Fetovanie

Príspevok v téme: Fetovanie
Natalka233

Tento problem sa tyka mojho priatela a ja so uz neviem rady. Mame obaja 20 rokov a sme prvaci na vysokej skole. Mame spolocnyh priatelov a chodili sle normalne vonku ako vacsina nasich rovesnikov..nehovorim ze sa to stale zaobislo bez alkoholu, no nikdy to nebolo take zeby som kazdy den v tyzdni alebo kazdy piatok dosli domov po štyroch.. no pred nieco viac ako mesiacom ked u mna priatel spal a isiel domov tak mu zacalo doma peklo z nicoho nic.. jeho mama mu vzala vsetku elektroniku, povedala mu nech ai postriha vsetky cierne veci a aj vsetky naramky.. a dovod bol ten ze fetuje.. do teraz nevieme ze ci si mysli ze fetuje pervitin, heroin alebo len fajci marihuanu alebo si dokonca nieco picha.. no netusim z kadial ma toto prisla uz aj minuly rok mu davala robit nejake volne predajne testy ktore kupila jeho mama a musel si tie testy robit pred nou. Ona mu povedala ze ich zmanipuloval.. no a ked ju ziadal twnto rok ked jej zase preplo ze nech ide s nim na testy normalne do nemocnice tak ze ona ho na testy neda..lebo ked budu pozitivne(co v jej hlave je na 2000%) tak ho potom nezamestnaju v robote a ze sa to bude s nim niest cely zivot ci co.. a stale to pokracuje uz je to viac ako mesiac co bol doma nikde nechodi len so mnou sem tam, no nemozme si ist ani vecer ist niekde von do mesta sadnut s kamaratmi, vidim ze ho to neslutocne trapi lebo chce aby mu mama verila a chce aby bolo vsetko v poriadku.. no nic nepomaha. A za nikym nemoze kedze nema starych rodicov a ani ziadne tety ujov co by mu pomohli.
Ďakujem za akukolvek odpoved.. a ak nahodou poznate nejakeho odbornika ktory by to dokazal vysvetlit jeho mame a jej aj pomoct tak budem velmi rada.

Jana Lukacova

Natalka233:..až teraz som si všimla, že ste už na VŠ...užitočné kontakty môžete nájsť tu www.infodrogy.sk alebo môžete osloviť nejakého psychológa v oblasti kde žijete...každopádne priateľ je už dospelý, mal by sa sústrediť na seba (aby sa osamostatnil) a nedovolil mame, aby ho riadila, kontrolovala mu život...

Jana Lukacova

Natalka233:..mama priateľa svoje vlastné nevysporiadané problémy vzťahuje na neho (v utkvelej predstave o užívaní drog)...zjavne si svoj vlastný stav neuvedomuje...možno výsledky z testov, alebo rozhovor s treťou osobou pomôžu jeho mame čeliť realite, tj. uvedomiť si, že ona je tá, ktorá má problém...ak priateľ chodí ešte do školy, môže sa obrátiť aj na niektorého z vyučujúcich, ktorý by si s mamou mohol pohovoriť, resp. by mu mohol niekoho odporučiť.

Natalka233

Lienocka.. len by som ti rada odpovedala na tú prvu odpoved co si napisala, ohladom toho ze si mam ujasnit ze marihuana nie je fet, vies ja som.nikde nenapisala ze marihuana je fet. Napisala som len to ze neviem co si JEHO mama pod pojmom fet predstavuje kedze ludia ktori sa v tom absolutne nevyznaju mozu povazovat aj marihuanu za fet. Dalej k tomu moj priatel a ani ja nefetujeme. Ja som ziadala radu hlavne ze co robit s jeho mamou.. kedze nam jej spravanie nepride normalne.. Viem ze sa o neho boji no toto uz prekracuje hranice ked mu robi peklo zo zivota, coho dovodom je zrejme nejaky jej problem v hlave. Dúfam ze ked pojde priatel na tie testy, tak ona bude chciet ukoncit tieto nezmyselne hadky a urazanie sa a pojde sa poradit s odbornikom, ktory jej konecne vysvetli ze su jeho vysledky negativne, co znamena ze nefetuje.

