Som šikanovaný

Príspevok v téme: Som šikanovaný
sebino15

Čo mám robiť ak začínam byť šikanovaný niektorými spolužiakmi? Zatiaľ iba slovnými urážkami. Ale iba ZATIAĽ ! Nič som im neurobil. Naozaj nič.
Na tejto stránke som zistil, že "vhodným adeptom" sú tichí a utiahnutí ľudia, čo ja som, takže bingo...
už mi to dáva zmysel :( Mám 15
Prosím pomôžte mi, za každú radu veľmi pekne ďakujem

nicollette12

Tak ak sa citis na to, ze by si sa im dokazal postavit aj sam, tak sa im urcite postav... ale dnesne decka su hrozne, na strednej skole by uz deti mali mat rozum, nie sa vysmievat a sikanovat... takich by na strednu skolu ani prijmat nemali.... hrozne... no ale vela sil ti prajem, ale ak si niesi isty v tom ze to zvladnes sam a zvladnes ten natlak potom, ked sa rozhodnes zasiahnut, tak radsej sa obrat na svojich rodicov a nech idu za triednym ucitelom a ten nech to riesi s rodicmi sikanatorov....

Fighter

''ich zaujíma len jedno a to aby sa trápil''

Veď jasné, že keď im dá najavo, ako ho to s prepáčením serie, tak je pravdepodobnosť, že s tým budú pokračovať. Podľa mňa, ak ich bude brať s prehľadom, teda pochopí, že ich správanie je mimo a nebude sa nad tým nejak extra pozastavovať a taktiež keď im dokáže aj čeliť, tak to bude v pohode. V podstate, svojim spôsobom, stále treba bojovať. Či už na rovine psychickej alebo fyzickej.

jatiez: je mi to ľúto, že si v podobnej situácii. Máš nejakú kamarátku z inej triedy?

Anonym_93436

Holt posilnilo ma to tak že som padol na dno a naučil som sa z neho vstať , naučil som sa byť sám a spoliehať sa jedine na seba, ignorovať ľudí a odpúšťať ... tak isto rozoznávať komu môžem dôverovať.
Dalo mi to hodne cenných lekcií a hlavne som sa vďaka tomu začal budovať , viem vďaka tomu ako sa cítia ostatní a pokúšam sa im pomôcť svojou skúsenosťou alebo tým že im môžem byť oporou.

Anonym_93436

Fighter lenže tých ľudí nezaujíma že sa im sebaisto postaví a že im to povie ako muž ... ich zaujíma len jedno a to aby sa trápil. Uvidia že ho to trápi tak to budú robiť horšie a intenzívnejšie. Preto mu radím to ignorovať.
Pozri sám som si prešiel psychickou šikanou a na rovinu ti poviem že tvoje slová sú pre nich ničím , skúsiť to môžeš .. možno to bude iné ako u mňa ale silno o tom pochybujem.

jatiez

sebino15 - Vysmievajú sa mi (poza chrbát), nadávajú na mňa, urážajú, ohovárajú. A to ešte nechcem vedieť, čo o mne hovoria, keď nie som v škole. Neprejde ani deň, bez toho, aby to nerobili. V triede nikoho nemám, takže sa ma nemá kto zastať. S učiteľmi, či rodičmi to nechcem riešiť, nemá to zmysel, ale fakt je, že mi to spôsobuje silné depresie a keby som nechodila do školy, musela by som sa ísť liečiť, keďže to vyústilo do každodenných myšlienok na smrť alebo samovraždu.
Neviem z čoho mi vznikla depresia, asi bezdôvodne, ale to správanie ľudí ku mne, depresiu rapídne zhoršilo.

Fighter

bráň sa slovne :) Nemusíš im nadávať alebo čo, jednoducho im daj najavo, že s nimi nesúhlasíš a že sa nimi nenecháš rozhodiť.

sebino15

Fighter No oni mi zatiaľ ubližujú iba slovne. ZATIAĽ. Nič zlé mi nerobia ale budú si dovoľovať viac a viac, to je jasné.
jatiez to mi je ľúto. A to ti spolužiaci robia aj zle fyzicky či iba psychicky nadávkami a tak ?

sebino15

cyts bohužiaľ nie, chodím už na strednú, som prvák
BielyTesak4 a ako z teba tá šikana urobila silnejšieho človeka ? Čo tým myslíš ? Lebo ja mám pocit, že šikana urobí z človeka presný opak, či ?

S učiteľmi by som to nechcel riešiť tiež
A pochybujem, že by s tým potom prestali, viem o čom hovorím, keďže ich poznám.
Takže vravíte, že najlepšie je si to vyriešiť sám ?

Fighter

Nevravím, aby sa im pomstil alebo aby ich udieral ako prvý. Ide o to, aby vyjadril svoj osobný nesúhlas s ich konaním PRIAMO A OSOBNE, ZOČI VOČI, nie prostredníctvom učiteľa atď. A aby bol pripravený tento svoj postoj aj brániť.A nemusí to byť len vo forme fyzickej, môže to byť aj pri slovách. Napríklad ak mu niečo povedia, nech im povie aj on, sebaisto a MÚDRO, nie že sa dá na ich úroveň. Ak mu niečo zhodia zo stola, okej, v pohode, dá najavo, že rozumie tomu, že sú blbci, nemusí im to zhadzovať aj on ako v škôlke, ale nech je pripravený, že pri druhom pokuse im to nedovolí a zasiahne. FYZICKY. POSTAVÍ SA MEDZI SVOJE VECI A NICH. Celý môj príspevok je o tom, aby sa choval ako chlap. Aby si to vyriešil osobne ako chlap. Ak mu v práci niekto bude ubližovať, tak nech si to tiež rieši ako chlap. Nevravím, že sa má hneď biť ako nejaký vymetenec. Dá sa k veciam pristupovať chlapsky a zároveň múdro. Thats it.