Cisárksy alebo dopcia, vážna úzkosť nechcem rodiť!

Príspevok v téme: Cisárksy alebo dopcia, vážna úzkosť nechcem rodiť!
pomocsostrachom

Pred rokom, keď som začala uvažovať o tom, že aj ja si raz \aložím rodinu, keďže mám na to aj dobrého partnera a máme sa veľmi radi, trpím neskutočným strachom a odporom, nenávisťou k pôrodu.

chodím ku psychologičke, ale začala som len pred nedávnom, budem ku nej chodiť viac, bola milá, ale samozrejme problém si vyžaduje viac sedení.

Som pevne rozhodnutá, že chcem v budúcnosti jedine adopciu, alebo cisársky.

v čom je problém? Partner ma radšej nechá zmrzačiť, než by sme mali adopciu, zdá s ami sebecký ako typický slovenský chlap: ja si decko spravím a ty mi ho roď v ukrutných bolestiach. Záleží mi na ňom a v iných smeroch je to skvelý partner.

Problém je aj v slovenskom pôrodníctve: nástrihy hrádze a ŠITIE ZA ŽIVA!!! NEHORÁZNE BOLESTIVÉ!!! ženy to môže poznačiť na celý život, ale ja už poznačená som a to som ešte nerodila :/ Nechcem mať inkontinenciu ako stará babka, ukrutné bolesti a môj chlap si beybolestne bude užívať výtvor, ale mňa nechá sa utrápiť?!

V noci mám staršné sny o nástrihoch hrádze, že ma strihajú obrovskými nožnicami a mám ukrutné bolesti...keď sa zobudím, naozaj ma bolí brucho a hlava, ako keby mi v bruchu niečo fakt rástlo.

- trpím rpedstavou a myšlienkami, že za pôrod nenávidím vlastné dieťa a tú hnusnú detskú lebku, ktorá mi mrzačí pohlavné orgány a ja vrieskam na to dieťa- je mi jasnéí, že by mu to ublížilo a ja nechcem nikomu urobiť nič zlé. Predstavujem si, že nakoneic skočím z okna nech je po veštkom a nech partner uzná, že sme si mali radšej aodptovať, a nech sa na to decko nemusím ani pozerať po tom, čo mi urobilo, alebi sa utopím vo vani, nech ma nevidia cudzí ľudia a nech ma nemoralizujú aspoň po smrti. celý život do mňa niekto drbe kedy bdue dieťa blablabla ale ako keby nikto netušil, čo všetko si musí žena vytrpieť, vôbec sa neberie ohľad na moje psychické zdravie, rodina do mńa už rpestáva rýpať, lebo začína im dochádzať, že dnes je iná doba a ženy nemajú deti v 20 tke ale po 30. Ale ja budem o pár rokov po 30!

Myslím si, že môj stav v tomto smere je dosť vážny, mám rada deti a nerada by som im ublížila a chcem aby som mala raz zdravé dieťa, ale svojím stresom mu ešte uškodím. Nechcem stresom ublížiť partnerovi, ale on mi nepriamo a nechtiac ubližuje týk, že ja musím rodiť lebo nechce adopciu,

P.S. nenávidím velú Bibliu, píše sa tam, že v bolesti bdueš rodiť deti --- nech si to vyžerú chlapi, nie ja!!!Nech ma nenútia!!! Príde mi to choré prežívať tie ukrutné bolesti, keň'd je nás na svete až 7,5 miliardy a ja si môžem adoptovať dieťa a byť šťastná!!! v 21. atoročí!!!

čo mám robiť??? Nenávidím pôrody a dúfam, že už s každá žena bdue môcť priviesť dieťa na svet v dôstojných podmienkach a bezbolestne.

Nenávidím všetko, čo súvisí s tehotenstvom a pôrodom, starvám sa o svoju postavu, prečo by som mala ostať zničená, ubolená, straumatizovaná matka ktorá má 20 kg navyše a porezanú hrádzu a zmrzačené telo aj dušu???
Prečo nie radšej šťastná matka adoptovaného dieťaťa, alebo matka, ktorej proste urobia cisárky a je to?

Prečo je naše pôrodníctvo často (nie vždy) tak, že majú ženy traumu na celý život aich mužom to ani neprekáža? Berú nás ako stroje na deti či čo?! PREČO???

Ja si naozaj ublížim, ak mi v budúcnosti neurobia cisárky.

