Vzťahy a peniaze

Príspevok v téme: Vzťahy a peniaze
ImagineDragon

Ahojte. Mňa by zaujímalo ako veľmi hlboko do peňaženky človeka zasahuje partnerský život. Na koľko asi tak vyjde to chodenie von, kupovanie darčekov k výročiam narodeninám, sviatkom a podobné veci...

Pretože neviem akože kde na to všetko zobrať peniaze. Asi viete ako veľmi úbohé majú platy ľudia na Slovensku, tak sa pýtam, ako je možné zo 450-500 € si zaplatiť bývanie, stravu, dopravu atď. a ešte si odložiť na randenie? Áno, je mi jasné, že keď dvaja bývajú spolu na garsonke alebo 1-izbáku tak si spolu platia nájom a tieto náklady tak z dvoch príjmov sa žije oveľa ľahšie... to je mi jasné...

Ale na začiatkoch vzťahu ľudia spolu nebývajú a nemajú spoločný účet... tak ako je možné ž toľko ľudí má frajerov/frajerky napriek takým žobráckym príjmom? To všetci bývajú u rodičov a ostáva im veľká časť výplaty pre seba? Pretože ja to poznám, ja tiež bývam u rodičov a z môjho platu 560 € mi zostalo dosť keďže nemusím im platiť nehorázne vysoký nájom ako to musí väčšina mladých ktorá býva vo vlastnom robiť.

Pre ženy je fakt, že chlap býva u rodičov veľký "turn off" (lepšie to pomenovať neviem, prepáčte). Ale tu si to potom protirečí, pretože ak človek býva u rodičov, tak peniaze by aj mal na randenie, ale zas aspoň u chlapov je to brutálne nepríťažlivé. Potom zas na druhej strane keď človek býva vo vlastnom tak na skurvenom Slovenskú platí neskutočne vysoké náklady v pomere k príjmu a žije v podstate ako žobrák len s tým že má aspoň strechu nad hlavou, takže nejaké kávičky a kiná nepripadajú do úvahy... a tu sa mi to nejak nezdá a niečo mi uniká. Je tam toľko protirečení a toľko nelogických vecí že ja fakt nechápem ako môže toľko ľudí mať partnera keď si to väčšina nemôže dovoliť?

ČO MI UNIKÁ?? Nechápem, neviem... logika sa mi úplne zastavuje a mám z toho bolesti v hlave. Vysvetlite mi to niekto prosím !!! Čo mi uniká?

Veď nie každý je ITčkar alebo lekár aby zarábal 1500-3000 € mesačne...

vestica lubomira

Ahoj. S týmto som tiež bojovala. Keď sa mi narodilo 4 dieťa bola som prinútená rozmýšľať inak a priviedlo ma to k dvom veciam. Prvá je mať pasívny príjem a nebyť závislí na almužne od štátu. Druhá zistenie, že aj keď som sa snažila výsledky neboli primerané vynaloženému úsiliu. Tak som hľadala odpoveď až kým som neobjavila terapie podvedomia. Naučila som sa ich robiť a dnes tak pomáham klientom popri vešteniu a mám aj pasívny príjem. Čo ma neskutočne oslobodzuje. Všetko robím s radosťou a môžem si kúpiť čo naozaj chcem a nepozerám na akcie.
Viac o tom píšem na mojej stránke. Môžeš sa inšpirovať : vesticalubomira.wixsite.com

dalsi

Ale riadnu vedu z tych penazi robite. Ja poznam pari, co malo co zarabaju, a hla, velky dom im vyrastol :D. Ako nariekate pre male platy, akoby pred par rokami neboli daleko nizsie, a nasi rodicia zarabali statisice korun mesacne? Svoje vlastne domi maju, tak asi ano, ze? Nie, zarabali len par tisic sk mesacne, a aj tak si domov spravili. Ale vy ste lenivi, vsetko aby za vas spravili firmi za niekolkonasobne vyssiu cenu, a potom len placete, ze si nemozete to a to dovolit.

Nemoct si z financneho hladiska dovolit dievca? To je tiez pekna hlupost, preco sa na take zameriavas? Fajn ak sa jedna o 30+rocnych, ale ked su ludia este mlady... ved kolky sa daju dokopy na internatoch, kedy ani jeden nema nic. Este aj same zeny ktore take niesu, tak ich presvecite, ze take su :D Skor treba vediet zenu zaujimat, byt pre nu vesely, zabavat ju, vediet jej poskytnut buducnost, a to sa da aj bez velkych vyplat, vid. nasi rodicia... atd.

Ak sa obmedzujete na malost vasho platu, tak to este nieste zivota-zrely... Este si musite par rokov poplakat v naruci svojich rodicov... a ventilovat svoju nezrelost/neschopnost na mene nasej krajiny...

