Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cisárksy alebo dopcia, vážna úzkosť nechcem rodiť!

Príspevok v téme: Cisárksy alebo dopcia, vážna úzkosť nechcem rodiť!
pomocsostrachom

Pred rokom, keď som začala uvažovať o tom, že aj ja si raz \aložím rodinu, keďže mám na to aj dobrého partnera a máme sa veľmi radi, trpím neskutočným strachom a odporom, nenávisťou k pôrodu.

chodím ku psychologičke, ale začala som len pred nedávnom, budem ku nej chodiť viac, bola milá, ale samozrejme problém si vyžaduje viac sedení.

Som pevne rozhodnutá, že chcem v budúcnosti jedine adopciu, alebo cisársky.

v čom je problém? Partner ma radšej nechá zmrzačiť, než by sme mali adopciu, zdá s ami sebecký ako typický slovenský chlap: ja si decko spravím a ty mi ho roď v ukrutných bolestiach. Záleží mi na ňom a v iných smeroch je to skvelý partner.

Problém je aj v slovenskom pôrodníctve: nástrihy hrádze a ŠITIE ZA ŽIVA!!! NEHORÁZNE BOLESTIVÉ!!! ženy to môže poznačiť na celý život, ale ja už poznačená som a to som ešte nerodila :/ Nechcem mať inkontinenciu ako stará babka, ukrutné bolesti a môj chlap si beybolestne bude užívať výtvor, ale mňa nechá sa utrápiť?!

V noci mám staršné sny o nástrihoch hrádze, že ma strihajú obrovskými nožnicami a mám ukrutné bolesti...keď sa zobudím, naozaj ma bolí brucho a hlava, ako keby mi v bruchu niečo fakt rástlo.

- trpím rpedstavou a myšlienkami, že za pôrod nenávidím vlastné dieťa a tú hnusnú detskú lebku, ktorá mi mrzačí pohlavné orgány a ja vrieskam na to dieťa- je mi jasnéí, že by mu to ublížilo a ja nechcem nikomu urobiť nič zlé. Predstavujem si, že nakoneic skočím z okna nech je po veštkom a nech partner uzná, že sme si mali radšej aodptovať, a nech sa na to decko nemusím ani pozerať po tom, čo mi urobilo, alebi sa utopím vo vani, nech ma nevidia cudzí ľudia a nech ma nemoralizujú aspoň po smrti. celý život do mňa niekto drbe kedy bdue dieťa blablabla ale ako keby nikto netušil, čo všetko si musí žena vytrpieť, vôbec sa neberie ohľad na moje psychické zdravie, rodina do mńa už rpestáva rýpať, lebo začína im dochádzať, že dnes je iná doba a ženy nemajú deti v 20 tke ale po 30. Ale ja budem o pár rokov po 30!

Myslím si, že môj stav v tomto smere je dosť vážny, mám rada deti a nerada by som im ublížila a chcem aby som mala raz zdravé dieťa, ale svojím stresom mu ešte uškodím. Nechcem stresom ublížiť partnerovi, ale on mi nepriamo a nechtiac ubližuje týk, že ja musím rodiť lebo nechce adopciu,

P.S. nenávidím velú Bibliu, píše sa tam, že v bolesti bdueš rodiť deti --- nech si to vyžerú chlapi, nie ja!!!Nech ma nenútia!!! Príde mi to choré prežívať tie ukrutné bolesti, keň'd je nás na svete až 7,5 miliardy a ja si môžem adoptovať dieťa a byť šťastná!!! v 21. atoročí!!!

čo mám robiť??? Nenávidím pôrody a dúfam, že už s každá žena bdue môcť priviesť dieťa na svet v dôstojných podmienkach a bezbolestne.

Nenávidím všetko, čo súvisí s tehotenstvom a pôrodom, starvám sa o svoju postavu, prečo by som mala ostať zničená, ubolená, straumatizovaná matka ktorá má 20 kg navyše a porezanú hrádzu a zmrzačené telo aj dušu???
Prečo nie radšej šťastná matka adoptovaného dieťaťa, alebo matka, ktorej proste urobia cisárky a je to?

Prečo je naše pôrodníctvo často (nie vždy) tak, že majú ženy traumu na celý život aich mužom to ani neprekáža? Berú nás ako stroje na deti či čo?! PREČO???

Ja si naozaj ublížim, ak mi v budúcnosti neurobia cisárky.

