Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som debil ja alebo fakt zeny neviete co chcete?

Príspevok v téme: Som debil ja alebo fakt zeny neviete co chcete?
som debil

caute... hned na zaciatok, nezvyknem sem pisat, ale to co sa mi stalo vcera neviem vobec predychat. mam priatelku uz 7 rokov ja mam 28, ona 27. ako sme spolu zacali byvat, priatelka zacala s tym, ze by uz chcela zasnuby a svadbu, ale ja som si pripadal mlady na to, ze ved nemusime mat hned papier na to, aby sme spolu zili. stale mi oznamovala ked sa nejaki nasi znami zasnubili, ukazovala mi prstene a kadejako nepriamo ma do toho tlacila a ja som ju nechcel stratit ale zaroven som sa este necitil na taky zavazok, tak som sa to snazil stale nejako posuvat az postupne s tym sama prestala. poslednu dobu som uz aj ja zacal rozmyslat nad manzelstvom a nad tym, ze by som ju poziadal o ruku. kupil som prsten a cakal na nase 7.me vyrocie, ktore sme mali minuly tyzden. kedze cez tyzden sme kazdy v praci a je to take ubehane, nechal som si to na nedelu. zobral som ju na veceru a potom sme sa sli prejst za mesto, kde sme chodievali este na zaciatku nasho vztahu. odhodlal som sa k tomu a poziadal ju o ruku... a ona? vobec ani stipka emocie, radosti, nic.. vyzerala trochu zaskocene, ale povedala, ze ona uz za tie roky, co cakala, kedy ju poziadam o ruku bola tolkokrat sklamana, ze to stale neprislo, ze casom ju to preslo a zmierila sa s tym, ze svadba nebude a ze ju uz ani nechce. vobec som to necakal, bola to ako rana pod pas. neviem ci ma ineho, ci ma uz nema rada alebo co... nedokazem sa odvtedy na nu ani pozriet... preco, ked som jej splnil, to co chcela ona to uz zrazu nechce?

kafe

Aliss, nikto z fóra tu autorovi nepíše míľniky a nestanovuje limity kedy sa majú ONI brať. To urobila predsa JEHO PRIATEĽKA, dala autorovi jasne na javo, že takéto veci chce a sú pre ňu dôležité.
Je to rovnaké ako túžba po dieťati, ak po tom jeden z páru túži TERAZ a má čakať xy rokov, lebo ten druhý sa na to necíti a ešte k tomu nedospel/nedozrel... to je o čom? No to je nahovno. Zase sú pokope dvaja čo sa nevedia zladiť, alebo jeden vodí partnera za nos a nevie vypľuť jasne zo seba - dieťa/ svadbu nechcem! Lebo keby to povedal otvorene, kočka sa mohla zariadiť podľa toho a nájsť chlapa pre ktorého je svadba rovnako normálna ako pre ňu. Ešte raz zdôrazním slovo, že je to niečo normálne, ako dýchať kyslík alebo prejsť sa naboso po tráve. Sám autor o svojom postoji k manželstvu nehovorí vôbec. Prečo? Nemal v tom jasno? Nechcel manželtvo? Preňho bolo pohodlné zahmlievať a vodiť kočku za nos, aby ju nestratil. Ale pohnúť mozgom a odpovedať SÁM SEBE - chcem s takouto ženou mať deti, prežiť svoj život alebo nie? - to mu už prišlo zaťažko. Ved ju vôbec nemusel formálne požiadať o ruku, keby jej len úprimne povedal ako ju vníma, čo k nej cíti a či je pre neho dôležitá, že s ňou počíta najbližších 20 rokov života... a kľudne povedal že svadbu neodmieta nejak ale ani momentálne sa na to necíti. A aspoň dal najavo, že viem, vidím že je to pre teba dôležité a neni mi to ľahostajné. Pre mňa osobne by takáto úprimnosť bola oveľa dojemnejšia ako otrocké splnenie môjho želania (ked to on robí z povinnosti a nie preto, že by to tak cítil). On úprimný nebol. A ani neni. Podľa mňa. Ona áno.

Andy565656

Ja súhlasím so všetkým, čo píše MaruškaMM, v podstate už za mňa aj odpovedala Jane Lukacovej.
@Aliss, tu predsa nikto nepíše o žiadných milníkoch. Vaša situácia je úplne iná, veď vy ste spolu začali bývať prednedávnom, tých 5 rokov bolo len takých v podstate o ničom. My sme tiež s priateľom fungovali skoro tri roky len tak, pretože sme ešte obaja študovali, ale ako sme začali spolu bývať, bolo to úplne iné. Vtedy človek naozaj spozná toho druhého do detailov a potrebuje čas na to, aby zistil, či spolu vedia fungovať. Zakladateľ témy nenapísal, po akej dlhej dobe začali spolu bývať. Ak sú spolu od 20-tky a začali spolu bývať dajme tomu keď mali 24 (po škole), tak už za rok musel vedieť, či s ňou chce byť alebo nie. Ja osobne nevidím žiadny zmysel prestupovať na jednom mieste toľko rokov a nepohnúť sa vpred.