Hrach o stenu, ze?

kvetinka557

ImagineDragon - necitala som sice celu diskusiu ale dostala som sa k prispevku kde uvadzas ze je nepritazlive zavolat zenu na bike alebo k tebe domov pozriet nieco na PC...Mozno som jedna z mala zien ale ja davam uplne zo vsetkeho prednost napriklad ked ma chalan zavola na prechadzku peknu, dlhu :) nez niekde do baru na drink... bola som isty cas sama bez chlapa.. skoncil mi dlhorocny vztah tak som nemala chut nic riesit... chalani sa vsak na mna lepili, pozyvali ma niekde sadnut...vzdy len niekde sadnut a sediet na riti proste... a zrazu prisiel jeden :) spoznali sme sa v praci, neskor prislo písanie si a pozval ma vonku na prechadzku :) v ziadnom pripade som ho neodmietla..od toho dna sme sa vecer chodili prejst stale kdekolvek.. aj okolo rieky a tam sme sa zastavili na mostiku a posedeli sme si, kecali, pustili si hudbu, bolo vidno hviezdy.. no proste kraaasaa... ale takych zien je minimum co som si vsimla. vacsina radsej to kino alebo nejaky podnik, vymachlia sa, pekne oblecu... nehovorim ze ja nerada chodim do kina raz za cas... ja ti tym chcem len povedat ze to nie je nepritazlive zavolat babu na bike, prechádzku ci film na PC.. to uz len zalezi od toho, aku babu si vyberies... ci nejaku krasavicu ktora je na vela alebo obycajnejsiu holku pre ktoru su aj malickosti krasne :)... a este ked ti mozem poradit ked sa stazujes na plat a tak... skus ist za hranice, aj tam su dievcata urcite spoznas nejaku fajn babu.. aj ja svojho som spoznala za hranicami.. tu na slovensku a celkovo v mojom okoli som takeho chalana akeho mam ja nevidela.vacsinou chlapi namysleny, mamickari, alebo nechcu zenu lebo mali zle susenosti a tak.

Jana333

Full strach je najhorsi nepriatel s nim to nikam nedotiahnes. Je to len a len na autorovi temy ci sa vidi doma u rodicov bez frajerky aj o 10 rokov alebo skutocne zabojuje a pojde cez vsetky prekazky. Ja som to spravila a nelutujem. A paradoxne lasku som stretla az po tom co som prekonala samu seba preplakala par vecerov a zubami nechtami som bojovala o svoje stastie :-) drzim palce a posielam odvahu aby sa nebal lebo nic nieje nemozne. Zivot nema limity lie tie ktore mu dame.

Fullhd

Jana333 - tu to vacsinou vsetko konci.Pri pisani.Takze je zbytocne sa snazit mu nieco radit.Dolezite je zdvihnut zadok a risknut to,posnazit sa ako si sama pisala.Pochybujem ze to bude inak.Ty si to male percento ludi.Nie je vela ludi co makaju vo fabrike na 3 zmeny a este popri spravia aj VS.Kolko takych zien je?Kazda jedna?Pochybujem...
Nikdy sa to nezmeni.

Toto sa mi na tom skur. zivote paci.Ze s kazdym vyserie.To ako je to vsetko krute,nefer.Ak jednoducho ktosi vyplakava,stazuje sa,ma stale strach,boji sa riskovat nic nikdy nebude mat a bude zit ako zebrak do konca zivota.

Keby som autorom skusim VS programovanie.Mozno zahranicie,zeny zo zahranicia.Najst riesenie.Sam som bol ako on.

zoom

Nie v 2018 zijem. Nemozem za to, ze okolo mna su len take pripady. Vacsina zien v praci, kde robim, sa tam dostala po znamosti, bez skusenosti. Vacsinu pracovnej doby travia kavickovanim a ohovaranim. Same by sa urcite neuzivili.

Andy565656

zoom, pekná blbosť, ty asi žiješ v stredoveku. :D Ak o tom nevieš, tak ženy tiež pracujú, vedia sa samé živiť a všetko si platiť. A neviem ako v iných vzťahoch, ale napr. u nás riešim financie ja, lebo priateľ s tým nechce mať nič spoločné.
ImagineDragon, dívaš sa na to úplne zle. A čo je na tom, keď ju pozveš k sebe pozrieť film na pc? My keď sme s priateľom ešte študovali a nebývali sme spolu, museli sme ísť len k nemu (a teda jeho rodičom) a trávili sme čas tam - dívali sme sa na filmy, hrali spoločenské hry, keď boli jeho rodičia preč varili sme spolu.Jasné, chodili sme spolu aj von, na večeru, do kina, na výlety, ale veľmi často sme len tak chodili do parku a prechádzali sme sa alebo sme si vzali deku, nejaké jedlo a trávili čas vonku Na to peniaze nepotrebuješ. Máš veľmi zlý postoj. Ako tu niekto spomínal, priemerná čistá mzda je 750€, ak by to bolo naozaj tak ako píšeš, tak by potom množstvo mužov bolo slobodných, ale to sa nedeje. Je to len o prístupe a tvojich prioritách.
Mimochodom, to že si muž neznamená, že budeš všetko platiť len ty, pokojne jednu večeru alebo kino môže zaplatiť žena. Ak by u nás od začiatku všetko platil iba on, tak by asi skrachoval. :D My sme sa striedali - raz on - raz ja.