Beznadej uzkost depresia v jednom

Príspevok v téme: Beznadej uzkost depresia v jednom
Smutny10

Ahojte.Neviem ci este ma zmysel bojovat a zit vobec. Mam 25 rokov, liecim sa na depresiu uzkost, presiel som si par lieceniami, trocha sa to zlepsilo no nic ma nenaplnuje. Akurat co.ma ako tak bavi tak sport. V zivote som nic nedokazal, nemam dobru pracu, mam 3 rocnu skolu, mam invalidny dochodok co ma stve najviac, kamaratov minimum, priatelku som nikdy nemal. Ako z toho vsetkeho von? Pridem si ako iny clovek aj ked by to na mna nikto nepovedal, ani neverim ze budem mat lepsiu buducnost...ako nabrat znova nadej a z niecoho sa tesit? Zabit sa nechcem ale v buducnosti neviem ako dopadnem...vdaka

moj-pohlad

JL:

Tak ako uz bolo napisane, vacsina vasich prispekov ktore som zahliadol je iba navnadou.

Ja nezosmiesnujem vasu pracu. Verim, ze ste v nej dobra a skutocna pomoc za ktoru si clovek u vas zaplati je danej bytosti napomocna.

Ani na vas neutocim. Iba som ostro vyjadril svoj nazor na sposob prezentacie, ktory ste pre svoje sluzby zvolila. (to ze tu nemozete davat odkazy na svoje sluzby a podobne, tak mi to pride trochu ako vyhovorka - stale je mozne text formulovat tak, aby kazdy na zaciatku pochopil ze nepatrite medzi laikov co sem chodia poradit, ale ze ste iba platena sluzba a pisete sem iba preto aby ste si ihned nasla zakaznikov).

Ono keby ste sem prisla fakt za zamerom ludom poradit a nie hadzat navnady, tak by to bolo uplne o niecom inom. Svojou aktivitou a kvalitnymi radami (ktore idu viac do hlbky ku konkretnemu cloveku a nie len vseobecnych par slov o spracovani emocii) by ste si tu postupne vybudovala svoje meno. Ludia by si vas takto zafixovali ako niekoho kto skutocne pomaha a hlavne by videli sposob akym pracujete a ako k ludom pristupujete - myslim ze toto by bola dost efektivna referencia pre niekoho, kto si v profesionanej oblasti buduje meno. Zoberte si napriklad, ze clovek ktory hlada pomoc, tak zacne vyhladavat na internete. A moze najst :

1) oficialnu stranku poskytovatela sluzby s cennikom - tu sa nedozvie nic, iba vseobecne informacie aky typ pomoci subjekt ponuka a kolko to stoji

2) referenciu od inych ludi ktori napisali svoj nazor bud na specializovane stranky, alebo niekde v diskusiach na internete.

3) moze najst aktivitu konkretneho cloveka, ktory sluzby ponuka - a to je napriklad to, ze vo svojom volnom case sa zapoji do nejakeho portalu a zacne tam ludom (v adekvatnom mnozstve podla volneho casu) pomahat. Davat skutocne rady a zaoberat sa ludmi. Nie napisat par univerzalnych viet s odkazom - "ak chcete vediet viac, kontaktujte ma".

Co myslite, podla ktorych vysledkov pri vyhladavani by sa clovek rozhodol, ze ide zaplatit niekomu za pomoc ?

A najma ak sa niekto este len rozbieha a nema vybudovane meno - tak najhodnotnejsia referencia pre takeho cloveka je, ak potencialni zakaznici vidia jeho schopnosti este predtym, nez zaplatia (ano, nie pri vsetkych typoch profesii je tento pristup realny, ale v nasom pripade o ktorom sa bavime to realne je.)

Jana Lukacova

moj-pohlad: vo svojom komentári nie ste objektívny/a.

Rovnako ako iní "laickí" prispievatelia pri konkrétnom príspevku napíšem môj pohľad na konkrétny problém. Prosím, ak je Vašim záujmom byť objektívny/a pošlite mi na email (aby nebol spamovaný tento priestor) jediný môj príspevok na tomto fóre, kde sa pri konkrétnom príspevku nesnažím poradiť, poukázať na problém???

Pri niektorých príspevkoch uvádzam, že v prípade záujmu ma môže dotyčný človek kontaktovať na mail a poskytnem mu viac informácií.

Ktokoľvek mi na tomto fóre položil otázku ohľadom mojej činnosti, odpovedala som, že poskytujem poradenstvo.

