Žiť celý život sám?

Príspevok v téme: Žiť celý život sám?
ddd45

Nikdy som nemal vzťah ani sex...

A tak sa venujem sa vzdelávaniu, práci, nejakým tým veciam vo voľnom čase... no aj tak sa mi nedarí na 100% na to nemyslieť. Obzvlášť keď neustále vidím páriky a všade v médiách je prezentovaný sex a vzťahy...

Teraz som mladý, mám 25 rokov tak to nie je až taký problém, som zdravý, môžem si robiť čo chcem takže nemám moc času na to myslieť. Už som si zvykol na samotu, ale keď neustále všade mi do očí bije ten sex a vzťahy a všade sa to ukazuje ako je to dôležité a ako jediný zmysel života by malo byť mať deti, partnerku a sexovať 5 krát týždenne...Tak mi to nedá a občas si nemôžem pomôcť nerozmýšľať nad tým...

Teraz to zvládam ako-tak, ale neviem čo budem robiť keď budem starý, či sa z toho raz nezbláznim. Lebo poznám také prípady, kde sa človek ktorý mal vek 40-50 rokov obesil lebo bol sám a už to nevydržal. Nechcem takto dopadnúť.

Snažím sa nejak zmieriť s tým, že vzťahy proste nie sú pre mňa. Pretože som príliš rozumný a nedokážem len tak podľahnúť citom a zamilovať sa. Ale desí ma myšlienka, že náhodou v starobe na mňa príde choroba alebo nejaký vážny úraz a nebude ma mať kto podporiť a postarať sa o mňa.

Ja vlastne ani nemám inú možnosť než zostať sám, pretože som pre ženy neatraktívny (a nebudem tu rozpisovať že prečo lebo každý by mi tu písal tie dementé kecy, že od toho to nezávisí aj keď opak je pravdou)

Miska88

Ahoj ddd45, myslím že to berieš až príliš rozumovo. Ak pocítiš naklonnosť k žene, tak o tom budeš vedieť a sám budeš cítiť či sa oplatí ísť do vzťahu, či sú vzťahy pre teba. Pretože vzťahy sú pre každého, no môžeš v sebe túto túžbu potlačiť. Si ešte stále veľmi mladý, o nič si zatiaľ neprišiel. Sám si vyberáš budúcnosť, ak v nej chceš mať lásku, tak je to len na tebe. Ešte k výzoru- krása vychádza z vnútra, ak budeš sebavedomý, vyrovnaný a sám sebou, tak to bude z teba aj vyžarovať. A zvykne to pôsobiť príťažlivo. Potom je jedno, či máš napríklad krivý nos, nejaké kilo navyše, alebo si veľmi chudý, nízky, vysoký... Tak sa nepodceňuj, maj v prvom rade rád sám seba :-) Uvoľni sa, neber život tak vážne, všetko bude ako má ( ako si vyberieš).

Preteba

Neznámy-THM..., Ty si môj tlmočník? Myslíš, že nežijem v tomto svete a neviem sa porozprávať? Nikoho som nikdy nenútila sa obrátiť na Boha. Keď niečo čítaš, pozeraj obsah, nie písmenká. Pekný deň Ti prajem

Neznamy-THM1986

A môžem sa pridať aj ja do vášho klubu :D Ja za seba poviem skrátene - sú ľudia, čo vyplakávajú že chcú vzťah a dostanu sa len do friendzony... No mne sa nedarí bohužiaľ ani ta friendzona - jedine čo som zažil bola ja to nazývam pseudofriendzóna (keď si istá osoba moc zvykla na moje ochotné správanie)

Neznamy-THM1986

TutanchámonxD: Na tú preteba nereaguj... Bude ti radiť štýlom, musiš sa obrátiť na Boha a podobne :)

TutanchámonxD

ja som písal, že mám odpor voči vzťahu a nie k ženám. Nechcem vzťah a tak to aj ostane, pretože ma do neho už nič neťahá ale so ženami nemám problém dobre vychádzať.

Tiez nestastny

Poradiť ti žiaľ neviem, pretože rovnako sa mi nedarí nájsť ten správny "recept" na vzťahy ...preto som tu aj ja v minulosti zakladal nespočetne veľa fór na túto tému, lebo neviem ako na to, čo je zlé a kde je chyba ...už som to nechal tak, keď budem sám, tak budem ...to je asi najlepšie čo urobiť ako sa len trápiť, aj keď človek to často musí kryť a pocit, že mu niekto chýba neubráni

henriet

Ahoj :-) Ja som vlastne styridsiatnicka a nemam muza,deti.Zijem sama,ale chodievam na vikendy za mojim otcom,o ktoreho sa sama staram.Moj brat je zenaty a maju uz odrastene deti,ale on je skor nauceny iba brat,nie davat.Takze on sa o ocina nestara,aj ked byva kusok od neho.Takze chodim iba ja,aj ked dochadzam za nim z dialky.Vzdy mu dom upracem,operiem a navarim mu do zasoby-aby mal aspon na par dni postarane.Ja sa sama necitim,lebo som obklopena vela ludmi.Som oblubena,takze ma ludia aj sami vyhladavaju.Mam vela kamaratstiev,priatelstiev.Takze samotu az tak nepocitujem.Aj ked jasne,ze ma tiez napada ako aj teba,kto sa raz o mna bude starat?-ako sa ja teraz staram o ocina.Lebo on ma aspon mna.Ja deti nemam.Ale zas ked vidim,v kolkych rodinach su ludia sami aj ked deti maju,tak sa neda na to spoliehat. Ze deti sa raz postaraju,doopatruju.Mna s bratom vychovavali rodicia rovnako a vidis.Brat na ocina kasle a staram sa iba ja.On je od neho 5.minut vzdialeny a nechodi za nim,ja za nim cestujem vzdy 3.hodiny.No chodim.Srdce by mi to nedalo.Ja som uz roky sama.Vsimla som si,ze mi to aj takto vyhovuje.Mam svoj spokojny zivot,cestujem,vzdelavam sa,venujem sa svojim zaujmom.Chodim casto von do spolocnosti s kamoskami.Je sice jeden muz,ktory ma po rokoch samoty zaujal,ale on asi nema o mna zaujem :-/ Tak stava sa :-) Ved aj o mna maju zaujem,aj ked zas ja nemam zrovna zaujem o nich.Ale zas viem,ze aj ked mi je dobre a nic mi nechyba-tak keby do mojho zivota vstupil daky bezva chlap,tak by som bola stastna.Aj ked stastna som aj teraz.Sice samotu nepocitujem,ale laska je dar.Takze ak by som takyto dar nasla,isto by som do toho isla.Aj ked clovek nikdy dopredu nevie a nema zaruku,ako to moze dopadnut..

hviezdny

tutanchamon . ... ked nevieš čo píšeš prečítaj si po sebe príspevok
14.01.2018 21:15:00
posledny odstavec....