caute... hned na zaciatok, nezvyknem sem pisat, ale to co sa mi stalo vcera neviem vobec predychat. mam priatelku uz 7 rokov ja mam 28, ona 27. ako sme spolu zacali byvat, priatelka zacala s tym, ze by uz chcela zasnuby a svadbu, ale ja som si pripadal mlady na to, ze ved nemusime mat hned papier na to, aby sme spolu zili. stale mi oznamovala ked sa nejaki nasi znami zasnubili, ukazovala mi prstene a kadejako nepriamo ma do toho tlacila a ja som ju nechcel stratit ale zaroven som sa este necitil na taky zavazok, tak som sa to snazil stale nejako posuvat az postupne s tym sama prestala. poslednu dobu som uz aj ja zacal rozmyslat nad manzelstvom a nad tym, ze by som ju poziadal o ruku. kupil som prsten a cakal na nase 7.me vyrocie, ktore sme mali minuly tyzden. kedze cez tyzden sme kazdy v praci a je to take ubehane, nechal som si to na nedelu. zobral som ju na veceru a potom sme sa sli prejst za mesto, kde sme chodievali este na zaciatku nasho vztahu. odhodlal som sa k tomu a poziadal ju o ruku... a ona? vobec ani stipka emocie, radosti, nic.. vyzerala trochu zaskocene, ale povedala, ze ona uz za tie roky, co cakala, kedy ju poziadam o ruku bola tolkokrat sklamana, ze to stale neprislo, ze casom ju to preslo a zmierila sa s tym, ze svadba nebude a ze ju uz ani nechce. vobec som to necakal, bola to ako rana pod pas. neviem ci ma ineho, ci ma uz nema rada alebo co... nedokazem sa odvtedy na nu ani pozriet... preco, ked som jej splnil, to co chcela ona to uz zrazu nechce?
Som debil ja alebo fakt zeny neviete co chcete?
Suhlasim s poslednymi dvomi prispevkami.
Muz, ktory ani po 3 rokoch vztahu, nie este po 7 na to nie je pripraveny, znamena, ze to proste nechce.
Jana Lukacova, ja tiež s vami nesúhlasím. Napísali ste:
,,namiesto toho, aby čelila realite, tj. to, že ju vtedy ešte o ruku nepožiadal, znamenalo, že na to pripravený nebol a ich vzťah na to nebol zrelý."
Znamená to len to, že on nebol na to zrelý, nie ich vzťah. Ona to mohla vidieť úplne inak. Ja neviem. Dnešní mladí muži sú divní, najradšej by všetko odkladali, ideálne do 40-tky - svadbu, deti, ale ženy jednoducho dovtedy čakať nebudú.
ja ti to skúsim vysvetliť takto. Predstav si, že by si priateľku lámal, aby ti urobila orál. Orál je potešenie pre teba, ona z toho nemá nič. Ak to trvá 2-3 roky a ty to jednoducho chceš zažiť VTEDY, lebo vtedy máš na to chuť, tiež ťa časom a rokmi (!!) už prejde chuť na lámanie. Proste sa vzdáš, necháš to tak, priateľka ti orál urobiť nechce a neriešiš to. A ked po ďalšom roku, sa ona rozhodne, "no dobre, teraz som sa rozhodla, že mu ten orál spravím, nech má radosťl"... ako, nie som chlap, takže neviem isto, ale tiež by si neskákal od radosti a vzrušenia, asi by si si to užill rovnako vlažne, ako ona tvoju žiadosť o ruku. To vzrušenie zo chceného a chuť zažiť to už vyprchalo, to proste nikto nedrží v sebe dlhé roky. Vieš si predstaviť, že by si sa 4 roky rovnako intenzívne tešil na futbalový zápas, ale vôbec nevieš kedy ho vlastne budeš môcť vidieť? Prvý polrok sa tešíš jak blázon, druhý polrok sa tešíš stále, ešte veríš a dúfaš ale tretí polrok už začínaš chladnúť a pochybovať, a skôr si začneš myslieť že ho neuvidíš nikdy.
Zle si si to načasoval. Byť 7 rokov vo vzťahu, ktorý sa nikam neposúva, je pre babu frustrujúce. A nedokážeš to pochopiť čo ona od teba chcela, lebo si chlap. Čakal si príliš dlho a hľadel si iba na seba, či sa TY na to cítiš. Požiadať niekoho o ruku predsa neznamená, že sa hneď budete brať, je to niečo ako - chcem ťa a myslím to s tebou vážne. Ty si to svojej kočke žiaľ najavo nedal. A ona to TAK STRAŠNE chcela od teba počuť. Vtedy. Ja mám pocit že si ju stratil a vy fungujete už len zo zotrvačnosti. Prípadne, ozaj by ste sa mali vážne porozprávať, či chcete byť spolu, ako idete fungovať ďalej, alebo idete od seba. Nie si debil, len nečakaj nadšenie a radosť, ked kočka čakala roky aby si sa rozhýbal. To je aj na koňa veľa. A ona veľmi dobre vedela, čo chcela. Chcela to s tebou, nedal si jej to... bohvie ako to dopadne.