Nemám 20 rokov, ale mám ku tridsiatke. Prosím nemoralizujte, ale dajte mi rady ako na to nemyslieť. Nepíšem to na Modrého koníka ani tam radšej nepôjdem, nechcem byť moralizovaná ženami, ktoré to berú ako hrdinstvo a predháňajú sa, ktorá viac trpela, ja si želám, nech je každá žena šťastná a ich deti tiež a nech je na svete viac tolerancie pre ľudí ako som ja :( :(:(

mmoonna

Ja som pred tehu tiež dlho riešila strach aj z pôrodu, aj z toho, čo to urobí z mojimi problémami a z týchto dôvodov som tehotenstvo odkladala. Ale raz som sa zaťala a povedala si, že deti chcem a tým, že to budem odkladať si nepomôžem, no a keď som otehotnela, tak som sa snažila na pôrod nemyslieť, lebo by som stále iba stresovala. No a keď som nakoniec išla cisárskym, tak to ma ukľudnilo. Držím prsty, aby si to aj ty prekonala, naozaj sa to dá :)

ajja

možno by ti dočasne pomohlo niečo slabé na ukludnenie,..
ked mas taketo "stavy" ze sa ti o tom aj sníva...
ja mám tokofobiu, takú silnu že ten strach mi potlačil aj chut na sex, a ked sa k nejakemu sexu dokopem aspon 2x do roka potom si robim tehotenske testy ako sprostá, aj napriek tomu ze sa chránim... a sledujem sa či nie som tehotná, a samozrejme musím mat stále financnu rezervu na potrat...
takze tak... ja sa netajim pred ludmi ze deti mat nebudem, nechcem, alebo poviem ze nemozem,.. a mám pokoj...
teraz som mala vela výdavkov ale mám v pláne sterilizáciu,..aby som bola v klude...

strachzporodu

moona ďakujem ti :-) som rada, že ti to vyšlo dobre :-)

no teraz mi ostáva prefackať sa nejako a krotiť tie strašné sny a zosnovať plán do budúcna... a hlaven krotiť tie záchvaty paniky, škodí mi to aj som viac X ochorela odkedy riešim toto v hlave :/ Musím to nejaoko ventilovať alebo čo ...

mmoonna

Ahoj, ja mám dlhodobé problémy s močovými cestami a mám za sebou dva cisárske. Nevedela som si predstaviť, čo by mi tlaky pri porode spravili s mojimi problémami tam dole. Stačilo mi jedno potvrdenie od urológa a v nemocnici nemali žiaden problém s cisárskym. A sekcia sa dá v pohode zvládnuť. Ja som dosť padavka, čo sa bolesti týka, ale dala som to v kľude.

Porod

No.... ty toho napises.a vsetko len o tom co si kde citala.t oja mama ze porodila 2 deti a kedy???pred 30 rokmi a???predstavme si prezila to.vues co necitaj bludy chod za porodnikom a vybav si porod

Adden

Vsak ti nikto nekaze, aby si isla rodit. Ak sa ti nieco nepaci, nerob to. Ty si sama, ktora sa neustale uziera tym, ako ju vsetci idu pomaly privazovat k porodnemu stolu, strihat a sit a spokojne sa na to vsetko pozerat. Uvedomujes si to? Ty jedina zivis vo svojej hlave tieto chore myslienky. Vsetkym nam ostatnym je uplne ukradnute, ci Ty budes rodit alebo nie. Vsetkym porodnikom Slovenska je uplne jedno, ci budes rodit alebo nie. Tvojmu frajerovi povedz, ze decko mat nebudes, ak ho mat nechces. Vytvaras umelo chore predstavy, rozpitvavas ich do najmensich detailov a hrabes sa v nich, akoby sa to naozaj odohravalo. Vsak ty tehotna nie si, rodit nejdes, tak co sa rozculujes, nikto to od teba nechce, ak to nechces Ty.

pomocsostrachom

Chcem ich adoptované , partner vlastné, problém je v rozdielnosti názorov. Okolie do mňa často s tým rýpe. Partner ma až tak nechápe, aj keď sa snaží. Vlastné jedine so sto papiermi na cisársky das o 6 rokov lebo nenávidím pôrody a mám paniku z pôrodov, čo je na tom ťažké pochopiť???

Tému som založila, lebo neviem ovládať paniku a stres z toho a aby moje okolie s tým prestalo otravovať, nezakladám ju ako plánovací diár :-) aj tak ženy otehotnejú úplne inokedy než chcú- často to tak je.

hurmikaki

podla tvojich príspevkov ani sama nevieš čo chceš..
protirečíš si, raz píšeš že nechceš deti, potom zrazu chceš....
riešiš kto čo povie..

tak sa uvedom čo chceš?!

ja napríklad deti nechcem a stojím si za tým...

a TY ???? čo chceš ty???? ani sama nevieš...

pomocsostrachom

Viem aj sama, že sa musím krotiť, lebo tens tres človeka len pohltí a robí mu zlé aj škodí zdraviu a jeho okoliu, ale zároveň je to moje okolie, ktoré ma dostalo tam, kde som :/

preto som zašla po rady ku Dr. aby mi s tým pomohla. Príde mi to ale, že som nútená do niečoho, čo nechcem na silu a že keď som iná ako niektoré ženy nie som predsa hošia ako oni, ale spoločnosť to tak berie. Kašlať na tú spoločnosť.

Asi si ešte nezažila, čo je to núplná úzkosť a panika, to by si vedela, že sama a za krátko to nezvládneš a bez podpory okolia, ktoré len rýpe, už vôbec nie :/

Adden

Zena, ty ani nevies prijat zodpovednost sama za seba, za svoje emocie, za svoje rozhodnutia. Vsimla si si, ze vkuse hovoris, ako co druhi? A co ty? Ako ty? To nie oni urcuju tvoj zivot, to ty. Ale este si na to neprisla.