Ahoj, mám taký malý problém. Chcem to riešiť čo najskôr, lebo už teraz je neskoro. Som s priateľom už niečo vyše roka, máme plnohodnotný úžasný život. Pred mesiacom som sa k nemu presťahovala a spolu sa snažíme. Nie je to dokonalé, samozrejme, ale obaja do toho vkladáme seba. Lenže, on povahovo je dosť agresívny. Ľudia, čo ho poznali skôr, len vravia, že teraz je to už dobre. Ale mňa to bolí už zaňho, naozaj ma vie nasrať, že je tak impulzívny. Naštve ho hocijaká blbosť, rozbíja veci.... Som z toho smutná, on vie, že to neznášam. Komunikácia neviazne, len to proste robí. Naozaj sa milujeme a nechcem, aby nás niečo rozdelilo. Ale toto vidím ako vážny problém, ako to bude s deťmi? A v amoku kľudne môže udrieť aj mňa.... Možno už preháňam, no naozaj ma to trápi. Ďakujem, že ste si na mňa našli čas a dúfam, že mi odpíšete....
Agresivita
Tak môžem len dúfať že nemáš pravdu martinka
Kruh ja som na teba nevybehla, nastvala som sa na tvojho frajera, a na tvoj pristup, chcem ti otvorit oci,lebo sa rutis do strasnej priepasti,co mi je hrozne luto,lebo vyzeras byt fajn baba :(nehnevaj sa,ale vytaca ma,ked zeny ostavaju s takymito agresormi,a cakaju, ze facky ani nadavky nedostanu ? Kde zijes,prosim ta, ?Kolko mas rokov? necitala si nikdy knihy o tyranoch, naozaj si nevidela ziadny film?/ skus si pozriet napr: filmy Dosť, týraná a ppod/, začne ťa mlátiť,a facka príde ani sa nenazdáš. Ja si myslíš,že čo ? to isté - napísala som vtedy na jednom iné forum pred 7 rokmi, že mám agresívneho priateľa / nadával, bol agresívny,rozbíjal taniere, odvrkoval, bol proste zly clovek, na všetkcýh OKREM MŇA/ na mna bol MILY, / zo zaciatku /,samozrejme ja som si to neuvedomovala, a vtedy som prosila ludi o radu,ako teraz ty , presne to vidim, ako dnes, a povedali mi tam,ze " bude horsi, zacne ti davat facky, a zacne byt k tebe zly, zacne si vybijat na tebe svoju agresivitu ,len pockaj",,a ja samozrejme ako ty, lada zalubena zaba som kazdemu ako ty presne v tejto diskusii odppovedala,ze nie je mozne,lebo on nikdy ku mne zly nebude a nikdy mi neda facku ani ma nenapadne, ku mne " nedokaze predsa byt zly"..Toto som si nahovarala cez tie sporste ruzove okuliare asi 3 roky, az kym sa to nezačalo- zacal svoju agresivitu otacat voci mne- zacal ma za vsetko buzerovat, zacal zvysovat na na hlas, spociatku samozrejme nenapadne, ale dialo sa to, zacal ma ponizovat pred ludmi, a potom zachvaty hnevu, agresie, psycickeho tyrania, az po to,ked mi dal dve facky pre nic. Samozrejme zostala som pri nom, mala som nazory,ako ty teraz,ze to "ho prejde,bude lepsi",ani tie facky mi nestacili, Potom ma sotil, chmatal za vlasy, (na ine sa nezmoholhorsie,ale takyto zivot to bol pri nom)Upozornujem, agresor a grobian sa NIKDY nezmeni,necakaj a nedufaj, a chyba v tebe nie je.
pozri zacina sa to vsetko krásne, sladko,ale postupne sa to meni v horor, je to tak vzdy. ,/navonok samozrejme uhladeny elegan s 2 titulmi, lekar a mal dve atestacky, vysokopostaveny, oblubeny muz,krasny, uspesny, nikto by to nanho nepovedal, navonok jemny, distingvovany, z vybornej rodiny//
Cize spraval sa navonok este lepsie ako ten tvoj agresor, tak si predstav, co bude u teba? hm?Ked sa dokazal moj chovat ako anjel orve roky, aj v spolocnosti aj doma,tak co bude s tebou a tvojim chlapom,ked uz teraz je agresivny a rozbija kadeco?Cakas kedy ti jednu zadrbe ?
mas na OVELA viac dievca, tak nestracaj cas so psychopatom, porad sa s hocijakou psychologickou,to co robi,tie vystupy- nie su normalne, smer psycholog/psychiater, nech na sebe aspon pracuje, plus lieky na ukludnenie ,pomoze to hadam.ale tebe nepomoze nic ak s nim zostanes....ako nepomohlo ani mne, ostali mi oci pre plac, rany obrovske na dusi, musela som navstevovat psychiatra a brat pol roka antidepresiva, aby som sa spamatala z toho,a teraz toho grobiana a debila uz nechcem v zivote vidiet. Ale prezila som si hrozne veci, preto varujem kazde dievca,co mi toto hovori,aky je partner na zaciatku, tak varujem ho pred tym hroznym peklom,ktore pride,uvedom si jedno: si mlada zena, ste spolu iba rok, paneboze,ved to by sa mal najviac snazit, chalan,a nie ty este napises,ze po narodeni syna trosku sa skludnil,to nemyslis vazne hádam..
