Ester C - najlepšia forma vítamínu C?

Sonie

Dafcon, mladí ľudia ak beriem skupinu od 16 do 25 rokov, sa málo zaoberajú tým čo jedia, ako predchádzať chorobám.....študujú, užívajú si život, skúšajú aj to čo im škodí, ale myslím že tak to má byť, veď tie starosti a problémy neskôr ich neminú, ale sú výnimky ako vždy a vo všetkom. Nerozmýšľajú nad tým čo bude o 20 rokov a načo? Niekto môže byť chorý od malička, cukrovka, celiakia, neurol. ochorenia, ale to je skôr dedičnosťou, genetikou a vrodenými poruchami. Telo v mladosti má dostatok všetkých vitálnych látok, schopnosť regenerácie je vysoká, pečeň je chemická továreň, ktorá aj s obličkami odvádzajú odpadové látky, samoočista funguje aj bez rôznych doplnkov. Vekom však metabolizmus spomaľuje, tvorí sa menej enzýmov, koenzýmu, kolagénu.....vitálnych látok a tým sa začnú kopiť zdravotné problémy. No a úrazy, zlomeniny, tomu sa akosi zabrániť nedá, to sa jednoducho stane. Ja som mala zlomenú ruku dávno a vôbec ma nebolí ani pri zmene počasia, všetko je individuálne. Súhlasím ale s tým že tie MCdonald fast food, sú nezdravé, zdravé stravovanie je v rukách ich rodičov, ale niektorí miesto urobenia desiatej dajú radšej peniaze do bufetu. O moringe nič neviem, možno si prečítam.

Flatt

Lenže my sa nebavíme o nejakej burine s otáznymi účinkami na organizmus, ale o vitamínoch, ktorých význam je nepopierateľný.

A áno, viem, čo je Ester C, ale zaujímal ma váš názor, či sa naozaj oplatí viac ako kyselina askorbová alebo účinky Esteru C ešte nie sú riadne preskúmané.

Defcon

Sonnie, pritomnostou ziju len deti. Mladi ludia maju mat na starosti aj svoju buducnost. Je otazkou kazdeho, kedy mu konci detstvo. Poznam svojho rovesnika, ma okolo 50 ale je stale len dieta. Chlast, zabava, dlhy, poziavanie penazi od kazdeho, v praci vydrzi mesiac a absencia.
Ci sa ti tvoje prehresky z mladosti odzkadlia za 30 rokov zavisi od vela faktorov, avsak ak kasles natvrdo na zivotospravu, tak mas 99,9% predpoklad k problemom.
A tabletkove vitaminy patria k tomu horsiemu co sa da spravit. Reklamy hovoria o ich pozitivach, ale o negativach taktne mlcia. Prikladom toho je tunajsie vlakno o moringe karibskej, ci ako sa to vola. Reklama hovori o superpotravine, skutocnost je cernejsia ako peklo. Bunkove mutacie, problemy s tlakom, neplodnost......
Samozrejme, tych chemikalii je vo vitaminovom suplemente malo, ide vsak o ich kumulaciu, lebo ich zerieme v kazdom jedle a stale.

Sonie

Tvrdíte tu niektorí, že mladí ľudia žijú prítomnosťou. Mám otázku. Prečo by mladí ľudia nemali žiť prítomnosťou?

Sonie

Defcon a čo si sa tak rozohnil(a)? Z čoho ti je zle? Ak sa ti nepáči téma o vitamíne C, tak nečítaj. Pri vírusových ochoreniach, zápaloch ďasien, asi jedno jablko by nestačilo. Každý má svoj štýl stravovania a každý je strojcom svojho zdravia. Je otázne či sa na každom prejavia tie strašné prejavy z prehreškov mladosti o ktorých píšeš.

Defcon

Zuzi, zialbohu, taki sme boli asi vsetci. Do 20tky je svet gombicka a sama zabava, rokenrol a sex. Nic a nicom nezalezi.
Po 40tke sa to vsetko odrazi na zdravi. V 50tke zacnu pribudat choroby zapricinene nasim zivotnym stylom ,a zacnu pribudat tabletky na chronicke problemy.
Potom si BJ_2 a ostatna mladez uvedomi dosah stravovania a zivotneho stylu v mladosti. A zacnu citat obsah parkov a pocitat mnozstvo ecok.
Staci si pozriet tie parky, salamy, jogurty a vsetko ostatne. Zerieme len chemiu. Voda, zahustovadlo, zvyraznovac chuti, farbivo, prirodne identicka chut a konzervacna prisada. Potom uz len zalezi na vonkajsom vzhlade a je z toho bud parok, salam, alebo jogurt. To je zlozenie sucasneho zradla pre ludi, a pritom ked to dam zjest mojmu psovi, tak sa otoci a ide radsej hladny spat.
Pozrite si zlozenie jogurtov danone , a na druhej strane napr selskeho jogurtu od Olmi. Olmi nema ziadnu chemiu ani vodu, je tam tusim len mlieko a jogurtova kultura. A danone ? Brrr.
A vitaminove suplementy su rovnaky bordel.

Flatt

Ide hlavne o to, že RNG vždy odporúčal dopĺňať aspoň C, D, selén, zinok, lebo ich máme v strave málo aj keď jeme ovocie a zeleninu a ja tomu názoru verím, uškodiť to nemôže, len pomôcť. Rád by som sa vrátil k pôvodnej téme, najmä k tomu askorbátu horčíka.

zuzi74

Defcon, tvoj posledny prispevok bol zial dost trefny. Vela mladych ludi zije len pritomnostou. Ale to sme boli viaceri taki neznali v mladosti. A okrem toho reklamy vedia ludi velmi ovplyvnit.
Ale na druhej strane nevidim az take zlo doplnit vitamic C do tela aj v tabletkovej forme (pripadne praskovej, lacnejsia varianta). Ja sama si dam denne aspon 1 kiwi a 1g vit. C s postup. uvolnivanim. Nemyslim si, ze by to bola nejaka prehnana davka. Necitim ani kyselinu ani ma neprehana...toto sa mi skor stava pri citr. stave, pomarancoch alebo mandarinkach.