Nemam nikoho ani sa kam vratit, nemam domov

Príspevok v téme: Nemam nikoho ani sa kam vratit, nemam domov
Samotna

Uz roky trpim ako pes uzkostnymi stavmi a PP. Raz je lepsie inokedy horsie. Spustac je u mna stres z pomyslenia ze nemam domov. Nemam nikoho otec umrel matka ma opustila, zacala pit a zobrali nam dom. Prisli sme kvoli nej o vsetko. Starki umreli. Nemam ani surodencov. Cely cas myslim na to co so mnou bude ked nahodou ochoriem a nebudem moct platit najom. Nemam ziadne zazemie o koho sa opriet ani kam ist keby bolo zle. Uz som raz tak bola ze som mala pol roka PN a musela byvat u kamaratky. Mam chut to ukoncit je mi strasne zle. Je tu niekto v podobnej situacii? Uz nevladzem

rubyrose678

ahoj viem ze si to davnejsie pisala som v podobnej situacii ak by si chcela mozme zameilovat rubyn@outlook.sk

ddemonova

cerveny melon alias angela demonovoa prosim ta ty uz sa uvedom autorka temy je sama ako prst nema jej kto pomoct nema ani surodencov ani rodicov a vsetky peniaze minie na najom a na seba z coho si ma akoze usetrit na zivot v zahranici???? a ked ma clovek zdravotne problemy nezvladne kazdu robotu mozno chvilu ale urcite nie dlhodobo!! uz sa uvedom prosim ta

cerveny-melon

Tomáš .. iste ze v Revucej su lacne byty, ked je tu hladova dolina!
posielať ju do takej diery! jej fakt pomozes....!
dotyčná píše ze na najom dava 350€ , v Revucej by tu sumu nedala na najom lebo by to bol jej prijem mesacny..!

riešenie je robiť niečo so sebou, vschopiť sa, nerevať do vankuša, nelutovať sa a ísť do zahraničia, agentury ponukaju ubytovanie,..!
napriklad v CR práca v sede, raz mi volala agentura, vyroba kablov ci co... sedela by na riti...
v Rakusku v pokladniach moze sediet na riti, keby sla robit do LIDL tam sedia...aj na SVK... alebo Tesco - tam tiez sedia... ale to musi ovladat nemecky jazyk a to nevieme , ci ovlada....?

- je plno zamestnani ktore moze robit, ale to ona musí chcieť, a hladat sposoby a nehladat vyhovorky a nelutovať sa...

Pipinanana

Dalsia rada nad zlato, ako na chudakovi este ryzovat. Z emocii sa fakt naje mmmmmmmmm, aj strechu nad hlavou jej zarucia, ked nebude vladat pracovat. Esteze mame vsetci emocie, to nam je sveta zit!

Jana Lukacova

Samotna: potrebujete sa povenovať emóciám, ktoré máte v sebe nevysporiadané, aby Vám bolo lepšie...

SickCrow

Tomas12345 no ty zas perlis :D zas ďalší zmagoreny kresťan.... Čo tak trochu súcitu, až raz budeš vážnejšie chorý tak vtedy pochopis. To že ty si mal ľahšiu depku ešte neznamená že vieš všetkých a všetko pochopiť.

Rada_neznamej

Zas niekto mudruje cez net, tak sa najlahsie robi ze? Pevne verim, ze autorka temy ti na to nic nenapise, lebo aj keby objahila vsetko co napisala, coho neni povinna, ty napises, ze ma na vsetko odpoved, spravis zo seba div nie psychologa a cloveka, ktory jej predsa uz pomohol, aj ked iba slovne na fore a dovi dopo. Co ty mozes vediet ake to je? Ja ju viem pochopit, prezivam podobny zivot. Co ty vies ake ma zdravotne problemy, ci ju nepriputaju na lozko, ked pise ze aj dva tyzdne? Nemusi mat kazdy rakovinu na to, aby byval tak casto chory, ze sa v robote dnes dlho neohreje. Radis jej pokladnicku v Rakusku, za prve musis vediet jazyk a za druhe, sama som robila v zahranici a najst robotu kde nestojis na nohach cely den je skoro nemozne. So zdravotnymi problemami na teba hned v zahranici cakaju s otvorenou narucou! Si mimo! Dalej, aby sa odstahovala inde? Uz aj od toho mala ludi, ktorych tam pozna a keby ozaj bolo najhorsie, moze ist k nim? Aspon ta trocha opory? Posielas psychicky zlomeneho cloveka do neznama? Akurat na smiech. Ako hovorim, mudruje sa spoza skla dobre. Autorke prajem vela sil, bude ich v tomto hnusnom zivote potrebovat!