MaruskaMM: súhlasím s Vami, partneri by mali mať rovnaké smerovanie a spoločné sny (nemusia byť všetky)...svadba v tých zrelších vzťahoch je však dôsledkom SLOBODNÉHO rozhodnutia dvoch ľudí...autor vo svojom príspevku uvádza, že ho priateľka do svadby tlačila...namiesto toho, aby čelila realite, tj. to, že ju vtedy ešte o ruku nepožiadal, znamenalo, že na to pripravený nebol a ich vzťah na to nebol zrelý...
Určite by bol zaujímavý prieskum medzi pármi, kde žena, či muž dotlačil(a) do svadby partnera, lebo on(a) sám(a), alebo rodina svadbu veľmi chceli..ako žijú dnes? možno rozvodové štatistiky o tom niečo napovedia...
No to si teda nemyslim Jana Lukacova, ze mate pravdu.
Partneri by mali mat rovnake sny a smerovanie do buducnosti.
Ako vy mozete vediet z akeho dovodu ona tu svadbu chcela?
Som debil: Tak narazili ste s priateľkou obaja na realitu, ktorá ukazuje aký váš vzťah v skutočnosti je...buď vám táto kríza pomôže posunúť vzťah na ďalšiu (zrelšiu) úroveň alebo dôjde k jeho rozpadu..závisí to iba na vás dvoch..
Vyzerá to tak, že priateľka dlho žila vo svojich predstavách a nechala sa poháňať vlastným snom - svadba a všetko čo k nej patrí - ako bude ona stredobodom pozornosti tak, ako iné nevesty...bohužiaľ týmto dievčatám (možno aj mužom) uniká podstata - pre nich je svadba "cieľom" a nie iba symbolom rozhodnutia dvoch ľudí žiť spolu v manželstve (častokrát takéto páry, ked sa svadobný opar vyparí a predstavy z rozprávok sa rozplynú, sa do roka a do dňa rozvádzajú, lebo realita je diametrálne odlišná..)
Tým, že ste priateľke "sen" nesplnil, tak sa ho časom vzdala...a teraz, keď ste tak chcel urobiť na základe svojho rozhodnutia, vystrašila sa, lebo si uvedomila, čo to v skutočnosti znamená, že to nie sú prstienky, svadobné šaty, fotky, videá, rozlúčky, ale je to o vašom vzťahu...a ten na základe jej reakcie nefunguje.. zjavne vám v ňom chýbala úprimnosť a snaha o jeho prehlbovanie a žili ste si takým "samospádom", každý vo svojej ulite...až kým neprišiel včera "wake up call"..
No debil nie si, ale nechapem comu sa cudujes?
Vy muzi mate na vsetko cas. Vies, zena to berie tak, ze ked s niekym chce dieta a svadbu, tak to s nim mysli vazne a pocita s nim v buducnosti, no a ked to ten druhy tak nevnima, tak bud sa s nim rozide a najde si takeho, ktory je rozhodnejsi a ma v tom jasno, alebo s nim sice ostane, ale ten vztah uz vazne neberie.
Ranilo ta, ze ta odmietla, mozes mi verit, ze ju to tiez sakra bolelo, ked si to nechcel vtedy, ked aj ona.
To, ze moze mat ineho je celkom realna moznost, minimalne chce do zivota vacsieho a rozhodnejsieho chlapa nez si ty. Bez urazky.
tak náhodou.. chalan má rozum že sa nechcel ženiť v 20 rokoch...
moje rovesnicky sa rychlo vydali a dnes v 30 rokoch su rozvedene s detmi na krku....
pokial to tak necíti, tak je rozumne ze sa do toho dotlačiť nedal...
možno nie je tá pravá....
a rozchádzať sa koli tomu je choré...
koli nejakemu zdrapu papiera, co je na nom take dolezite? nič...!
ked sa dvaja rozidu koli rozdielnemu nazoru na deti, to áno, to je dovod na rozchod... ale ze krásavica sa chce vydávať len preto aby sa mohla chváliť pred kamočkami s prstenom, to je choré...
neni normálna... a postupom casu ked uz zalubenie zmyzlo, si dievca uvedomilo ze tohtoc chlapca za muza nechce...
dovod?
- proste ni su si sudeni...
takze je dobre ze sa nebrali... lebo teraz by sa rozvádzali..
Ako nič v zlom ale sam si si trochu na vine..Nevravím že ona je bez viny..Ale človek vo vzťahu by mal mať jasne určene priority či chce svadbu a či nie...Ja by som sa na jej mieste už dávno rozišla...Ešte na začiatku vzťahu kebyže vidím že on svadbu v blízkej buducnosti nechce..Už neste puberťáci..Ani vtedy ste neboli..
Veru, ženy sú jednoduché tvory ovládané hormónmi a pudmi...