Fetovanie

Príspevok v téme: Fetovanie
Natalka233

Tento problem sa tyka mojho priatela a ja so uz neviem rady. Mame obaja 20 rokov a sme prvaci na vysokej skole. Mame spolocnyh priatelov a chodili sle normalne vonku ako vacsina nasich rovesnikov..nehovorim ze sa to stale zaobislo bez alkoholu, no nikdy to nebolo take zeby som kazdy den v tyzdni alebo kazdy piatok dosli domov po štyroch.. no pred nieco viac ako mesiacom ked u mna priatel spal a isiel domov tak mu zacalo doma peklo z nicoho nic.. jeho mama mu vzala vsetku elektroniku, povedala mu nech ai postriha vsetky cierne veci a aj vsetky naramky.. a dovod bol ten ze fetuje.. do teraz nevieme ze ci si mysli ze fetuje pervitin, heroin alebo len fajci marihuanu alebo si dokonca nieco picha.. no netusim z kadial ma toto prisla uz aj minuly rok mu davala robit nejake volne predajne testy ktore kupila jeho mama a musel si tie testy robit pred nou. Ona mu povedala ze ich zmanipuloval.. no a ked ju ziadal twnto rok ked jej zase preplo ze nech ide s nim na testy normalne do nemocnice tak ze ona ho na testy neda..lebo ked budu pozitivne(co v jej hlave je na 2000%) tak ho potom nezamestnaju v robote a ze sa to bude s nim niest cely zivot ci co.. a stale to pokracuje uz je to viac ako mesiac co bol doma nikde nechodi len so mnou sem tam, no nemozme si ist ani vecer ist niekde von do mesta sadnut s kamaratmi, vidim ze ho to neslutocne trapi lebo chce aby mu mama verila a chce aby bolo vsetko v poriadku.. no nic nepomaha. A za nikym nemoze kedze nema starych rodicov a ani ziadne tety ujov co by mu pomohli.
Ďakujem za akukolvek odpoved.. a ak nahodou poznate nejakeho odbornika ktory by to dokazal vysvetlit jeho mame a jej aj pomoct tak budem velmi rada.

Modra vlocka

Lienockalenka: Marihuana nie je fet. "Konope je veľmi prospešná rastlinka ktorá ma mnoho využití." To čo spôsobuje
"stavy" je myslím šľachtená marihuana s vysokým obsahom thc ktorá sa v medicíne nevyužíva. Môžeme len predpokladať čo robíš vo voľnom čase.

Omen

Lenka, POINTA je v tom, čo napísal Defcon!!! Aj v tom, čo sa dá vyčítať medzi riadkami!

Si to ty, čo tu pletieš hrušky s jablkami! Ak sa rýchlo nespamätáš, môžeš zato zaplatiť!
S týmto tvojím výrokom súhlasím :" a tiez nejdem astrofyzikovi rozpravat co ma robit, ked moje skusenosti v tomto obore su niekde na bode mrazu, mozno ani tam nie". Nie, ani tam nie sú!!!

Astrofyzika totiž nie je žiadna rozprávková bytosť, ozruta, silák,...

