Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vzťahy a peniaze

Príspevok v téme: Vzťahy a peniaze
ImagineDragon

Ahojte. Mňa by zaujímalo ako veľmi hlboko do peňaženky človeka zasahuje partnerský život. Na koľko asi tak vyjde to chodenie von, kupovanie darčekov k výročiam narodeninám, sviatkom a podobné veci...

Pretože neviem akože kde na to všetko zobrať peniaze. Asi viete ako veľmi úbohé majú platy ľudia na Slovensku, tak sa pýtam, ako je možné zo 450-500 € si zaplatiť bývanie, stravu, dopravu atď. a ešte si odložiť na randenie? Áno, je mi jasné, že keď dvaja bývajú spolu na garsonke alebo 1-izbáku tak si spolu platia nájom a tieto náklady tak z dvoch príjmov sa žije oveľa ľahšie... to je mi jasné...

Ale na začiatkoch vzťahu ľudia spolu nebývajú a nemajú spoločný účet... tak ako je možné ž toľko ľudí má frajerov/frajerky napriek takým žobráckym príjmom? To všetci bývajú u rodičov a ostáva im veľká časť výplaty pre seba? Pretože ja to poznám, ja tiež bývam u rodičov a z môjho platu 560 € mi zostalo dosť keďže nemusím im platiť nehorázne vysoký nájom ako to musí väčšina mladých ktorá býva vo vlastnom robiť.

Pre ženy je fakt, že chlap býva u rodičov veľký "turn off" (lepšie to pomenovať neviem, prepáčte). Ale tu si to potom protirečí, pretože ak človek býva u rodičov, tak peniaze by aj mal na randenie, ale zas aspoň u chlapov je to brutálne nepríťažlivé. Potom zas na druhej strane keď človek býva vo vlastnom tak na skurvenom Slovenskú platí neskutočne vysoké náklady v pomere k príjmu a žije v podstate ako žobrák len s tým že má aspoň strechu nad hlavou, takže nejaké kávičky a kiná nepripadajú do úvahy... a tu sa mi to nejak nezdá a niečo mi uniká. Je tam toľko protirečení a toľko nelogických vecí že ja fakt nechápem ako môže toľko ľudí mať partnera keď si to väčšina nemôže dovoliť?

ČO MI UNIKÁ?? Nechápem, neviem... logika sa mi úplne zastavuje a mám z toho bolesti v hlave. Vysvetlite mi to niekto prosím !!! Čo mi uniká?

Veď nie každý je ITčkar alebo lekár aby zarábal 1500-3000 € mesačne...

Jana333

imaine dragon len ze na tebe je vidiet ze si zatvrdnuty vo svojom nazore-som chudak nebudem mat stastie nikdy a takto to zostane do smrti a nebude to inak. Ja som zacinala vo fabrike za minimalku presla si pekelnym slovenskym zenskym kolektívom rozmyslala som jedno zivotne obdobie ci si mozem nove topánky kupit ano tak som to mala. Potom som si za nejaky cas uvedomila ze nikto iny za mna v zivote nic nezmeni mozem to spravi len ja sama. Prihlasila som sa na vs o ktorej som vzdy snivala a popri praci na 3 smeny som ju uspesne skoncila. Boli aj velmi tazke chvile sem tam som si poplakala nezila som vôbec nadstandardne...Po 3OO pohovoroch kde ma odmietali najprv som si nasla svoju vysnivanu pracu. Bolo to stastie vykupene sem tam beznádejou sem tam slzami ale nakoniec som to dala. Zivot je sakra boj chlapce len ty sam mozes zmenit svoj zivot k lepsiemu zabojovat o svoje miesto v zivote. A mozes zacat dnes. A nie niesom ziadne bohate dieta nemala som to ,, stastie,, ako si ty myslis ze kazdy co nieco dokaze ze mu to spadlo do ruk. SAM A MUSIS SNAZIT!!

simiona

Zoom, aha, takže bolo v poriadku, že on ma pozval na ten výlet, on vybral miesto, kde pôjdeme, on vybral penzión, ten lepší, ale bolo v poriadku, že som to všetko zaplatila ja, za ubytovanie a stravovanie? Za týždeň ubytovania? A ani sa slovom nezmienil, že mi vráti aspoň polovicu nákladov, keď sa vrátime domov?