Tomas12345

(Praveze zdrava nie som ani zdaleka, okrem problemov s psychikou mam aj zdravotne problemy s chrbticou a nohou, nemozem pracovat tam kde sa dlho stoji. )

Problém so psychikou mas kvôli tvojmi mysleniu, a problemy s chrbticou a nohou to naozaj nie su ziadne vazne problemy tie by si mala kebyze mas nejaku tazku chorobu ze by si nevladala fyzicky pracovat.

( takze ani odchod do zahranicia kvoli zarobku neprichadza do uvahy, lebo tam sa vsade stoji)

Určite je aj vela prác v zahranici kde sa nestojí. Napriklad pri pokladni v rakusku sa nesedí ? A ked tak myslim si ze sefovi by nevadilo kebyze si donesies stolicku na ktorej budes sediet a tak blokovat.

( proste nevladzem uz dalej takto zit, od vyplaty do vyplaty, co si horko tazko usetrim aj miniem, napr. v domacnosti ked sa nieco pokazi a podobne. Len najom a strava ma vyjde 350€ mesacne a to sa uskromnujem, neratam oblecenie, kozmetiku, bezne vydaje, neocakavane situacie, lieky, ked ma chyti chrbat, marodujem aj dva tyzdne, ja naozaj neviem ci niektori ludia caruju, alebo ako ziju,

No tak ono od výplaty k výplate zije na Slovensku viacero ludi. Co sa najmu tyka tak kolko platis za najom a kolko za jedlo ? Pokial zijes v Bratislave tak tu su tie najmy drahsie ako inde preto by mozno nebolo zle kebyze sa prestahujes dakde inde trebars na stredne slovensko kde su prenajmy bytov lacne. Znamy mi vravel ze v Revucej tam maju velmi lacne ubytovanie.

(ale ja uz meliem z posledneho a otravovat znamych, kamaratov, proste nechcem, byt na pritaz...)

No práve toto by si mozno mala skusit, ak mas kamaratov znamych tak spytat sa ich ci by ti nevedeli nejako pomoct. Neviem preco by si mala byt na pritaz zato ze niekoho o nieco poziadas, ale je to tvoja volba pre mna za mna ich o to nepopros a zi si nadalej tymto sposobom zivota ak ty je lepsie zit takto ako zijes ako poziadat o pomoc.

Sally357

Iveta Michael, je to od teba pekne ze jej prajes a uvedomujes si co mas, aj ako to tu chodi. Je fakt super, ze aj ty mas popri vsetkom rodinu. Ona nema, ano, a prave to je naozaj nezavideniahodne. Kazdy taky clovek si nedokaze predstavit, co s nim bude, kam sa podeje a za co. Ake to je naozaj nefer a krute pochopi len niekto v rovnakej situacii. Ja tu o sebe netuzim vypisovat, ale nie som v tejto situacii vcerajsia. Viac ked tak v maili...

Iveta Michael

Sally ..
Mas samozrejme pravdu vo všetkom čo tu opusujes ..ale ja ju viem pochopit lebo som prešla podobnou torturou na roznych inštituciach a mam čiastočny id. a pracu len na pol uvazok ... žijem sama v Ba, ale je pravda že mam ešte mamu a surodencov hoci sme porozhadzovani každy niekde inde, ale viem že ich mam..v tomto je na tom horšie a ver mi že mi je jej naozaj luto a sucitim s ňou, prajem všetkym tym ktori su za tento stav v tomto hnusnom štate zodpovedni aby ich Boh potrestal lebo si nič ine nezaslužia, svine ... tym najchudobnejšim vezmu aj to posledne :(