kolabuje mi imunitný systém, prosim o pomoc:(

Príspevok v téme: kolabuje mi imunitný systém, prosim o pomoc:(
lauruskatuska

uz neviem na koho sa mam obratit,ale citim,ze mi kolabuje imunitny system, nic nezvladam, bolia ma uzliny, akakolvek infekcia ma zlozi do postele aj na dva dni, staci,ze idem medzi ludi, a hned ma boli hrdlo, stipe ma v nom, nemam vobec ziadnu odolnost. Hodnoty bielych krviniek, nemam alarmujuco nizke, prave naopak, relativne v norme a tesne pod normou. jem pravidelne pripravky vselijake na posilnenie imunity, zdravo sa stravujem, chodim na prechadzky,som stihla, v rodine nemame choroby, ja mam rozne infekcne ochorenia,imunolog na mna skusal uz kadeco, ale uz ma prestal riesit, skusal imodin, imunor,wobenzym, ribomunyl,dopoval ma tym 4 roky iba min. prestavky..a ak ano, tak vzdy zamienal imunor s ribomunyl,(wobenzym stale),nepomaha nic, stale zapaly v tele, odhalene vysetreniami, neviem,kde sa to uz vo mne aj tvori, ci sa s tykam s takymi chorymi ludmi,ci?
kde sa to vo mne to zle berie?:( som z toho znicena, kedysi som bola ako rybka zdrava, teraz mam telo plne divnych infekcnych chorob, na imunologiu a na infekcne chodim ako na hodiny nemciny.Uz sa citim hrozne, previnilo a kadejako, nemam silu s tym bojovat :( Citim sa slaba, chora, Ja som neustále chora, ked nemam zapal vo vagine, je v oku,ked nie v oku,tak v uchu,ked nie v uchu v ruke,ked nie v ruke v hrdle, a takto stale dokola. Stale sa mi tvori zapal. Jedine co trocha pomahalo ked som brala bol Ribomunyl, citila som sa sviezejsie,ale vraj ho nemozem stale jest a mam aj taky dojem,ze sa mi tym poskodila imunita,lebo ked ho neberiem,tak som uplne KO, a ked beriem,som v pohode. Akonahle som bez imunitnych preparatov tak som na tom velmi zle.ako aj teraz. O*D augusta nic neberiem,iba wobenzym, a ine nie,ale uplne mam hlavu v smutku, je mi od septembra hrozne. Treti mesiac ma stale nieco inde boli, inde mam zapal, chodim po lekaroch jednym kusom. Tieto problémy s imunotou mam 6 rokov asi cca. Nemám ale ani 30, mam iba 29...Neviem ani co to odstartovalo tento kolotoc zurivy..
Imunologa som poziadala,ci by mi nevedela dat polyoxidonium, nechce vraj to berue vacsinou onko pacienti, aj to je otazne,ci by pomohlo. Absolvovala som kadejake vysetrenia, neviem co, nic nepomaha, stale sa zle citim, a musim pracovat, studovat, starat sa domacnost, muza, mam toho vela.
Strasna nervozita vo mne stupa, s kazdym dalsim zrdavotnym problemom som totalne znicena a psychicky na dne,len placem. Ano, nasvtivila som aj liecitelov, akupunkturistou nepomohli mi ani jeden, su zo mna zufali,ako lekári.
Uz sa snazim teda aj psychicky ukludnit,kedze viem,ze to moze byt zo stresu, ked mam nahovno imunitu,ale je mi rovnako nanic. Bolia ma uzliny a hrdlo- prakticky v kuse
Na sone, MR sa nic nenaslo, vraj mam " iba taky pocit",,ale to nie je pocit, odbijaju ma uz vsade kde sa da. Ale ja citim,ze mi kolabuje imunita, chyti sa ma vsetko. manzela trosku skrabe hrdlo, a uz rano ja sa zobudim s hnisavym hrdlom, okamzite vsetko chytim. pritom sa snazim pit stale zazvor, cesnak jem denne, skoricu, kurkumu protizapalovu...vsetko snazim sa..
Stale do mna sukaju iba atb liecbu,co mi absolutne nezabera, ani troska..Je zo mna ludska troska a mam iba 29:( Prosím stretli sa s tym uz niekedy? Ako vas vyliecili? Hladam uz aj tu na nete infosky:( dakujem

scorpionlady

Ahoj zaricitka. Ja som tiež 8 rokov užívala za hrsť drahých vitamínov a stále to nebolo ono. Až som zistila, že som mala zlý pomer omega 6 a omega 3 mastných kyselín, zlú priepustnosť bunkovej membrány, taktiež veľmi nízku hladinu omega 3, hoci posledné 4 roky som dopĺňala omega 3. Od novembra však užívam BalanceOil čo je špeciálna zmes rybieho oleja a polyfenolov z olív a vitamínu D3. A ten sa vďaka polyfenolov dokáže zabudovať do buniek a viem si to aj zistiť testom. Ešte užívam Xtend, čo je multiimunitný doplnok obsahujúci 23 vitamínov a fytonutrientov a 1-3,1-6 betaglukán. Na črevá a celkovo mikrobióm si dávam lákninu Zinobiotic. Tieto 3 veci užívam denne a klop, som zdravá ako rybička :) Ak by si chcela viac info, tak kľudne napíš mail :)

