Vzťahy a peniaze

Príspevok v téme: Vzťahy a peniaze
ImagineDragon

Ahojte. Mňa by zaujímalo ako veľmi hlboko do peňaženky človeka zasahuje partnerský život. Na koľko asi tak vyjde to chodenie von, kupovanie darčekov k výročiam narodeninám, sviatkom a podobné veci...

Pretože neviem akože kde na to všetko zobrať peniaze. Asi viete ako veľmi úbohé majú platy ľudia na Slovensku, tak sa pýtam, ako je možné zo 450-500 € si zaplatiť bývanie, stravu, dopravu atď. a ešte si odložiť na randenie? Áno, je mi jasné, že keď dvaja bývajú spolu na garsonke alebo 1-izbáku tak si spolu platia nájom a tieto náklady tak z dvoch príjmov sa žije oveľa ľahšie... to je mi jasné...

Ale na začiatkoch vzťahu ľudia spolu nebývajú a nemajú spoločný účet... tak ako je možné ž toľko ľudí má frajerov/frajerky napriek takým žobráckym príjmom? To všetci bývajú u rodičov a ostáva im veľká časť výplaty pre seba? Pretože ja to poznám, ja tiež bývam u rodičov a z môjho platu 560 € mi zostalo dosť keďže nemusím im platiť nehorázne vysoký nájom ako to musí väčšina mladých ktorá býva vo vlastnom robiť.

Pre ženy je fakt, že chlap býva u rodičov veľký "turn off" (lepšie to pomenovať neviem, prepáčte). Ale tu si to potom protirečí, pretože ak človek býva u rodičov, tak peniaze by aj mal na randenie, ale zas aspoň u chlapov je to brutálne nepríťažlivé. Potom zas na druhej strane keď človek býva vo vlastnom tak na skurvenom Slovenskú platí neskutočne vysoké náklady v pomere k príjmu a žije v podstate ako žobrák len s tým že má aspoň strechu nad hlavou, takže nejaké kávičky a kiná nepripadajú do úvahy... a tu sa mi to nejak nezdá a niečo mi uniká. Je tam toľko protirečení a toľko nelogických vecí že ja fakt nechápem ako môže toľko ľudí mať partnera keď si to väčšina nemôže dovoliť?

ČO MI UNIKÁ?? Nechápem, neviem... logika sa mi úplne zastavuje a mám z toho bolesti v hlave. Vysvetlite mi to niekto prosím !!! Čo mi uniká?

Veď nie každý je ITčkar alebo lekár aby zarábal 1500-3000 € mesačne...

ImagineDragon

Hmmm... no ako si tak čítam tie vaše kometny tak pre mňa bude najlepšie riešenie zostať single a zbytočne sa netrápiť kvôli ženám, ktoré mi za to ani nestoja.

Svoje koníčky mám, rodičia mi kúpili bicykel tak chodím na ňom jazdiť, doma cvičím, kúpil som si činky, pozerám seriály/tv/filmy, hrám PC hry... o to pokoj. Ale príde dosť divné keby som pozval ženu k sebe domov že "Poď ku mne domov, pozrieť si film na PC"... alebo poď si ku mne domov zacvičiť, ukážem ti moje svaly.... alebo "poď sa prejsť na bicykloch... alebo poď sa len tak prejsť po meste... všetko naznačuje, že nemám peniaze na včeru alebo niečo také a to je nepríťažlivé

A tí čo tu píšu o zmene práce a vyplakávaní... k tomu sa radšej ani nevyjadrujem, tí sú dobre mimo reality. Za to že oni mali šťastie v živote si myslia že to môže mať každý...

Takže pravdepodobne bude lepšie zostať sám, alebo nájsť podobnú žobráčku ako som ja, ktorá by zarábala povedzme minimálnu mzdu a bola rada že prežije...

kafe

uniká ti všetko chlape. Si stratený prípad.
Ty automaticky predpokladáš, že baba chce aby si jej kupoval pi.viny, pozýval ju na obed, trávil s ňou čas v kluboch, kine... nuž ano, sú baby, ktoré takéto veci chcú. A ty sa zameriavaš LEN a VÝLUČNE na takéto typy, takéto randenie/ trávenie voľného času. Ako úprimne, teba takéto aktivity bavia? Ja by som sa unudila k smrti, ak by ma chlap pozval na kávu.
Potom sú tu ale také, ktoré zaujíma to, aký chlap JE, ako trávi svoj voľný čas, čomu sa venuje, čo ho zaujíma, čo plánuje... a žiaľ to je presne to, čo ty schopnej babe ponúknuť nevieš. Lebo šikovná baba nepotrebuje spoločníka na pozeranie telky, či posrkovanie predraženej kávy v meste. Ale niekoho aktívneho, schopného, čo svoj voľný čas využíva a nie prespí na gauči.
Nemáš čo ponúknuť ani jednej skupine báb, tak si odsúdený byť sám :) alebo sa môžeš zodvihnúť a ísť kydať hnoj ku koňom do stajne (vo voľnom čase) a za fešákom na koni sa obzrie toľko báb, že sa budeš musieť vidlami brániť, aby ťa neznásilnili. A s babou čo miluje kone určite nebudete vysedávať po kávičkách, ale na lúke, užijete si kopu srandy pri koňoch... len to namiesto peňazí potrebuješ mať v sebe nejaký ten drajv, chuť do života a jednoducho robiť to čo ťa baví. A spoločnosť kámošov alebo jednej baby sa potom vždy nájde. Je úplne jedno či chytáš ryby, chodíš na bike alebo venčíš psov v útulku... všade sú aj úplne obyčajné, tiché baby, ktoré môžeš, stretnúť, či stretávať pri svojich aktivitách a pridať sa k nim, pokecať, skamarátiť, zaľúbiť sa časom...