Moja chyba bola, že som nepovedala, že chceme zaplatiť hneď.

Strašne ľutujem, že som s ním vôbec chodila. Vôbec to bol môj prvý rozchod, pri ktorom som neplakala.

Fake zoom

Nastastie je dost chlapov zoom, ktori to povazuju za samozrejmost, zdvorilost a necitili by sa ako muzi, keby za nich zena platila. Vy ostatni si zite s mamickami, s ktorymi zijete len preto, lebo vam davaju peniaze za stravu, na oblecenie, auto, varia vam, peru. Tak tu nevyblakuj sprostosti, ze zenam rodicia davaju, lebo vam davaju este viac.

Kontrol0r

Ono čo ja si všímam okolie tak veľa jednoduchých chlapov čo majú nízky plat má veľmi skoro ženu a dieťa. Proste moc nepremýšľajú, nájdu si seberovnú, vezmu hypotéku a založia rodinu. lebo taký je štandardný model tak ho žijú. Veľa spolužiakov a celkovo rovesníkov takto žije. Ja kedže mám svoje sny musím žiť inak, a ak to inak nejde sám.
Inak kafe dala dobrú radu akú babu hľadaj. ja mám tiež také kamošky, máme spoločný koníček a trávime spolu čas, aj keď nič osobné medzi nami nie je. Aj tak je to super :)

kafe

Dragon, si trošku drevo ale nevadí. Keby si to robil tak ako to opisuješ, tak je to naozaj divné aj pre mňa. Ale s chlapom, ktorého poznám nejaký čas, nemám problém zacvičiť si aj u neho doma (tiež doma cvičím s činkami). A na film môžeš pozvať kočku aj s kámoškou, prípadne aj ty pozvy kámoša nech ste štvorka a okrem filmu sa môžete zahrať aj kadejaké hry - pantomímu, karty, monopoly... stávkovať kto vyhrá na olympiáde... proste skvelý aktívny večer pre partiu. Aj PC hra sa dá hrať s babou. Si myslíš že baby hrám neholdujú? By si sa divil. Ja som strávila 10r hraním jednej onlinovky a reálne sme sa pár hráčov aj stretávali. Boli to fajn chvíle a také skvelé decká som veru už dlho nestretla.

Daj si inzerát na zoznamke do sekcie spoločné záujmy: Hľadám parťáčku na bike (cesty alebo hory) v okolí... (kde bývaš). A ja sa s tebou stavím o 5 eur, že sa ti ozvú minimálne 3 baby. Vieš, ani s jednou to nemusí skončiť vzťahom, ale tak príjemne strávený čas v ženskej spoločnosti je tiež fajn, nie? Aj na FB si môžeš pohľadať či neni skupina parťák na bike, neviem, ja som v inej skupine a stále sa stretávam s novými ľuďmi.

