Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Modra vlocka

Je to strašné, keby nejaký boh videl to neustále doťahovanie sa tu na fóre, tak by si trepol rukou po čele a spýtal sa sám seba: ,,Čo som komu urobil"?

Preteba

Dinkaa, je mi ľúto Tvojej rodiny, ale ja nemôžem za to, že je milión cirkví, ktoré si hovoria, že sú kresťania. Kresťan sa drží Božieho slova, nie slova cirkvi. Ja dám do pokladne len symbolicky, ostatné dám tomu, o kom viem, že je v núdzi. Nespolieham sa na cirkev, ale na Boha. Je pravda, že mnohí pod rúškom kresťanstva robia zlé veci, zato však neodsúdim všetkých. Nie je však pravda, že prví kresťania nedávali cirkvi. Prečítaj si to v biblii. Boh od nás nežiada dať toľko, aby nás zruinoval, ale toľko, aby bola rovnosť. Mária bola bohabojná žena, ktorá vyznala, že je hriešna. Verím, že rozumieš.

Dinkaa

Preteba, nie, nejde o ziadnych jehovistov, mormonov ani nikoho ineho. Je to novodobe "krestanske" spolocenstvo a stavim sa o vsetko na svete, ze keby sme sa zacali v tom sprtat, tak prideme na to, ze najdeme spolocne znaky s tvojou vierou. Napriklad, hovoria si "krestania", ale do kostola nechodia, vytrubuju o Duchu Svatom, ze Jezis mal xxxy bratov a podobne. A co taka Panna Maria? Zaujimao by ma tvoj nazor na nu....Oni tiez nikomu ziadne peniaze davat nemusia. Je na ich rozhodnuti, komu daju svojich 10% z vyplaty. Avsak davat akemukolvek spolocenstvu cokolvek zo svojho prijmu, je chore a zavana to vyuzivanim. Prave krestanstvo nikdy nezobralo. Ak chces cosi dat, mozes bars aj jeden cent hodit do pokladnicky, nikto sa nad tym nepozastavi....Krestanstvo neurcuje komu a kolko mas co dat. Ak by si za cely zivot nedala ani cent, je to stale jedno

pedag

Nuž, každý si verí v svoje, ale neboj, keby existovalo aj niečo vyššie, tak mi môžeš veriť, že už som im povedal svoje, ako v dobrom. Bon soir.

Defcon

Preteba, ja viem, ze budhizmus je ateizmus. Budhizmus nie je nabozenstvo, ale vierovyznanie. Vela ludi si to pletie.... je to trochu zmetkoidne, kedze mnozstvo ludi si zamiena vierovyznanie s nabozenstvom. To chce klud a peniaze, ako by povedal moj byvaly sef.

Preteba

Pedag, súhlasím, že nikto nemusí trpieť. Tu sme len do času, ale nie každý to chce pochopiť a prijať. Keby chceli poznať pravdu, bolo by po utrpení, ale nechcú, radšej budú trpieť a plakať. Vďaka Bohu, to je už za mnou:)

Preteba

FoundSoul, spomínať môžeš, ale nie k nim hovoriť, lebo to už hovoríš k duchovnému svetu a ten na seba nenechá čakať, aby Ťa oklamal.
Defcon, Budha bol človek, nie Boh. Na margo veku pohania boli celé veky aj so svojimi vymyslenými bohmi, keď si Boh vyvolil svoj národ. Neber to ako urážku, len vysvetlenie.

pedag

Lebo stále som konfrontovaný s tým, že niekto trpí. Kašli na to. Čo je to utrpenie? Stav, ktorý si predstavíme a vyvoláme v našich hlavách. Nikto trpieť nemusí, ak vie, že tento primitívny život nie je našim koncom. Stať sa hviezdou, pomôcť iným, never surrender, toto je cesta, pre mňa. Mňa reinkarnácia netrápi. Všetko je možné. Ja vidím dobre. Byť najlepším, toto je cieľ, nie len plakať a plakať a nad čím?

Defcon

Pekne napisane, ze reinkarnacia neexistuje. Len mi tam chyba IMHO. Lebo , pretoze ja v nieco neverim, tak to to neexistuje. Len tak mimochodom , v reinkarnaciu ,alebo v jej nejaku formu veri 75% ludstva. A nie som jehovista ani ziadny iny sektar.
Som len Zen-budhista. Z hladiska velkosti a veku vierovyznania je proti budhizmu cele krestanstvo len mala a bezvyznamna sekta.
Tolko na margo siekt. Neurazajte prosim inych.