Ester C - najlepšia forma vítamínu C?

verbena

vraj nemá čas.... ale zakladať tému na fore a sedieť na internete na to čas má....

ked miesto toho mal jesť kiwi, mandarinku, jablko..

Defcon

Nemas cas jest kopu ovocia ? -))))
Nik nehovori o kope ovocia. Len ty, aby si si ospravedlnil zle stravovanie. Kolko casu navyse ti zaberie zjedenie cca dvoch kusov ovocia denne ? 5 minut ?
Organizmus ti za 20 rokov vysvetli ,ze to nebol spravny nazor. Pretoze organizmus si vsetko pamäta, rozne urazy ci stravovacie navyky v mladosti sa ti ozvu po 40tke. Zlomil si si ruku v 10tich ? V 30tke si na to dqvno zabudol. V 50tke ta ta ruka bude boliet pri velkych zmenach pocasia a v 70tke pri kazdej malej zmene pocasia.
Kaslal si v mladosti na striedme stravovanie a zral si denne fastfood . V 50tke mas dnu a si bez zlcnika. -((
Takto to funguje, ale mlady clovek zije len pritomnostou.

Flatt

Nie každý má čas a nie každého baví jesť denne kopec ovocia, výživové doplnky sú preto výborná náhrada a nezáleží na nejakej reklame, proste užívaš to, čo tvoj organizmus potrebuje.

Defcon

BJ_2, vidim, ze mas suplementaciu tabletkami nastudovanu. Este ti chyba nastudovat zlozenie a prinos pre organizmus aj konzumacia jedneho jedineho jablka denne - a potom budes mat azda jasno. Lenze to je zbytocne, lebo jablko nema pekne reklamy, ani nema svetaborny nazov, ani nie je dostatocne cool..... a o to predsa ide.
Navyse ked kupis jablko zo slovenskej farmy, tak tvoje peniaze pojdu do spravnej kasy a nie do nejakej cudzej.

Defcon

Je mi pomerne zle na zaludok, ked tu citam rozne prispevky tuto temu. Asi by mali zakazat reklamy na vitaminove suplementy ,rovnako ako zakazali reklamu na cigarety. Dostatocne agresivna reklama a sikovne PR oddelenie dokazu spravit prievan v penazenke aj priemerne inteligentnemu cloveku. A rovnako mu spravia aj neporiadok v organizme. Vitamin c je najbeznejsi vitamin, vyskytujuci sa azda uplne vsade, pravdepodobne by ho nasli aj v najlacnejsich salamach.-) a este ho aj suplementovat .-))) zas ma dobru vlastnost a to ze sa neda predavkovat.
Na druhej strane - ak sa stravujete vo fastfoodoch, tak tie suplementy berte, su lepsie ako pästou do oka. Ale ak sa stravujete aspon trosku zdravo, tak tie suplementy v beznom zivote nepotrebujete.

Flatt

Ešte mi napadol askorbát horečnatý, ten neobsahuje vápnik, ale horčík, ktorý sa v organizme vždy zíde. Spolu s bioflavonoidmi by to mohlo byť najlepšie riešenie.

Sonie

Ja užívam vitamín C s postupným uvoľňovaním. U typu Ester C akosi nerozumiem tomuto- vitamín C s vápnikom sa odporúča pri liečbe osteoporózy, vápnik sa lepšie vstrebáva s vit.C. U Ester C sa uvádza že vitamín C bunky ľahšie vstrebávajú, teda aj s vápnikom. Lenže ako píše BJ ten vápnik sa ozaj ukladá aj v cievach. Pre chorých na osteoporózu je asi Ester C užitočnejší, ako napr. pri vírusových kde treba hlavne vitamín C. Ale pri osteoporóze je treba užívať súčasne s vápnikom užívať aj vitamín K2-MK7 menachinon, najlepšie na prírodnej báze z natto a D3. K2 sa postará o zabudovanie vápnika do kostí aj s D3 a hlavne zabraňuje jeho ukladaniu sa v cievach. Týmto som odbočila od témy, ale možno je dobré vedieť viac aj o osteoporóze, vyskytuje sa aj v mladom veku. A lekári akosi vitamín K2 nespomínajú, len predpisujú bisfosfonáty, vápnik a Vigantol.

BJ_2

Zaujimave, ze vysokymi davkami vitaminu C sa da vyliecit rada chorob, co nejde ani vysokymi mnozstvami ovocia a zeleniny. Zviera si vyraba vitamin C v peceni v takych davkach, ze clovek by mohol brat 5-30g denne, aby dosiahol take koncentracie vitaminu C v krvi. Samozrejme, treba ociernit, ak niekto nieco suplementuje, ze su to len sproste tabletky. Radsej sa nevyjadrujte, ked o vitamine C nic neviete.

K esteru-c
Zial, ester-c este nemam dobre preskumany. Ja som zatial za to pouzivat kyselinu askorbovu s postupnym uvolnovanim, spolu s bioflavoidmi. (pozor vsak, aby nebola z geneticky modifikovanej kukurice, bohuzial tie lacnejsie vitaminy C sa vyrabaju takto) Samozrejme, ma to svoje uskalia, ze to prekyseluje, ked sa ide na viac ako 2g denne. No ani askorbatom vapenatym nemozes doplnat privelmi vysoke davky. Problemom zacina byt predavkovanie vapnikom. Hrozia ti nielen kamene, problemy s oblickami, ale i zvapenatenie ciev ci tkaniv, do ktorych telo bude prebytocny vapnik ukladat. Takisto treba brat vela horciku, lebo ked chyba horcik, vapnik sa nevie vyuzit. Problem moze byt aj vysoke mnozstvo vitaminu D a malo vitaminu K2. Doplnanie Vitaminu K2 vsak ide do penazi. Takze vapniku by som sa vyhol a nedoplnal touto formou viac ako 2-3 gramy denne.

Najlepsie teda vychadza pouzivat prasky a extrakty z plodov, ktore su mimoriadne bohate na vitamin C, ako camu-camu extrakt, acerola, atd... aby si vsak doplnil vyssie mnozstvo, to si zas priprav poriadne peniaze. Ak si chudobnejsi, tak radsej vol kyselinu askorbovu s postupnym uvolnovanim a bioflavoidy. Porozmyslaj takisto nad Alfa-lipoic acid, ktora ma vlastnosti, ze regeneruje vitamin C a vitamin E, takze sa stava efektivnejsi. Touto cestou sa vlastne male mnozstvo vitaminu C stava v tele efektivnejsie, pretoze sa recykluje niekolko krat, nez sa vyluci. Tym padom "setris" svoju krv pred vapnikom, ci prekyselenim z kyseliny askorbovej, lebo s mensim mnozstvom dosiahnes to iste, co z vacsim.

zrejme

samozrejme že to nieje vhodne na užívanie ak ccheš vitamín C a vápnik daj si citrón ,,, všeobecne telo nevie spracovať tieto náhrady a väčšinu vylúči ...