Záver ktorý si vyvodzuješ " všetko naznačuje, že nemám peniaze na včeru alebo niečo také a to je nepríťažlivé" to je čisto tvoj pohľad na vec. Mňa tliachanie pri veči nebaví, nepotrebujem aby si ma chlap získaval takto a tiež takto strávení čas mi o tom druhom hovno povie. Sú to iba keci, prázdne, môžu a nemusia byť pravda. Pre mňa napríklad je príťažlivé stráviť s chlapom fajn chvíle aktívne, pri práci, športe kedy sme obaja uvoľnení a sami sebou.
Ty sa stále tlačíš do pozície "som chlap s peniazmi a chcem si ťa kúpiť/postarať sa o teba, lebo tak sa to od chlapa vraj vyžaduje" (nie nevyžaduje) namiesto toho aby si využil niečo oveľa silnejšie "toto som JA, takto ma baví žiť a možno spolu vo dvojici to môže byť kus väščia sranda". Ale je to tvoja slobodná vôľa. Ked ti stačí žobráčka a prechádzka mesto je úplne nič, tak si šetri na kávičky a večere a randi s babami takto. Len ti hovorím, že sa to dá aj inak a že je dosť báb čo do reštiky ani na kávu nechodia. Poznám ich. Športujú. Kupujú si výbavu na hory, nie módne handry. Cestujú po svete, lebo ich to baví poznávať iné krajiny. Je len na tebe aký typ baby chceš osloviť a získať. Len podľa mňa na to ideš zle. A to že chlapi so 400 eurovým platom tie frajerky majú, to len potvrdzuje.

zoom

V mojom okoli je to tak, ze zeny sa vacsinou nestaraju o peniaze a nemaju o nich ani prehlad. Rodicia ich od mala vychovavali tak, ze im davaju na stravu , byt, skolu , byvanie a ony potom ocakavaju to iste od muza, lebo to povazuju za drobnost, zdvorilost a samozrejmost, ze zaplatis dovolenku, vylet, dom, kavu, kino a tak dalej. Nemaju prehlad o tom, ze ako sa zarabaju peniaze, ani ako ich zohnat, pretoze ak aj robia, tak v nejakej praci, ktoru im rodicia dohodili a maju pocit ,ako sa nadru a povazuju za katastrofu, ak maju nieco zaplatit, ako ta dotycna, co tu pisala, ze mala zaplatit za nejaky vylet a preto sa s priatelom rozisla.Casto na to ani nepridu, lebo si v skutocnosti na nic sami nemuseli zarabat .Tato spolocnost je tak nastavena, Preto neznasaju muzov, ktori byvaju s rodicmi, lebo sa boja, ze nebodaj by si museli na to co minu same zarobit pri nich.

mickey21

kafe, pekna rozpravocka pre pubertakov :D v dospelom veku ludia celia inym starostiam, treba nejake byvanie a tak dalej, navyse, dost si pozabudla na to, ze kazda aktivita stoji peniaze, ktore nema, takze je v podstate jedno, ci pojde na kona, alebo na kavu, co ma naplanovat, ked ma v penazenke prievan :D zijes v nejakej telenovele

Drbdrb

A ty co reves? Ved zijes u mamicky, to ti neostane na posrate kino aspon raz za mesiac, ci sem tam kavu? To ti vyjde aj z minimalky, ked ta mamicka zivy, vari, perie. A hej, mamickini posralkovia su hrozni. Zena nechodi s chlapom, ale s jeho materou, ktora vsetko diriguje, naraba s nim ako s babkou, vedy a vtedy musi byt doma, huci do neho, ze ma na viac (len aby ziadnu nemal). Otras.

Kontrol0r

Rob to ako ja, robím čo ma baví a napĺňa. Mám kopec priateľov, s ktorými sa venujem koníčkom. A babu neriešim, áno som sem tam osamelý ale dá sa. Aj keď nie som nudný, mám záľuby, stále niečo robím, nesedím doma. Žijem aktívne, športujem. Nikdy o mňa dievča nemalo zájem ako o človeka.

Drbdrb

Jezisi kafe ty si riadne drbnuta :D ty si s chlapom nikdy nebola v kine a ani na kave?
Sa vozite na konikoch, kydate hnojik a lezkate na luke? No a co maju robit ludia v meste, ktori neziju na zaprdnutej dedine ako ty?
Kokos ty si vytreta, len tu podporujes posratych drzgrosov, ktori ti tlieskaju a ty sa citis ako bohyna, ale drbnutosti.