Žiť celý život sám?

Príspevok v téme: Žiť celý život sám?
ddd45

Nikdy som nemal vzťah ani sex...

A tak sa venujem sa vzdelávaniu, práci, nejakým tým veciam vo voľnom čase... no aj tak sa mi nedarí na 100% na to nemyslieť. Obzvlášť keď neustále vidím páriky a všade v médiách je prezentovaný sex a vzťahy...

Teraz som mladý, mám 25 rokov tak to nie je až taký problém, som zdravý, môžem si robiť čo chcem takže nemám moc času na to myslieť. Už som si zvykol na samotu, ale keď neustále všade mi do očí bije ten sex a vzťahy a všade sa to ukazuje ako je to dôležité a ako jediný zmysel života by malo byť mať deti, partnerku a sexovať 5 krát týždenne...Tak mi to nedá a občas si nemôžem pomôcť nerozmýšľať nad tým...

Teraz to zvládam ako-tak, ale neviem čo budem robiť keď budem starý, či sa z toho raz nezbláznim. Lebo poznám také prípady, kde sa človek ktorý mal vek 40-50 rokov obesil lebo bol sám a už to nevydržal. Nechcem takto dopadnúť.

Snažím sa nejak zmieriť s tým, že vzťahy proste nie sú pre mňa. Pretože som príliš rozumný a nedokážem len tak podľahnúť citom a zamilovať sa. Ale desí ma myšlienka, že náhodou v starobe na mňa príde choroba alebo nejaký vážny úraz a nebude ma mať kto podporiť a postarať sa o mňa.

Ja vlastne ani nemám inú možnosť než zostať sám, pretože som pre ženy neatraktívny (a nebudem tu rozpisovať že prečo lebo každý by mi tu písal tie dementé kecy, že od toho to nezávisí aj keď opak je pravdou)

Jana Lukacova

Ofucana:...ja som môj komentár adresovala autorovi, tj. nie Vám, každý má svoj "jedinečný príbeh".

..ak Vás môj komentár vzpružil a vyvolal hnev, pokojne si na mňa alebo kohokoľvek, kto Vás naštval (poriadne) ponadávajte, pomôže Vám to (ja som s tým plne ok :))

cloe

Ja som sa velmi trapila, nic sa mi nedarilo, vsetko do coho som sa pustila sa kazilo a krachovalo.
Krachoval mi vztah, praca, zdravie aj financie. Mne pomohol jeden velmi mily pan zbavit sa porobenia.
S priatelom sme si mnoho veci vysvetlily, nasli si k sebe znova cestu, mam novu pracu a chut znova zit a napredovat. Ak nahodou budete hladat pomoc, urcite si pozrite stranku www.odrabanie.sk je to fakt celozivotna pomoc

Ofucana

A zoznamky si neskúšal?

Neviem odkiaľ niektorí prišli na to, že sa ľutuješ (pani Jana Lukáčová, ale aj ďalší). Píšem to sem preto, lebo to beriem akoby to povedala mne. A ja napriek tomu, že som "ofučaná drzá opica" sa teda vôbec neľutujem...

BbJ

Áno, žiť celý život sám. Iná možnosť nie je. Rozhodne si nekupuj psa, ktorý ti má nahradiť človeka.
Psy patria iba ku psom.

Jana Lukacova

ddd45:...tak bohužiaľ vo Vašom prípade ostáva už iba nakúpiť si tonu papierových obrúskov, keď si budete utierať slzy pri sebaľútosti, až kým nakoniec možno aj neskončíte v 50tke tou samovraždou...

ALEBO

..si nakopete do zadku a začnete riešiť svoj stav, to, čo Vás do neho priviedlo (bez ohľadu na to, aké ťažké situácie ste v živote prežil) a začnete na sebe pracovať...sú ľudia bez rúk, bez nôh na vozíčku, ktorí majú partnerky, rodinu...ak nie ste mimozemštan z inej galaxie, prečo by ste mal práve Vy celý život prežiť sám (?!)

Tomas12345

No tak skus brat vztahy len nieco ako bonus ktorí ak sa podari tak fajn , a ak nie tak sa nic nedeje. Urcite sa neboj o to ze ak nebudes mat vztah tak sa akoze o teba nebude mat kto postarat. Mozes si kludne adoptovat nejake dieta ktore vychovas pocas zivota a to dieta ak vyrastie a ty budes uz starí tak sa bude o teba starat. Alebo stale este existuju starobinci a prinajhorsom ak by sa o teba nikto nevedel postarat tak by si isiel tam. Ale celkovo rozmyslat o tom ci sa o teba bude mat kto postarat je za aktualnej situacie kedy mas len 25 a si zdravy nezmysel. Väčšina ludi sa do tej 70tky dokaze postarat sama o seba, takze mas urcite este aspon 45 rokov zivota, takze fakt to neries teraz. Kebyze ta postihne nejaka vaznejsia choroba tak vtedy by som to zacal riesit ale teraz to fakt je zbytocne riesit.

Ak ti vadí byt samemu tak sa prestahuj do nejakeho spolubyvania, alebo k rodicom.

Ernesto

ddd45: ale ved tie vztahy tiez nie su vyhra, prejdi si trochu to forum jak su ludia v nich stastni :-) aj ked musim povedat, ze treba uvazovat triezvo a uznat narovinu, ze pisat sem nebudu stastne zadani ludia, ale povacsinou ti, ktori maju problem - takze to automaticky neznamena, ze vacsina vztahov musi byt zla.

co sa tyka mladosti, tak to vyzera, ze si vyrovnany a viac sa bojis tej staroby, kedy sa nebude mat kto o teba starat. kedze tvrdis, ze si rozumny a venujes sa praci, tak sa v dnesnej dobe dokazes bez problemov zabezpecit na starobu aj sam. pre mna su vzorom svajciarski a nemecki dochodcovia, ktori cestuju po celom svete, uzivaju si dochodok, byvaju v takych starobincoch, ze nejeden mlady par z novostavby by zavidel.

takze sup sup robit nieco preto, aby si o 30-40 rokov mohol takto travit jesen zivota. lebo ak si myslis, ze mat deti a vztah = bude o mna postarane, tak sa chod opytat do ktorehokolvek domova dochodcov, co si o tomto tvojom nazore myslia :-)

ja osobne nebudem chciet visiet na krku rodine, ale budem chciet byt v domove dochodcov. mas tam svojich rovesnikov, mas navarene kazdy den, spolocenska miestnost kde si spolu mozete kukat telku alebo vykecavat ci hrat hry, mas partiu na cestovanie a ine aktivity. to mi pride ako casy na internate, akurat uz budem plesaty :D