Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rozchod pre zviera

Príspevok v téme: Rozchod pre zviera
Psickarka

Ahojte chcem sa spytat rozisli ste sa niekedy s partnerom pre domaceho milacika ? Moj priatel neznasa mojho psa a mne az nohy podlamuje ,ked vidim ako sa k nemu chova a stale po nom huka.Debatu sme uz mali on jednoducho nema v oblube zvieratko v byte.Neviem co mam robit ,bojim sa ich nechat o samote :(

Ernesto

okula: to nemozes mysliet vazne, este napisat do toho prispevku "logicky". to co si napisala nema s logikou absolutne nic spolocne.

ak tvrdim, ze chlap nie je verny, vobec to nema vplyv na to, ci je pes vernejsi alebo menej verny v porovnani s chlapom (!)

to je to iste ako keby som vyjadril domnienku, ze prahu nepovazujem za velke mesto a ty by si vybludila, ze: to znamena, ze ak prahu nepovazujes za velke mesto, tak bratislava je logicky vacsia. WTF

ak uz sme teda dospeli k priamemu porovnaniu vernosti, tak pes je MENEJ verny svojej fenke ako chlap svojej zene. pes otrtka vsetko co vidi, za tym si stojim, to som videl. otrtka i plysaka. ak by chlapi mali potrebu otrtkavat plysakov do takej miery ako psy, tak trh s nafukovacimi ancami by zazival nevidany boom.

pes nie je vobec verne zviera. keby fenky rozpravat vedeli, tak by vam povedali svoje.

potom ked vezmeme vztah clovek - pes, tak ano, tu pes uz verny je, ale len z jedneho jednoducheho dovodu: pes dostava od cloveka zrat, inak by skapal. jasne, ze je verny. ja uz neviem jak vam to ludia vysvetlit. skuste si taky projekt, ked sa vam narodi stena. vychovavajte ho doma vy, ale zrat bude chodit zasadne k susedovi a NIKDY od vas nedostane ani smietko zradla. uvidite koho bude mat radsej a koho bude oblizovat ked sa budete vracat z roboty: ci vas alebo toho suseda.

niektore jednoduchsie zienky tu pisu, ze chlap dokaze iba zut, nedokaze sa nazrat a pod. chlap NIKDY nebude tak zavisly od zeny ako je pes od cloveka. chlap ked chce, tak si moze ist kupit do obchodu suchy rohlik a od hladu neskape. chlap si moze zajst do restiky na denne menu, kde dostane nazrat. chlap dokaze dokonca aj sam navarit /najlepsi kuchari sveta su konieckoncov chlapi/. chlap si dokaze najst inu zenu, ktora bude pre neho varit. ak by chlap NEMAL tieto dalsie moznosti, tak ako ich nema pes a bol by EXISTENCNE ZAVISLY len na jednej zene, tak by jej bol rovnako verny ako pes. nehladajte za tym nic viac a nic menej.

miriam77777

ernesto aj chlap prefikne vsetko co vidi a este sa tvari ako milujuci partener a manzel a tiez je so zenou len preto ze mu ma kto dat jest :-D

Gima

-možeš vybaviť opateru pre psa, ked nie si doma, no ked je agresivny voči psovi aj ked ste spolu, tak asi rozchod.

lupacka

Tvoje chapanie mojej paralely je totalne mylne. Ked jej nerozumies, tak sa nauc byt ticho ;)
A ze sa muz vie nazrat aj sam...zut uz vie sam, to ano :)

Ernesto

lupacka: lenze chlap sa vie nazrat aj sam a v tom je velky rozdiel ;-)

preto opakujem, pes nie je verne zviera, prefikne vsetko od plysakov po vsetky feny v okoli a verny je panovi len preto, ze dostava od neho zrat. preto tvoja paralela, ze zeny maju radsej psov ako chlapov, lebo psy su im vernejsie, je totalne mylna

Andy565656

Ja nerozumiem, prečo sa tu miešajú hrušky s jablkami. Zakladateľka témy predsa nerieši to, či si zaobstarať psa do bytu alebo nie.

Jej problém je v tom, že jej priateľ vedel, že má psa a aj tak po ňom vkuse vrieska a nechce ho tam. Tvoj priateľ by mal rešpektovať to, že máš doma živé stvorenie, ktoré máš rada a na ktorom ti záleží. Veď predsa vedel, že ho máš, keď ste spolu začali chodiť. Buď prijímam partnera takého aký je aj s tým, čo so sebou nesie alebo nie. Ak to tak nie je, nemá zmysel predlžovať to trápenie. Ak by mal na to odmietanie naozaj objketívny dôvod - napr. alergia, ok, chápem, ale takto? Kašlala by som naňho.

Biela Kobra

Oproti ostatným výhradám a obhájeniam postaveným väčšinou na emocionálnom základe alebo na predsudkoch by som podotkla pár faktov:
1. Deti, ktoré vyrastajú v domácnosti so zvieraťom (pes, mačka, fretka, škrečok atď.) sú vo všeobecnosti zdravšie, menej náchylné na autoimunitné ochorenia, sú priebojnejšie, empatickejšie, komunikatívnejšie a sociálne zdatnejšie, teda v dospelosti majú v dospelosti lepšiu šancu úspešne sa zaradiť do spoločnosti.
2. Dospelý človek, ktorý chová doma zviera, je emocionálne a psychicky stabilnejší, menej podlieha stresu, menej trpí civilizačnými chorobami a dožíva sa vyššieho veku.
3. Canisterapia a felinoterapia (hipoterapia atď.) majú preukázateľné výsledky aj u ľudí, ktorí zviera nechovajú, ale podstúpili niektorú z týchto terapií.
Štúdie o uvedenom sú dostupné.