Nemám 20 rokov, ale mám ku tridsiatke. Prosím nemoralizujte, ale dajte mi rady ako na to nemyslieť. Nepíšem to na Modrého koníka ani tam radšej nepôjdem, nechcem byť moralizovaná ženami, ktoré to berú ako hrdinstvo a predháňajú sa, ktorá viac trpela, ja si želám, nech je každá žena šťastná a ich deti tiež a nech je na svete viac tolerancie pre ľudí ako som ja :( :(:(

mom

Mila autorka temy, a tehotenstvo si predstavit vies? Vies dokonca ze gravidita v niektorých pripadoch odhaluje v tele niektore choroby? Kazdopadne nevolnosti, nalady, priberanie, potrhana koza po celom tele, pigmentove fleky ako päťkoruna, padanie vlasov, strata zubov ale naopak narast chlpov, potenie, problemy s vyprazdnovanim, strata sebavedomia, pazravka, nocne wc, opuchnute nohy, metlicky na nohach a krcove zily, hemoroidy, vyrazky, otrasne oblecenie, tehotenske choroby ako cukrovka, kopanie plodu, strach o plod, zla chodza, vetry, nespavost, dychavicnost, pokles prsneho tkaniva v dosledku tvorby mliekovych zalezitosti, zvacsovanie bradaviek na 3 násobok a ich ochlpenie a stmavenie, pach z ust, hadava nalada, placlivost, komplexy z týchto zmien, odkazanost na chlapa a jeho prijem, a ochota ti dat cast prijmu, nehovoriac ako ta sexualne bude odmietat, je toho plna ...el a je na zvazenie, ako s tym teraz nalozis. A este, je uplne jedno ci budes mat CR alebo nie. Budes happy ze ta vsetkych týchto hnusnych veci zbavil porod. Ale jazvy na tele a komplexy z traumy pri porode, ktoru zazijes, budes musiet liecit antiperesivami, preto ze dnes vela zien ma laktacnu psychozu, je to civiliz. choroba. Jedina moznost ako mat dieta bez ujmy na tele a na dusi je adopcia.

Wolverine

Ahoj, ak máš silné dioprie, tak rodiť normálne určite nebudeš. Je to indikácia na cisársky. Tiež aj psychologička ti môže dať papier, že máš fóbiu z pôrodu a tiež pôjdeš na cisársky. Ak máš aj iné zdravotné problémy, povieš o nich svojmu gynekológovi a on ti tiež môže dať odporúčanie na cisársky. Takže možností je viac, ale mne sa ako najpravdepodobnejšie javia tie tvoje oči.

in blossom

pozri, cisarsky ti urobia v pohode "na zelanie". mozno nieco budes za to platit, ale to kaslat, ak inak nechces. ja tiez urcite chcem cisarsky.

s adopciou to nie je take ruzove, mam znamych co chcu, lebo nemozu normalne a na biele dieta sa caka aj 5 rokov a to tiez nemas iste, ci dostanes babo alebo uz vacsie. ja by som adopciu tiez brala a ked pisete, ze nikdy neviete ci nezvitazia nejake zle geny... ani pri vlastnych detoch to neviete a ja osobne si hovorim, ze ak by sa mi "nevydarilo" adoptovane dieta, tak si stale mozem povedat, ze za to mozu vrodene geny, kdezto ked sa mi z vlastneho stane nejaky spratok, tak to by ma urcite viac mrzelo. a nehovorte ze to je vychovou, niektori ludia su proste zli, nech ich vychovava aj svatec, nikdy neviete co aj z tych najlepsie vychovavanych deti sa moze stat, kopa psychopatov a hajzlov malo normalne rodiny, osobne poznam taku rodinu, dve deti normalne a z jedneho sociopat nebezpecny pre spolocnost, od malicka "hajzel", napriek tomu, ze rodicia sa snazili to decko vychovavat a vsetky tri su vlastne, z ich krvi

Defcon

Na adopciu zabudni. Ziadne malicke biele dieta, ktoreho rodicia umreli pri nehode nie je k mani. Su len cigancata a krizovatky. Tie vyzeraju male ok, ale ked podrastu, tak je z neho hlupucky cigan bez logickeho myslenia.....
Sorry ak som sa niekoho dotkol, ale toto je realita.

Vierunka

Ja mám 5 detí nikdy som nepribrala viac ako 12 kg ktore som hned po porode aj zhodila nemam ziadne strie ziadnu prebytocnu kozu ziadnu osteoporozu a zdrave zuby.. a jedine co viem povedat k prispevkom je ze ste mimo a nechali ste sa zhltnut skazenym svetom ktore BTW hlasa ze potrat v 8 mesiaci je v poriadku..mimochodom tehotenstvoFUJ este krajsia som ako pred prvym dietatom :)