Drbdrb

Jaaaaaj veru stalo. Nechapem co sa to s chlapmi stalo. Najhorsi su ti, ktori celkom dobre zarabaju. Zgrlia si na uctoch a od zeny by chceli, aby ich zivila a oni budu lenivo hnit doma.
Tiez som takeho raz mala, ked prislo na platenie sa vyhovaral, ze stratil penazenku. Nemusia stale platit, no niektori chcu zeny vyslovene vyuzivat a vyciciavat a to je hnus. Este ich aj podvadzaju. Tych si mohli radsej do slipov utriet ich otcovia, to ani chlap nie je.
Gentlemani a dobri, rodinne zalozeni chlapy uz zial nie su.

simiona

No ja som asi vždy natrafila na to 1 percento chlapov , čo nechcelo vzťah. Ale chyba bola určite vo mne, nemám som 4 kozy a ak aj bol záujem, odmietala som rozťahovat nohy už na prvom rande.

K tým peniazom. Súhlasím s autorom.

Voľakedy som si myslela, že iba ženy sú zlatokôpky. Ale som zistila, že aj chlapi.

Randila som s jedným chlapom. Chodili sme na kávy a tak. Platili sme striedavo. Potom ma pozval na výlet . Prišli sme na miesto. Recepčnej povedal, že zaplatí na konci pobytu a keď nakoniec trebalo zaplatiť v penzióne za ubytovanie, povedal, že si zabudol peňaženku.

Takže všetky položky, ubytovanie ostali iba na mňa. On mal pri sebe iba nejaké drobné na kávu a vodu. To bol koniec.

Ale mohlo mi dôjsť aj skôr, že niečo nie je v poriadku. Stále totiž ohováral svojho kamaráta, ktorý bol z bohatej rodiny. Pritom som nepočula, žeby ten bohatý kamarát na neho, hoci bol chudobnejší, nepovedal krivé slovo.

A potom, o pár mesiacov sa nejako stalo, že som začala chodiť s tým bohatým kamarátom. Museli sme sa však rozísť, lebo dostal výhodnú ponuku odísť na Nemecka na pár rokov a ja som vzťah na diaľku nechcela.

Takže chcem varovať aj ostatné ženy a dievčatá, aby neboli zaslepene ako som bola ja a overili si toho, s kým chodia. Stalo sa to už aj vám, že ste chodili s takým individuum?

mickey21

treba sa zobudit, pozriet sa na statistiky.... priemerna mzda na slovensku je okolo 720 eur aktualne v cistom, ked odratate bratislavu, tak to bude podstatne menej, nie kazdy moze zarabat 3 000, ako tu pise slecna, to je cista utopia, to je par percent ludi, pretoze miesta s takym platom jednoducho niesu, preto ak niekto byva doma s rodicmi a je single podla mna hanba nieje, za slovensky plat sam byt neutiahne, to nieje ziadna hanba... platy na slovensku su totiz podpriemerne na odvedenu pracu, ale to je na dlhu debatu.... ak by platil tu prezentovany nazor, ze chlapi, co zarabaju 600 eur su bez sance u zien, tak by sme mali velku cast muzskej populacie single, co sa nedeje..... treba tlacit na zvysovanie miezd a nevolit strany, co robia presny opak, ako napriklad Sas, ale to uz som odbocil....

Kontrol0r

Ja som IT čkár mám 500 v čistom a žijem s rodičmi. Stravujem sa sám, sem tam doma niečo zjem. Bývanie neplatím lebo nemám z čoho. Peniaze dávam do koníčkov "Fotenie, turistika, cestovanie", do auta "Felície" a do stravy. Sem tam oblečenie. Na konci mesiaca som najčastejšie v mínuse, lebo nečakané výdavky. Samozrejme žiadnu babu nemám :D Takže asi takto sa žije na východe :)

onlynicole

Ahoj :)
Ja som mala tiež priateľa, ktorý zo začiatku nič nemal. To myslím naozaj nič. Robil za 400€ na týždňovkách, býval u rodičov a podobne.
Nemohli sme si dovoliť naozaj nič. Síce by mi dal aj to posledné. Ale po 2 rokoch si zobral pôžičku, zaplatil si kurzy, ktoré potreboval a teraz pracuje na lepšej pozícii a zarába nad 3000€ a to nie je ani lekár, ani ITčkar. Len treba byt šikovný a hľadať niečo lepšie. Teraz si môžeme dovoliť všetko, ešte včera sme sa smiali na tom, že kedysi sme ledva išli na 10€ večeru a aj to potom nemal čo jesť v robote :D a mali sme sa radi , aj keď je pravda, že teraz o takych chlapov nikto nezakopne..

Jetonahovno

Stary Bičan opustí peknu manzelku pre krajšiu frajerku lebo mu nestaci pekna s celkok ok postavou ale potrebuje krajsiu dokonca mladsiu. Na Pokeci starí paprdi hladaju 17-23 ročné takže asi tak

denisaf

Imagine dragon vobec nemusi byt kazdy itckar... znama ma ucnovku aj s muzom ledva ju presla a uz maju aj vlastny dom bez hypoteky pretoze odisli pred rokmi pracovat do Anglicka... Ja som zena a tiez mam svoj byt sice mam uver ale nasetrit sa na Slovensku neda...