Dievca, chcemti dobre..spamataj sa...! kym je aky taky cas...toto nevesti vobec nic dobre, budes iba nestastna...
Ach, kruh, Martinka ti tu dobre napísala.
Vidíte, to je pre tie vaše hlúpe otázky! "Prečo ešte nemáš frajera? Kedy sa už konečne vydáš?"
A potom chúďata dievčence radšej ostávajú hoci aj s tyranmi.
martinka01010101, neviem čo ti ten tvoj spravil že si takto vybehla na mňa, ale môj takýto nie je. Ďakujem za rady, ale nemalo by dôjsť k fackám ani nič podobné. Radšej ruším celú diskusiu. Ďakujem všetkým
PROSIm ta zakladatelka, CITAJ !
nemala som chut ani reagovat, klasicky pribeh,ak to neni vymysleny zezerem kefu,ale budis, napisem ti nieco.
PROSIM TA, pocuvas sa, citas po sebe ? MALY PROBLEMIK? ze frajer lame veci doma? a je agresivny?
kolko masrokov dievca ?:( mne je ta uprimne luto vazne..
zenies sa do zahuby,ako ja pred rokmi, s takym chujom, co som bola...
cisty psychopat !!! tvoj frajer je to iste, psychopat nic viac nic menej !!! normalny clovek netrieska veci a nerozbija veci kolo seba, a poviem ti taku pikosku. ze BUDE TO HORSIE, nehladaj vinu v sebe,ale ked tebe zacne do pic nadavat, a trieskat teba, tak sa nediv, mala by si to uTAT hned na zaciatku,kym spolu byvate iba mesiac, ako sorry,ale obesila si si na krk agresivneho agresora, co rozbija veci, a ma decko na krku?? SI ZDRAVA ?
realne uvazuj, joga ti nepomoze, ale ODIST? kufre zbalit a nekontaktovat !!
MAS SANCU, nebud taka drbla ako ja,
ked som po prvej facke od agresora zostala s nim, a ked mi vynadala najhorsimi nadavkami( a to ani nerozbijal veci kolo mna,ako tvoj,),tak co bude potom??? ked zacne nadavat tebe / detom/ kazdemu, hrubo, a ked zazacne mlatit ? zachvilku pockaj,aj s tebou rozbije nieco, alebo tebe nieco, nos, sanku ruku,a tak...jasny scenar..on patri na psychiatriu na liecbu...a utekaaaaaj co najdalej..ja som premarnila nadhernych 8 mladych rokov zivota a bola som TYRANA rovnakym ohizdnym clovekom,ako si teraz ty..chce sa mi zvracat zo samej seba, kiezby som bola mala mozog v 18 rokoch, ked som sa s nim dala dokopy, kiezby....maj rozum preboha dievca, a bez utekaj,co ti sily stacia, nech si rozbija co chce
Máte pravdu. Vyskúšame jogu, čokoľvek, aby to bolo lepšie. :) Áno, a docieliť harmóniu pocitov.
Nech zacne jest viac bananov a orieskov obsahuju horcik a mozno ten mu v tele chyba.
A nech skusi cvicit jogu to pomaha na ovladanie mysle a navodzuje celkovo harmoniu v tele a v mysly.
Inac to moze dopadnut tak ze ked mu raz poriadne prasknu nervy ublizi ti.
A ty si zaslepena laskou a nechcea vidiet jeho pravu tvar....
ignorovala by som ho
Ak je človek pokojný, tak to prenáša aj na iných a tak podobne. Ak je niekto agresívny, tak vyvoláva agresivitu. Akcia vyvoláva reakciu.
Diapazón emócií je veľmi široký a možno sa stretnúť s hocičím a nie je to nič nenormálne. Sú pozitívne, neutrálne a negatívne emócie. Tie negatívne emócie sa treba naučiť mať pod kontrolou. Je otázne, kto k akým emóciám inklinuje, ale pravdepodobne za to môžu aj predošlé skúsenosti, čím sa nechá viac ovládať. Na jednej strane sa hovorí o tom, ako treba prejavovať emócie a na strane druhej sa hovorí len o tom, ako sa treba vedieť ovládať.