petroneta

Po cisárskom budeš mat oveľa väčšie bolesti ako po nastrihu hrádze. Rodiť sa však dá aj epiduralnou anestéziou.
Vychova adoptovaneho dieťaťa je omnoho komplikovanejšia ako výchova vlastného. Dostávaš dieťa s prežitou traumou a aj pri najlepšej výchove sa môže stať, že zvíťazia geneticky dane patologické osobnostné črty. Preto plne chápem tvojho partnera, že si neželá adoptovať dieťa. Precitaj si viac informácii o cisárskom reze kontra vaginálneho pôrodu. Ak máš bolestivu menštruáciu, po vag. pôrode sa vo väčšine prípadov upraví a reguluje. Po cisárskom sa ťažšie nastartuvava tvorba materského mlieka a dojčenie chráni napr. pred rakovinou prsníkov.
Takze spontánny pôrod s podaním epiduralky mi pripadá ako najlepšia voľba a to aj z hľadiska dieťaťa, či postavy. Cisársky je predsa len vážna operácia a rana 15 cm a do hĺbky, nielen stena brucha ale aj maternice. Nastrih hrádze más právo odmietnuť a je to menšia a viac povrchová rana. Dá sa mu vyhnúť. Tak To v bolestiach budeš rodiť sa týka pri spontánnom pôrode len asi necelú hodinu, a kontrakcie sú s prestávkami. Inak bolesti skoro ako pri menštruácii. Pôrodná dula ti môže pri kontrakciach uľaviť masážou v oblasti krížov, ale keď napr. stojíš si jednoducho pritisnes kríze ku stene. Keď začneš so športom a s cvičením pokračuješ aj počas tehotenstva plus masáž hrádze a vyberieš si súkromnú kliniku, vidím to cele s šetrným spontánnym porodom a vlastným dieťatkom pozitívne. Ja som mala napr. šťastie na sestričku, s ktorou som sa skamarátila a keď prechádzala hlavička bolestivo cez tkanivo pošvy, povedala, že sú to len 2-3 bolestivé kontrakcie a okamžite mi siahla na kríze a pritlačila, z čoho mi bolo hneď lepšie. Naozaj sa to dá riešiť všetko v prvom rade dobrou informovanostou a v druhom rade výberom dobrej pôrodnice a cvičením. A postava po pôrode? Dojčenie a prechádzky s bábätkom na čerstvom vzduchu ti ju vrátia ku kráse. Neprejedat sa ani v gravidite ani počas dojčenia a budeš mamička ako lusk.

tehotenstvoFUJ

riešila si to so svojim gynekologom ? lebo pokial chodiš ku psychologičke a máš tokofobiu diagnostikovanu, tak by to mohla byť indikácia na cisarsky... skus sa opytat svojho gynekologa, ..
ale pokial s cisarskym problem nemáš a to že 9 mesiacov to bude v tebe a ničiť ti telo, a priberieš 20kilo , zniči ti telo, prsia, strie na bruchu, prsiach, ked ti nevadí že už nikdy nebudeš mať postavu ako pred porodom, jedine ked podstupis plastiku prs, liposukciu, odstranenie prebytočnej kože z brucha, liposukciu, = vela €
ak ti toto ostatne nevadi ale iba porod tak to take strasne nebude...

ako som pisala ries s gynekologom.. pripadne porod v zahranici a moznosť si priplatiť za cisarsky... ?
+odporučanie od psychologicky...

Aliss

Toto je sice rok stara tema, ale prispejem nazorom, mozno to niektorej pomoze :) Baby, strach vas opantal evidentne natolko, ze nie ste schopne vyhladavat si info o tom, ze rodit sa da aj inak. Ano da. Bez nastrihu, bez toho, aby vas niekto mrzacil, byt plne informovana, vediet co a ako robit, aby vsetko bolo fajn....okrem toho, ze existuje gravid joga, ktora vas krasne pouvolnuje, nauci dychat atd, existuju uz aj rozne kurzy ale i zariadenia, kde sa skusene terapeutky venuju vzdelavaniu zien ohladom ich panvoveho dna. Ruku na srdce, viete vobec cosi o panvovom dne? A ake dolezite je pocas rodenia? A ktora poloha je pre zenu najprirodzenejsia, pretoze je panva v absolutne dokonalom uhle a teda sa rodi bez nastrihu? Staci len hladat info a mozno zistite, ze aj vo vasom meste su dane centra.

nematka

ahoj, úplne Ti rozumiem, okolie považuje sa samozrejmé, že musíš rodiť tak ako všetky ostatné ženy a tlačia Ťa do toho, čo Ty necítiš ako povinnosť a normálne pre Teba. Žiadny psychiater nezmení Tvoje pocity a okolie nebude chápať Tvoj odpor k rodeniu. Budú Ti len tvrdiť že milióny žien porodili, tak musíš aj Ty a blablabla. Pokiaľ si Ty sama neuvedomíš že pre Tvoj život sú dôležité Tvoje túžby, Tvoje telo a že máš len jeden jediný život, dovtedy sa budeš trápiť tým, čo chcú iní.
V živote je dôležité čo chceš Ty. Keď si to uvedomíš, prestanú byť dôležité názory rodičov, priateľov, kolegov a pri ich nátlaku a manipuláciách s Tvojou budúcnosťou sa budeš už len usmievať.
Nie si sama. Je nás viac ako by si si myslela. Niektoré sme sa prestali trápiť nad tým, čo si myslia ostatní. Našla som si manžela čo nestojí o deti a žijeme spolu krásny život už 30 rokov. Chlapov sú milióny a z nich približne 10-15% (každý desiaty) nepotrebuje deti. tak sa netráp a ži si podľa svojich predstáv, čas Ti uteká v zbytočných snoch o nástrihoch.