Pravidlá tohto fóra zakazujú reklamu, tj. nemôžu sa tu propagovať služby/produkty a dávať odkazy (čo som v mojich úvodných príspevkoch pár krát urobila, aby som poskytla bližšie informácie ale po komunikácií s administrátorom som to ukončila).

Máte potrebu ma napádať a selektívne si vyberať informácie z toho, čo píšem, prosím je to Vaša voľba (ktorá však niečo signalizuje...)Toto fórum však čítajú aj ľudia, ktorým, či už moje príspevky na fóre alebo následná komunikácia so mnou pomohli.

Pokojne založte tému s mojim menom, kde budete na mňa útočiť, zosmiešňovať moju prácu, v tomto priestore však predpokladám, že autor tejto témy alebo ktokoľvek iný v podobnej situácii by si rád prečítal príspevky, ktoré by mu napomohli pomôcť vyriešiť svoj problém...

anjelik *

Ďakujem za krásne slová. :o)
Ak niečo chýba, fantázia nám pomôže to stvoriť...opri sa o ňu a pomocou nej tú spomienku stvor. Raz sa niekto v inej téme zamýšľal nad tým, že stále nerozumie, aký je zmysel jeho existencie v tomto svete. Zmyslom je tento svet spoznať, využiť ho presne na to, na čo využívame knihy..aby sme sa pobavili, poučili, získali skúsenosti..a aj spomienky. Na to pekné, aj na to zlé, v tvojom prípade, aj na to bolestivé. Ale uvedom si jedno. To, čo druhým príde ako neznesiteľné, pre teba je ľahšie ako pierko.. Buď na seba hrdá a plávaj svojim životom rovnako radostne ako doteraz. :o)

Moireal

Anjelik, ja to tiez chapem, ale chapem aj, ze sa tie sluzby mozu zdat ludom drahe s tymi beznymi slovenskymi platmi...

Inak dakujem ti velmi pekne za prianie za seba aj za druhych, ktorych trapi zdravie. :-) Ja sem skor nechodim, ako chodim, ale obcas, ked mi pride nieco ako dolezite, vyjadrim sa, ako asi aj ty. :-)

K tym predstavam o zdravi mas asi pravdu, len je to pre mna najtazsie, lebo si nepamatam obdobie, zeby mi nic nebolo. Fakt ze nic, vobec nic. Ale asi si to budem musiet vsugerovat. Ale dakujem. A prajem aj ja tebe krasny novy rok 2018 plny inspiracie, napadov, pohody a radosti najma z vlastnej existencie. :-)

Pipinanana

JL ja so svojimi emociami problem nemam. Nelutujem sa, nehladam vinnikov ani nemam depresie.. odpisali ste mne uplne odveci.
Ja som realista a zivot nie je rozpravka. Smiech, plac.. to vsetko su dosledky, nie riesenia zivotnych situacii. Tak stvorrocne dieta moze dosiahnut placom nieco od matky, to je vsetko co maju emocie s zivotom samotnym. Mozte sa smiat kolko chcete, plakat kolko chcete, nic tym nedosiahnete. Mam nazor jasny, emocie zivot nemenia. Ani ludi. Kto sa rad lutuje sa rad lutuje.. a bude mat vzdy k tomu sklon. Chapem, ze zarobite, ale napriklad bezdomovcovi to zivot nezmeni, ze Vam posle peniaze a Vy mu budete blabolit o neprejavenych emociach.. uplneodveci mi to pride, prepacte.
A "duchovna" pomoc niekde nizsie spominana.. ak nie od knaza, tak velky bacha, ze od akeho sarlatana v inom pripade..!

moj-pohlad

anjelik:

Vo svojom predoslom prispevku si to dobre zhrnula. Presne toto som chcel napisat. Mne sa hnusi, akym sposobom JL prezentuje svoje sluzby. Diskusie na tomto fore su zamerane pre obycajnych ludi, ktori tu zdielaju svoje starosti a komunikuju medzi sebou. Ludia tu chodia vo svojom volnom case. Je mozne tu od viacerych najst kvalitne (aj ked laicke), ale kvalitne rady so zamerom naozaj pomoct - nezistne, dobrovolne, ako clovek cloveku. A teraz, do takejto komunity pride nejaky clovek, tvari sa rovnako ako ostatni - ze ide pomahat a davat rady, ale v skutocnosti vyplynie, ze sem hadze (presne ako si napisala) iba nejaku navnadu. Navnadu na svoje platene sluzby, ktore neprezentuje priamo, ale skryva ich pod nezistnost tejto komunity. A to je hnus, je to iba typicka marketingova strategia ako vyuzit situaciu na "odchytavanie" si zakaznikov. Serionze jednanie by bolo, ak by JL hned od zaciatku seba prezentovala ako platene sluzby s cennikom. Priamo a jasne. Aby to clovek ihned pochopil, ze ma najprv hladat cennik, ak chce pomoc v nudzi.

anjelik *

Moireal, problém predsa nie je v tom, platiť niekomu za jeho čas a energiu, ktorú ti venuje.:o) To je pre mňa normálne. Len som prekvapená, že si dotyčná pani takto naháňa klientov a že je to zlučiteľné s pravidlami fóra a že sa tak deje so súhlasom administrátora.

