Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

pedag

Ja vám to poviem rovno, aby sme sa chápali. Ja mám v pi.i celé utrpenie, na to som sa nenarodil. Nech mám čokoľvek, akúkoľvek chorobu, už mi je to jedno. Už netrpím. Nie, toto nie je moja cesta.

Preteba

FoundSoul, reinkarnácia je výmysel. Život na zemi je len jeden. Boh nám dal dych života a my máme zjavovať Jeho slávu. To je naša úloha na zemi. Kto Ho poslúcha, toho požehná zdravím, radosťou, hojnosťou a darmi Ducha. Kto sa však otočí Bohu chrbtom, Boh ho nasilu neťahá, ale ten človek je vedený iným duchom. A ten má svoje ,,dary" :( po smrti ideme tam, kam sme si vybrali sami. Vedomie nám zostane, ale čakáme na druhý príchod Krista, vtedy vstanú oslávené telá. Avšak žiadny človek, ktorý už zomrel, nevie, čo sa deje na zemi. S mŕtvymi sa rozprávať nesmieme.

Preteba

Dinka, neviem, čo sa Ti stalo, ale vzhľadom na posledný príspevok si myslím o akú sektu ide. Kde pýtajú peniaze, potom majetky a neraz aj strechu nad hlavou. Nie, nepochopila si ma, ja s týmito nemám nič spoločné. Ja z každej výplaty odkladám 10% a tie dám tomu, kto potrebuje. Nie však hocikomu, lebo sú aj takí, ktorí to zneužívajú. Koho mi dá Boh na srdce, tomu pomôžeme. Ja bojujem sama za svoje spasenie, nie za spoločnosť. To sú komunity s pravidlami. Koniec koncov, sama si to môžeš overiť. Mne veriť nemusíš.

pedag

Mali by sme sa zamerať aj na tento pozemský život, na čo sme sa narodili? Veď máme radi rodinu, známych, či nie? Slúžia nám len na to, aby nás nešťastie iných potešilo? Snažiť sa, bojovať aj napriek kadejakým primitívnym problémom, bojovať, stať sa hviezdou, never surrender.

Dinkaa

Pedag, ked ti sektari znicia rodinu, oberu o peniaze, potom vykrikuj nieco o toleranci. Ked s nimi nemas skusenosti, sa ti lahko pise...

pedag

A zase ste skončili pri tej istej téme, mal som tušenie, že to pri tom skončí. Tolerancia je slovo, ktoré by nám malo pomôcť, ale toho sa už my nedožijeme.

FoundSoul

Mňa by skôr zaujímalo, ako sa staviate k posmrtnemu životu, nemyslím tým len zo strany náboženstva, ale ako pristupujete k názorom, že duša človeka ostáva aj po smrti, poprípade ako sa staviate k reinkarnácii, komunikácii s mŕtvymi, nemyslím tým samozrejme žiadne vyvolávanie duchov a pod.