Zenaa, vyplakavanie zien ti pomoze? :D Vazne? Ked si precitas, ze je na tom niekto horsie, alebo podobne, ulavi sa ti? Osobne som nikdy nerobila v zahranici podradnu pracu. Ani neviem co tym myslis :D Umyvat riad? Robit recepcnu? Neviem ktora praca je podradna, pretoze na kazdom jednom zalezi. Ked pojdes na verejny hajzel a nebude tam toaletak, zrazu si spomenies, ze aj taku pracu musi ktosi urobit a ked ju neurobi, nemas sa cim utriet. To je podradna robota? Plus ked pisem o zenach, co sa zdvihli a odisli za lepsim zivotom, nepisem o niecom, co osobne nepoznam. Nikdy nepisem o tom, co som pocula, ci citala. V nasej rodine sme mali tiez pripad, kedy zena nezvladla zivot s muzom. Mali vsetko, len jediny problem bol, ze zili v dome s jeho rodicmi a museli im pomahat so vsetkym. Najma jej muz bol od rana do vecera v robote a ked sa vratil, robil vsetko, co si jeho matka zaziadala. Na deti hrozne zle vplyvalo prostredie, lebo s muzom nekomunikovala a ked hej, tak len vrieskali po sebe. A tak sa jedneho dna zobrala s dvomi detmi a odisla. Od nikoho z nas nechcela pomoct. Pretlkali sa kade tade, od kamaratiek az po jej rodinu. Nasla si zamestnanie, zili chvilu z ruky do ust, ale konecne mohla zivot zobrat do svojich ruk. Sice bola polkou nasej rodinoy osocovana za to, ze odisla od manzela, vybodla sa na reci. Dnes ma novu rodinu, domov a ked ju sem tam stretnem v meste, vidno na nej, ze je stastna. Urcite by jej pomohlo "ulavit" si na fore a nechat vsetko tak...urcite. Aj ked si nemyslim, ze probleny v manzelstve sa vzdy maju riesit unikom, ona je pre mna dokazom toho, ze "odist do lepsieho", sa vzdy da. Otazne je, ci to clovek naozaj chce, ci si dokaze predstavit byt isty cas bez pohodlia, sukromia, stabilneho prijmu, a spolahnut sa na pomoc inych...