LienockaLenka

Defcon a co teraz? xy veci sa mi v tejto krajine nepaci a kazdy normalne zmyslajuci clovek, nie pussyklad obecny, by sa mal postavit za slobodu, slobodu v kazdom smere. Zakony su primitivne v mnohych smeroch, niele v tomto konkretne a teraz co? Sklopim usi a zrak a budem tisko cusat? Akoze , takto sa daleko nedostaneme, ked 150 tajtrlikov bude rozhodovat v prospech svojich vreciek a nie v prospech ludu. A ked nemas nazor, tak sa nevyjadruj a nemudruj, ja tiez nejdem astrofyzikovi rozpravat co ma robit, ked moje skusenosti v tomto obore su niekde na bode mrazu, mozno ani tam nie. Pointa je v tom, ze ta podla nich droga, ktora zabila 0 ludi na tejto planete je ilegalna, lebo dajaky pajac si tak povedal, lebo mu to tak vyhovovalo, nie z dovodu, zeby bola realne skodna. Pointa je ale moj mily v tom, ze ked viem pomoct chorym ludom za par eur vyliecit sa z civilizacnych smrtelnych chorob, bez neziaducich ucinkov, od deti po starcov, tak sa snazim zmenit tento system a ne suhlasit s kazdym bullshitom, kto si kedy vymyslel. Ci tebe sa dobre pozera na utrpenie a smrt? Chod sa prejst po deckej onkologii, chod sa pozriet na to utrpenie a potom sa vrat a povedz mi, ze ked je realna cesta pomoct tym ludom a nielen detom, tak isto starcom.. ci by si tu cestu nevyuzil? Keby slovaci neboli zaspate princezne v kazdom smere, mozno by sme sa mohli niekde pohnut a teraz to myslim celkovo. Ved tu je xy zakonov, ktore maju za ulohu nie chranit, ale naplnovat statnu kasu..
a taky dodatok, to ze je legalny alkohol a cigarety, kde je preukazanych milion umrti denne, to je fajn, to je v poriadku, 47 reklam za vecer este supportuju tento stav.. a potom dajme dalsich 47 reklam farmaceutickej mafie.. ruka v ruke si tu ide zlocin za zlocinom, pachany na ludoch a je to uplne zakonne.. smutny svet, ale takymto ho robime my ludia, svojou necinnostou..

Defcon

Lienocka, marihuana je droga ,a to zakazana droga. Ak sa ti to nepaci, tak sa odstahuj do krajin, kde nie je . Nemam na nu ziadny nazor, tak sa riadim pravnym poriadkom krajiny ,kde byvam. Osobne nazory ti u vysetrovatela nepomozu, ani u sudcu. Teraz isiel jeden moj kamos sediet za tvoje nazory a jeho hlupost, lebo ju pestoval. A basy su plne hlupakov, ktori sedia tazke roky za podobne nazory.

Tina S

Ja mam na to 3 riešenia . Pokial je naozaj ,,čistý" tak nech ide sam na tie testy ku doktorke. Ved sa nema čoho báť , nie? Výsledky nech ukáže mame a pokial si bude myslieť ze su zmanipulovane tak nech zavolá doktorovi a ten jej to vysvetli. Ďalšia možnosť je aby sa nasťahoval ku tebe pokial je to možné a plánujete spolu ostať i naďalej a ak ani to nie tak nech si nájde prácu popri výške a prenajme zatiaľ aspon nejaku garsónku alebo aspon izbu na private kde bude mat svoj priestor . Možno to jeho mame časom prejde hlavou a uvedomí si ze sa chovala neoprávnene ku nemu, alebo si bude naďalej myslieť ze droguje - co jemu uz ale môže byt jedno , lebo je to jej problém !

LienockaLenka

Pre boha to este stale existuju na svete ludia, ktori si myslia, ze marihuana je fet? Je to rastlina, ktora tu rastie uz tisice rokov, akurat je v poslednom storoci + kriminalizovana, lebo to urcitym ludom nevyhovuje, resp. im nevyhovovala jej dostupnost... a to vo viacerych smeroch, je to nenarocna rastlina na pestovanie, je z nej mozne vyrobit xy veci, od papieru, cez textil, az po kozmetiku.. A opakujem, je maximalne nenarocna na pestovanie, aj co sa tyka financneho hladiska..a v neposlednom rade je to LIEK, od alzheimera az po rakovinu, staci si vygooglit FENIXOVE SLZY.. a staci si pospajat A + B a vysledok rovnice je velmi pozitivny, ale to by nam tu skrachovala farmaceuticka mafia a podobne.. kto by im kupoval tie predrazene chemicke sracky s 1 a pol miliardou vedlajsich ucinkov a placebom? Ta nikto, ani pes by po nich nestekol ..

Taze mamicka, ty a vsetci si prv v hlavicke usporiadajte myslienky, nemiesajte hrusky s jablkami, fetuju sa chemicke latky, ako pervitin, kokain a podobne.. ci vy uz ste videli dakoho fetovat fazulu? banda blaznov zmagorenych..

nicollette12

Tak fetuje alebo nie? Ja len nechapem ze preco sa neodstahuje ked mu mama robi doma peklo a vkuse ho to serie, ved ona by sa uvedomila velmi rychlo keby z domu odisiel, hned by ho volala naspet neboj...