vitamíny

Tomas12345

ahjaj :

Cečko ti je nanič. Neznižuje pravdepodobnosť chytenia choroby. Ten vitamín D má v zime opodstatnenie, na imunitu má väčší neporovnatelne vyšší vplyv než vitamín C, treba ho však zajedať s tukom aby sa dobre vstrebal. B vitaminy sú zbytocne, ked ich máš dostatok v strave - v jej povodnej forme v ktorej sa vstrebú do tela ovela lepsie nez v kapsulách.

ahjaj

beriem pravidelne vitamín c - 500 mg a vitamín D - od októbra do mája, príležitostne vitamín B komplex forte

Evulik76

Bohuzial, hoci som sa krmila zeleninou a ovocim kazdy den a snazila sa dodrziavat zdravu zivotospravu aj s nejakym tym pohybom, nepomohlo mi to. Tento rok som preto vyskusala wobenzym a chora som zatial nebola. Tak dufam, ze mi to takto vydrzi.

molinka67

U nas v rodine jeme vela zelininy aj ovocia, ale pred a pocas chripkoveho obdobia si kupujeme wobenzym na posilnenie imunity. A nastastie choroby sa nam vyhybaju.

Defcon

BJ_2, ty cerpas svoje ,ehm, vedomosti z you tube ??? -)))))))))
To vysvetluje vsetko, uplne vsetko. Ja sa zas na par mesiacov odlogovavam z tejto stranky a prajem ti vela uspechov v zivote. -)

BJ_2

Defcon - dokazy nemam, dokonca este lepsie mi pripadalo jest 1x za den. Ako som zistil, nasi predkovia casto jedavali takto. Testoval som to dost vela mesiacov, bud 1 alebo 2 jedla za den, telo si navyklo a absolutne super, vacsinu casu si prazdny, takisto sa mi polepsilo zdravie za toto obdobie. Cital som o tom, v roznych zdrojoch, aj clanky, ze nasi predkovia nejedli tak vela krat za den ako my. Cital som aj na forach, o paleo a zdravi, aj zahranicnych, vacsinou ludia co dlhodobo jedli 1 alebo 2x za den (teda vyskusali to par mesiacov po sebe), sa uz nechceli navratit naspat, teda na 3-5 jedal za den. Takze dokaz nemam, ale vlastna skusenost hovori tak, ze je to uplne super. Teda telo tu 20 hodinovu pauzu ked nemusi nic len asimilovat ziviny, vyuzije, a takisto sa ti akoby zefektivni metabolizmus, vlastne kazdy den mas 20 hodinovy post. Postupne po mesiacoch sa ti vlastne skvalitnuje metabolizmus (vie lepsie pracovat so zivinami efektivnejsie), a navyse sa kazdy den detoxikujes. Da sa na tom vyliecit kopa dlhodoboych zdravotnych problemov, alebo aspon zlepsit.

Rapido - nefunguje to tak, ako pises. Obezita je choroba, teda telo to robi, teda uklada tuk vtedy, ked nestiha detoxikovat, tak uklada toxiny do tukovych zasob. Ak si vnutri cisty a mas kvalitny metabolizmus, telo nikdy nebuduje nadvahu, ani ked jest nepretrzite a kopec kalorii navyse. Pozri sa na tohto rekordmana v jedeni
www.youtube.com

Stihly ako prut. Jedava par krat za tyzden robi challange v jedeni, kde poje kilojoule za 10tich, preco mu to nejde do tuku? Porozmyslaj, to co hovoris, nieje pravda. Ja jem na noc takto dlho a niesom obezny ale chudy. Jem tak uz roky. Prave naopak, tym ze mas malo jedal za den a telo ma vacsinu dna post, dokaze sa postupne dobre detoxikovat a sanca je, ze obezita zacne odchadzat. Takisto si napisal nezmysel v tom, ze iba sacharidy su skora energia, ale tuky sa travia bezne aj 12-24 hodin, kym ich ma telo k dispozicii na energiu. Takze ked sa nahadzes na noc, vlastne telo to asimiluje az na druhy den (pocas toho postu).

philips - na studie ti kaslem, studie su oficialne a musia sa zaplatit, plus robit aj 5-10 rokov, aby nieco dokazali. Je ich malo, a vzdy je to o tom, naco sa vyhradia peniaze (stoji to casto vela penazi spravit studiu). Ked sa chces orientovat iba podla studii, tak velmi daleko nezajdes. Musis robit vlastne experimenty (az po rokoch sa ti nazbiera vela poznania), plus citat a komunikovat s ludmi, co tiez skusaju a poskusali vela.

Rapido - este k tomu exotickemu ovociu. Ano. Mas pravdu, je to tak, aj ked nie celkom tak ako pises, ale je najlepsie konzumovat druhy z nasho pasma. Lenze tieto 3 su tak zdrave, ze sa to oplati spravit vynimku. Samozrejme treba tie plody poznat, a nikdy nebudu az tak kvalitne, ako z toho pasma, kedze su dovazane. Ale granatove jablko je celkom trvanlive. A papaja a ananas funguju kvoli enzymom. Taketo vlastnosti nema ziadne z nasich ovoci. Dolezite je, aby neboli dominantne oproti nasim druhom. A to ani nechcem, hovoril som, ze si ich primiesas do salatu, tak som to myslel. A aspon raz za tyzden nejake z nich konzumujes. Inak ako hlavne ovocie pouzivas samozrejme nase druhy, tie musia prevladat.

Defcon

BJ_2, mas nejake dokazy, ze by si mal mat 2 hlavne jedla denne, z toho jedno ako veceru ? To je najhorsia mozna varianta, ak odhliadnem od inej varianty, a to 1 hlavne jedlo denne.
Co sa tyka ranajok, tak pravdu ma FIREFOX, ked sa rano najes rychlych sacharidov, napr. pecivo, tak organizmus sa nastartuje okamihom dotyku jedla s jazykom v ustach, ktory da mozgu signal, ze obdobie pôstu, t.j. noc, prave skoncilo, a mozno zacat minat zdroje rychlej energie, lebo v dohladnej dobe bude k dispozicii energia z jedla. To su fakty overene studiami, ktore si dohladaj cez google.
Co sa tyka ovocia, mas ciastocne pravdu, zjedenim jablka dostanes do seba najrychlejsi zdroj energie, ale je to extremne kratkodoba barlicka vyzivy.
Stravuj sa ako chces, ale svoje teorie nevydavaj za pravdu. Je to skor fabulovanie.

Rapido

Bj, ak je tvoj ciel byt obezny, tak mozes mat veceru ako hlavne jedlo. Dovod je jednoduchy, vecer sa teda poriadne najes a po par hodinach ides spat. Co spravi organizmus ? Zacne prirodzene travit veceru a kedze nema ziadnu potrebu ani moznost ju premenit na energiu, teda len minimalnu, tak skoro vsetku veceru si ulozi vo forme tukovych zasob.
Co sa tyka ovocia, tak sa vseobecne doporucuju druhy, ktore nam rastu doma, teda jablka, hrusky, marhule a vela dalsich. Tebou doporucovane su vsetko dovozove druhy, ktore organizmus nedokaze tak kvalitne spracovat, navyse tieto druhy su z dovodu dlheho casu medzi fyzickym odtrhnutim a fyzickou konzumaciou jednak viacnasobne chemicky osetrene a tiez podliehaju tak ci tak samodegradaciou.
Firefox, ani ty nemas vo vsetkom pravdu, ale ak by som si mal vybrat z Vasich nazorov, tak sa budem stravovat podla teba.
Nastastie ako dietolog sa stravujem podla seba.