Som debil ja alebo fakt zeny neviete co chcete?

Príspevok v téme: Som debil ja alebo fakt zeny neviete co chcete?
som debil

caute... hned na zaciatok, nezvyknem sem pisat, ale to co sa mi stalo vcera neviem vobec predychat. mam priatelku uz 7 rokov ja mam 28, ona 27. ako sme spolu zacali byvat, priatelka zacala s tym, ze by uz chcela zasnuby a svadbu, ale ja som si pripadal mlady na to, ze ved nemusime mat hned papier na to, aby sme spolu zili. stale mi oznamovala ked sa nejaki nasi znami zasnubili, ukazovala mi prstene a kadejako nepriamo ma do toho tlacila a ja som ju nechcel stratit ale zaroven som sa este necitil na taky zavazok, tak som sa to snazil stale nejako posuvat az postupne s tym sama prestala. poslednu dobu som uz aj ja zacal rozmyslat nad manzelstvom a nad tym, ze by som ju poziadal o ruku. kupil som prsten a cakal na nase 7.me vyrocie, ktore sme mali minuly tyzden. kedze cez tyzden sme kazdy v praci a je to take ubehane, nechal som si to na nedelu. zobral som ju na veceru a potom sme sa sli prejst za mesto, kde sme chodievali este na zaciatku nasho vztahu. odhodlal som sa k tomu a poziadal ju o ruku... a ona? vobec ani stipka emocie, radosti, nic.. vyzerala trochu zaskocene, ale povedala, ze ona uz za tie roky, co cakala, kedy ju poziadam o ruku bola tolkokrat sklamana, ze to stale neprislo, ze casom ju to preslo a zmierila sa s tym, ze svadba nebude a ze ju uz ani nechce. vobec som to necakal, bola to ako rana pod pas. neviem ci ma ineho, ci ma uz nema rada alebo co... nedokazem sa odvtedy na nu ani pozriet... preco, ked som jej splnil, to co chcela ona to uz zrazu nechce?

nerozumiem

Ja nerozumiem tomu, že keď sa vzťah akože "posunie" - teda uzavretie manželstva, aký to má zmysel? Kam sa bude posúvať potom dlhé roky? Deti z toho vynechajme.

Docent

Myslím že všetci ste čudný.To že ludia okolo sa vypitujú tak koli tomu sa hadam brať nebudete ? Ale Mat vo vztahu vydebatovane co dalej by bolo tiez na mieste!Bat sa opýtať partnera ....to co mate za vzťahy ?Ludia sa pýtaju asi preto ,že je normalne vedieť ako chcete dalej žit.A ze budem cakat pol roka a ked nic tak preco nepockat 8 mesiacov to ti uz ten človek nestojí za dva mesiace navyše?Prečo nepočkať 12- mesiacov ?Prečo vlastne čakať ? Naco? Vždy len na niečo čakáme.Na skoncenie školy na dobre zamestnanie na bývanie na zariadenie na dovolenku na haló haló ste tam? Odišiel! Môžem začať znova niekoho si najdem a budeme spolu čakať.......

kukuska89

ahoj autor, som presne v rovnakej situácii, až ma zaskočilo keď som to čítala, ale ten moj ma o ruku nepožiadal- nastastie preňho
poviem ti presne ten dôvod prečo zostala bez emocii. ja som tiež asi tak po 3-4 rokov vzťahu bez problémov očakávala že to konečne posunieme dalej a tiež som sa mu to snažila nenapadne naznačiť, lebo mi prišlo hlúpe sa mu nebodaj doprosovať o zásnuby. pre mna to je vec ktorú ma chlap spraviť sam od seba a nie aby mi po rokoch vyčítal že som ho nebodaj donútila.
vieš po 3-4rokoch by sa to už aj očakávalo, aspoň aby mala ta žena ako taku istotu že to s ňou naozaj myslíš vážne a nie že čakáš kým príde nieco lepšie, lebo presne tak to vyzerá! nehovoriac o tom, že z každej strany sa ta pýtajú ,,už ste sa zasnúbili? kde mas prstienok? kedy pôjdeme na svadbu?,, a podobne. a vieš- keď ta otravujú pribuzni, kamaráti, spolužiaci, susedia, rodina priateľa a ešte k tomu aj susedia tak sa ideš ako žena prepadnúť pod zem od hanby. samozrejme z času na čas sa ta to niekto spýta tak drzo, že ti je do placu.... a potom príde okamih, kedy ako žena začneš vsetkym hovoriť že ty sa vydávať nechceš a nie je to pre teba (aj keď by si chcel) a to len preto aby ti dal každý pokoj svätý, až nakoniec začneš o partnerovi pochybovať, naco ste spolu keď nikam nesmerujete, či fakt čaká na nejaku lepšiu a mna potom odkopne..... až postupne začneš voči tomu vzťahu chladnut a vydávať sa už naozaj nechceš.
ja už som momentálne asi tiež v tejto fáze že počkám tak pol roka či sa spamätá a potom rovno rozchod, už mám toho skratka dosť
tak sa nečuduj že po 7mich rokoch bola absolútne bez emocii a bez radosti