Mimochodom, niekto tu napísal celkom dobrú myšlienku, že ak sa ten muž nevie rozhýbať ani po toľkých rokoch, treba sa pozrieť na jeho rodinu a vzťahy. To je veľká pravda. Keď muž vyrastal v dobre fungujúcej rodine a mal vzory, prenesie sa to aj do dospelosti. (všeobecne, výnimky sa nájdu vždy)

sssm

Zas mat svadbu len preto, ze si chce zena vyskusat biele saty, lebo jej kasmaratky si to uz odskusali asi nie je dostatocny dovod, preco sa brat. Tvoje priatelka este nie je zrela na vazny vztah. Popripade by som na to pristupil, len ak by ona hradila vsetky naklady a podpisala predmanzelsku zmluvu , aby som sa vyhol spekulativnym dovodom svadby z jej strany.

Aliss

Maruska, preco si prave ty mala potrebu mi odpovedat, hoci som svoju otazku nesmerovala na nikoho konkretneho a uz toboz nie na teba? :) Tvoje komenty som ani necitala :) Plus si nemyslim, ze druhi ludia maju pravo urcovat vseobecne niekomu nejake hranice -od troch rokov vztahu svadba, lebo ktosi tak povedal :) Juuj, zit tak podla vseobecnych pravidiel a predstav inych, to by osobne nie je nic pre mna a ako vidim, je nas tu takych celkom dost :) A ano, opisujem trosku inu situaciu. A patri to sem. Pretoze tym chcem dat najavo, ze ak clovek nepozna pozadie vztahu dvoch ludi, nema co urcovat milniky, hranice, pravidla atd :)

merilynn2

Aj ja si prosím numerologický rozbor vzťahu - s priateľom sa poznáme 12 rokov, svadobné šaty som si našla pred 9 rokmi (a na tej čínskej stránke ich ešte stále majú!), dokopy sme sa dali pred 8 rokmi, 4 roky spolu bývame. Obidvaja sme trochu brzdy.
P.S.: Kameň do prsteňa mám vybratý asi 15 rokov. Chuť vydávať sa mávam prvé 2 týždne vo vzťahu.

Ale vážne - keď čítam, čo sa tu rieši, som oveľa vďačnejšia za to, čo mám doma. :)

MaruskaMM

Po 3 rokoch prichadza vo vztahu isty milnik, kedy je cas vztah posunut na vyssiu uroven, ked sa tak nestane, hovori sa tomu prechodeny vztah.
Draha Aliss, vy ste spolu este poriadny vztah ani nemali. 5 rokov ste mali vztah na dialku. Je rozdiel, ked su ludia spolu casto, denne, vtedy je ten vyvoj vztahu zrychleny.
A tiez je rozdiel, ked sa obaja dohodnu, kedy spolu byvat a svadba. Je rozdiel, ak sa vyvijaju spolocne a ked sa jeden vyvija rychlejsie, nez ten druhy.
Nikto ti nechce diktovat, kedy sa mate zobrat. My sa tu bavime uplne o niecom inom.

niesomrobot

hlavne jej nehovor,že to prečo zrazu nechce keď si jej splnil čo chcela celý čas... asi len nechce aby to bolo nasilu.... si si istý že sa chceš ženiť? nerob to len preto že to chce ona

Aliss

Nebudem reagovat na nikoho konkretne...ale som zhrozena ako sa so vsetkym kalkuluje. Nepoziadas o ruku po istom case, si idiot a nevies co chces. Poziadas v case, kedy chces, stale si idiot a podla odbornikov na tomto fore to vlastne ani nechces :D Preco by sa malo ziadat o roku cca po 2-3 rokoch vztahu? Kebyze sa vydam dva roky po zaciatku vztahu, dnes sa 100% rozvadzam. Ja naopak poznam mnohe fajn a pevne manzelstva, kedy sa ludia do svadby nehrnuli, vzali sa po niekolkych rokoch spolu a su spokojni :) Ja mam tiez 8 rocny vztah a nie, vydavat sa este nechcem. 5 rokov sme zili na striedacku 250 km od seba, videli sa len cez vikendy, obaja sme studovali a zili u rodicov. Ak sa cosi take, ako navsteva rodneho mesta, udiala. Az teraz sme zacali zit spolu, byvat spolu, len si "testujeme" ake to je byvat v jednom byte...a ktosi mi bude diktovat, ze sa mame rozhybat a uz musi byt svadba, lebo sa zruti svet? Fuck off :) Nech sa kazdy hybe podla svojho uvazenia, svedomia a chcenia. A ty zakladatel temy, mali ste obaja dovody na to, co ste v dany moment chceli/nechceli. Dajte si rozhovor o tom, kam chcete dalej smerovat. A co citi tvoja partnerka, na to odpoved nehladaj na anonymnom fore :) Pytaj sa jej osobne :)