľky. Ale po čase to znova začalo. Pomohla zmena triedy kým ma tam neprekukli, že som slabý.
Samozrejme pomsta bola myslena skor ako taka ustipacna poznamka ale prispevky od bielehotesaka sa mi pacia viac.
Neviem ci mu v dospelosti pomoze sa bit.Nerozumiem tej myslienke ze za spravnu vec sa treba bit.To sa mam s kazdym mlatit a potom hovorit ze som silny,uspesny muz co sa v zivote bije?
Skor si myslim ze paste,velka huba,velke svaly su v zivote uplne na nic.
Poznam vela takych ale zeby sa mali v zivote dobre nemozem povedat.
Skor si myslim ze je dobre to co pisal bielytesak,ignorovat.
Nechcem sa nikoho dotknut ani rypat ale ludia ktory si niecim presli,su omnho silnejsi,odvaznejsi.
Ja som tiez mal vela spoluziak co radi,sikanovali a nemozem povedat ze by boli silny,radi sa bili.Skor sa biju ale v krcmach no v zivote to daleko nedobojovali.
Som zato aby to riesil rozumom,nie pastami.
Moj nazor.Dobru noc.
BielyTesak4: za správne veci sa oplatí bojovať, a preto treba byť neustále na pozore a snažiť sa rozoznávať, čo je správne. A potom aj ten boj inak vyzerá, hoci je vyčerpávajúci, stojí za to.
jatiez: A máš aspoň niekoho, s kým si píšeš? A čo tvoji rodičia, rodina? Ak by ti to pomohlo, môžme si písať, hoci je to taká slabšia náplasť osobného kontaktu, ktorý by si si v tvojom okolí mala hľadať.
Fighter prajem si aby to bolo také ako píšeš a dúfam že aspoň uňho to bude také.
''Treba stále bojovať'' ... bojuješ s tým celú dobu a niektorý ešte aj po tom čo sa to skončí.
jatiez , ak chceš a ak by si sa potrebovala niekedy vypísať tak mi kludne napíš na email .. je to ta červená ikonka vedľa mena .. vyriešiť tu šikanu nedokážem no vždy budem oporou pretože viem aké to je keď si v tom sama a nemáš sa ani komu vyrozprávať ...