cloe

Ja som sa velmi trapila, nic sa mi nedarilo, vsetko do coho som sa pustila sa kazilo a krachovalo.
Krachoval mi vztah, praca, zdravie aj financie. Mne pomohol jeden velmi mily pan zbavit sa porobenia.
S priatelom sme si mnoho veci vysvetlily, nasli si k sebe znova cestu, mam novu pracu a chut znova zit a napredovat. Ak nahodou budete hladat pomoc, urcite si pozrite stranku www.odrabanie.sk je to fakt celozivotna pomoc

vila zubienka

prečo je vlastne chlap so ženou, ktorou vlastne nič neplánuje? No predsa pre sex, hlavne ,že nemusí hladať, keď dostane chuť.

kvetinka557

hmm..precitala som si celu diskusiu..zaujimave
Ale ty autor clanku.. vies... ja som mala tiez 7 rokov vztah..vy aspon spolu byvate teda zacali ste v priebehu tych rokov spolu byvat a posunuli ste sa niekam.. ja so svojim EX nikde..ani byvanie ani svadba nic..
Zacali sme spolu chodit ked ja som mala 16 a on 18...on koncil strednu, ja este nie a on potom siel na vysku. byval na private so spoluziakmi a videli sme sa 3 dni v tyzdni... naozaj som s nim chcela byt a myslela som to vazne ale do svadby som ho cele roky netlacila ani nejak som tuto temu s nim vobec nerozoberala nech to chlapec urobi sam ten krok atd...ok.. potom som nastupila na vysku uz aj ja, on v tom case este mal asi rok studia alebo kolko.nepamatam uz.....ok.... on skolu skoncil, ja som este studovala..ale minuly rok (2017) zaciatkom roka som zacala premyslat o tom ze co dalej ved sme spolu fakt dlho ..v aprili sme mali vyrocie 7 rokov... ja som teda na zaciatku toho roka este pred 7 vyrocim zacala uvazovat ze co vlastne bude.. budem koncit skolu tak co? posunieme sa uz niekde? byvanie? mozno aj svadba?... ja som zase na toho svojho netlacila vobec.. v nicom...bola som tichucko co bola chyba :) a veeeelmi velka ale uz som sa poucila...tak teda ked som videla ze sa necini tak som sa s nim na temu svadba, zasnuby, byvanie zacala bavit.. najprv stale vravel ze po skole, po skole.. to vravel aj mojej rodine atd.. ale teda uz ked som sa ho fakt ja sama opytala co bude dalej, tak nechcel sa o tom bavit, hadali sme sa trochu a tak a potom to prislo :) ten moj milacik mi povedal ze si nie je isty ci chce byt so mnou a ukoncil vztah... super takto po 7 rokoch skoncit a este ked mate v sebe nadej ze asi fakt po tej skole sa vas vztah posunie... samozrejme chybou bolo to ze sme sa cely cas mi dvaja o tom vobec nebavili cele tie roky.... chyba, chyba, chyba.. komunikacia je dolezita..cize tvoju babu na jednej strane chapem ze ked chce byt s tebou tak chcela by aj svadbu a vsetko co k tomu patri ale ked sa tak na to pozeram na zaklade toho co som mala ja tak je to fajn ze spolu zijete..pre mna by bolo asi dolezitejsie spolocne byvanie a svadba uz potom by mohla byt kedykolvek.. a nakoniec ved aj tak si ju poziadal o ruku... ale vidis... dievca fakt tak dlho o tom snivalo az ju to preslo....ale na druhej strane ved keby naozaj s tebou chcela byt tak by ju tie zasnuby mali tesit...Uz len to ze so svojou laskou (teda s tebou) ma spolocne byvanie tak uz len to je nieco.. ja by som za to bola velmi rada :) za spolocne byvanie... je to zlozite no..fakt spolu uprimne pokecajte..

PS: taky dodatok :D... povedzte mi naco je chlap z babou dlheee roky vo vztahu a nakoniec ked pride do tuheho jej povie ze si nie je isty.. to naozaj niektorym treba az tolko rokov na to aby vedeli ci chcu s tou babou byt?

MaruskaMM

Jaj boze sa nepokakajte z tych milnikov, ano, po 3 rokoch prichadza vo vztahu kriza, kedy je cas posunut vztah na vyssiu uroven, tym som nemyslela svadbu, moze to byt cokolvek, co vztah posunie do vyssej roviny, trebars spolocne byvanie.
A ze vam to dviha tlak je vas problem, zrejme patrite k tym, ktory svoj vztah neberu az tak vazne a nikam ho posuvat nechcu.