nicollette12

LienockaLenka - a tie tvoje detske skratky si schovaj, mam taky pocit ze tu nefetuje chalan popisany v tejto teme, ale ty .....

nicollette12

LienockaLenka - nevyzrete decko? Mam 30 rokov, mam pracu, dlhodoby vztah a mam sa dobre, som podla teba decko? Za to ze ty si sprosta jak tago a snazis sa tu vnucovat svoje nazory kade komu, aj tak to nedosiahnes a takymito vyjadreniami urcite nie... by som bola zvedava cim si si ty preskakala, no daj nech sa zasmejeme- a zapamataj si, ako ty ku mne, tak ja k tebe :)

LienockaLenka

A co mam robit? To do kedy budeme takto vsetci zit? Zaslepeni, alebo so zalozenymi rukami pozerat na to vsetko utrpenie, ktore tu vobec, ale ze vobec nemusi byt, koli par mocichtivym nenazranym hovadam. Ale tieto tvoje slova pocuvam casto, priatel sa mi stale snazi vtlct do hlavy, ze sama aj tak nic nezmozem, ale tak mne niet rady ani pomoci, niesom ten typ. Pekny den prajem.

Modra vlocka

Je mi to ľúto. Áno, je to tak, že človek si dopraje čo chce. Nemala by si sa toľko zamýšľať nad svetom, nespravodlivosťou, necíť hnev lebo si ním ubližuješ. Na iné veci prídeš časom.

LienockaLenka

Ale nerozumies, mne keby niekto pred par rokmi povedal, ze existuju fenixove slzy, niekto este mohol zit, ale uz bolo neskoro.
A na marihuane neexistuje zavislost, len si netreba mylit pojmy s dojmami, kadejaky odpad co sa predava, nemusi byt to na co sa hra, ale to mame v kazdej sfere podobne problemy, od potravin, cez gmo sajrajt a pod. A podla tvojej teorie, nieje zivotne dolezite konzumovat xy potravin, ktore aj napriek tomu konzumujeme, lebo mame mlstne jazicky a nepovazovala by som to jak zavislost. Ale v kazdom pripade mame tu legalny alkohol, legalne cigarety, pri ktorych je preukazane, ze radikalne skodia a hrame sa na to, ze je to v pohode. Ved v pohode, kazdy je tvorcom svojho stastia, len potom nedemonizujme nieco co radikalne pomaha.
A realne viem o xy pripadoch vyliecenych ludi a potom sa chod prejst po nemocnici po roznych oddeleniach kde vidis utrpenie, beznadej a smutok, ktory by tu ani nemusel byt. Potom vidis ludi, odchadzajucich z lekarne s plnou taskou tabletiek a proste ti to je luto, lebo je to len zacarovany krub, biznis na ludoch, ktory sa nikdy neskonci, kym ludia nezacnu uvazovat. A teraz nemyslim len marihuanu, uz len obycajny vitamin C, ma tak neskutocne blahodarne ucinky. A vela toho je..to je na dlho.

A ci niekto fajci travu rekreacne, si myslim je tiez kazdeho osobna vec, nijak tym okoliu neskodi a je to takto na svete uz miliony rokov.

Modra vlocka

Ok, pozri nemusíš mi odpovedať lebo ja rozumiem tomu prečo si človek niečo tak veľmi zastáva.Ja s tebou súhlasím v tom, že marihuana môže pomôcť pri určitých chorobách a sama by som to bola ochotná aplikovať. Ale pravda je taká, že všetko čo pre tvoje telo nie je životne dôležité a aj tak to "konzumuješ" je závislosť.