Si jedna z mála, ktoré sem ešte prispievajú, tak ti prajem všetko dobré, nech sa tvoj zdravotný stav už len zlepšuje..a malá rada a zadarmo..dívaj sa na seba ako na zdravú, nikdy si nevrav..budem zdravá, lebo tým potvrdzuješ, že si chorá. .Pocitovo sa vráť do obdobia, keď si sa cítila najlepšie a to naplno precíť. znovu a znovu a vytvor v sebe tú najkrajšiu a najpevnejšiu a najsilnejšiu spomienku..takú, v ktorej ťa nič nebolí, nič netrápi a tá nech jasne svieti v tvojom vnútornom svete..nech sa stane najjasnejšou hviezdou tvojho vnútorného sveta..to je cesta k zdraviu, mladosti a vitalite. To všetko ti zo srdca a úprimne prajem do nového roku. A aj všetkým tým, čo čítajú práve v tejto chvíli tieto slová. :o)

Moireal

Ja napriklad nemam problem s tym platit za "duchovnu" pomoc. Vadi mi len to, ze je to povacsine dost drahe. Ak by bola moznost urobit to na viackrat, tak ok ale beznemu Slovakovi, ktory je na tom zle psychicky a financne je trebars 70-80 eur vela dat v priebehu jednej hodiny alebo kolko sedenie trva. Aj ked aj to je individualne.

Toto cele treba chapat z viacerych stran. Najskor som mala ten nazor, ze za duchovnu pomoc by clovek nemal pytat peniaze, no bola som zato viackrat sprdnuta a to ze dnes nikto nic nerobi zadarmo. Teraz uz chapem, ze skratka za vsetko sa plati a nevadi mi to. Ide len o tu sumu ako som spominala. Raz som si chcela dat poradit od jednej panej cez etikoterapiu a tiez som skratka nic nemohla, lebo som nemala peniaze a to som bola v dost zlom stave. Nic no. Bez penazi nic. Nada.

V zahranici, napr. Nemecku existuje raz do mesiaca moznost terapie pre cloveka vo finacnej tiesni zadarmo, pripadne polovicne zlavnenie, ale tam su terapeuti este drahsi ako na Slovensku tak ako aj so vsetkymi ostatnymi sluzbami.

Nakoniec je clovek nuteny pracovat na sebe a nespoliehat sa na terapeuta. Aj ked mala pomoc by sa isto zisla, no nie vzdy sa to da. Mali by sa asi vsetci naucit nejakemu pasivnemu prijmu, ako takej malej poistke. Ale clovek musi byt zrucny a nebat sa.

Jana Lukacova

anjelik *:

1) moju činnosť na tomto fóre mám odkomunikovanú s administrátorom stránky

2) obdobne ako pri zdravotných problémoch lekár môže poskytnúť písomne smerodajnú informáciu, ak však chce osobe, v jej konkrétnom problémeme adekvátne pomôcť potrebuje ju reálne vidieť, vyšetriť (v mojom prípade sa s ňou rozprávať) a to sa písaním na fóre a dokonca verejnom fóre nedá/nemôže, o.i. preto, že je to neetické

anjelik *

Janka, ako podnikateľka by si mala vedieť jedno, že ak si chceš robiť reklamu a prezentovať svoju prácu, tak za to sa platí. Je od teba viac ako neetické, robiť to na takomto fóre. Schovávať sa za tzv. pomoc životu a operovanie s názormi, že cenné je len to, za čo si zaplatíme..oki, je to svojim spôsobom pravda. Ale slušný človek to takýmto spôsobom, ako ty, proste nerobí. Skús sa nad tým zamyslieť a ak budeš mať najbližšie potrebu niekomu poradiť, urob to zadarmo a bez postranných úmyslov, poraď všetko, čo mu pomôže, nielen nejaký manuálik, vyžadujúci doplatenie, aby to celé dávalo zmysel.. Nech ti je odmenou pochopenie a nie plytká emócia. ;o)