Letavizu1

Zaricitka, Bohuzial takto to nefunguje, je to individualne. co jednemu pomoze , inemu totalne skodi alebo ziaden osoh, pomaha iba testovanie ,zistovat po jednom co ti pomaha a co skodi , nic univerzalne neexistuje. Este popritom skumat opozorovat na sebe priznaky , o aku chorobu ci neduh ide .
Lekar tiez nema cas vsetko zistit hlavne ak nejde o presne znamy okruh chorob a nevie co ti vlastne je.
Mne sa stalo ze som ochorel a pravidelne dochadzal do nemocnice na kontroly raz mesacne, vraj vedia presne co mi je , dostal so lieky instrukcie letaky dietu a ze budem zdravy ako buk. Za pol roka som skoncil v nemocnici z tazkym infarktom miokardu, a to ma presviedcali ze srdce mam absolutne v poriadku, kazdy mesiac ekg, bol som v praci a strasne ma zacal boliet chrbat , bol piatok poobede a tak som sa zacal napchavat ibalginom. Bolesti troska ustupili al v noci to bol zas horor, triasky zvracanie zimnica , nemohol som od desu spat anoi jest a ledva som zasiel na potrebu. V pondelok som isiel k obvodnemu, ze mam profesne bolesti chrbtice , mam namahavu pracu, ten m apopocuval nieco sa mu nevidelo a skonstatoval a ze to nebude chrbtica . Poslal ma na interne, tam mi spravili ekg a ze som v poriadku, ale lekar inetrnista este trval na odbere na krv , a tak som cakal na vysledky do 13.30 pobede . Uz som bol natom ze tam aj zomriem , ale napokon sa otvorili dver a vybehla sestricka z vozikom a lekar ze ihned na jisku , ze preco ma nepriviezli sanitkov, ze som usiel hrobarovi z lopaty.
Odvtedy si davam velky pozor a vsetko co zacnem uzivat si overim a odskusam sam na s ebe .

zaricitka

letavizu1 dakujem za tvoju skusenost. prave preto by som chcela nieco, co by mi posilnilo imunitu ale zaroven by som nemusela do seba davat 10 roznych tabletiek. najradsej by som bola za nejaky produkt, ktory obsahuje vsetky potrebne vitaminy a latky na prevenciu proti chorobam a hlavne teraz proti covidu!

Letavizu1

Mal som podobne problemy, tiez jedavam vela doplnkov a aj liekov , a byvalo mi strasne , casto som chcel umriet a netrapit sa uz, nadabil som na video od bukovskeho , www.youtube.com Ja som naopak znizil na polovicu vsetky doplnky, a bolo mi kupodivu lepsie, a napokon vysadil vsetky naraz a postupne po jednom zacal uzivat aby som zistil ktory mi robi zle a v akom mnozstve uzivania. Problem je ze ak ma clovek slabu sliznicu je priepustna , liek alebo doplnok sa dostava priamo do krvi, posoby ako bi si uzila povedzme 10 nasobnu davku . Mozno ti pomoze , niekedy je menej viac , Vela zdravia .

zaricitka

ahojte, mam na vas jednu otazocku. co v tejto dobre vsetko uzivate, aby ste podporili imunitny system a nechytili tu pliagu menom Covid19? mate nejake overene lieky, doplnky, ktore pomahaju? ak ano, budem rada, ked mi poradite. dakujem :)

jarica21

Takéto veci sa nedajú zo dňa na deň, to je prirodzené, tiež nie sme superhrdinovia, ale len ľudia a telo potrebuje čas :)

martina.d

nemyslím si, že toto čo si odporučil by mohlo pomôcť, práveže aby to ešte horšie neurobilo aj tomu telu. Na oslabenú imunitu sú potrebné lieky, tiež som s tým mala problém a moje problémy odišli keď som začala užívať pravidelne liek Wobenzym.
Nešlo to zo dňa na deň, predsa len ten imuntný systém tiež potrebuje istý čas na zotavenie, ale podarilo sa :)

Papagenko

Ja by som ti odporučil skôr mesačnú diétu, vyčistí čreva.
Potom črevnu sprchu cca 3 krát a samozrejme čaje bylinné .
V Žiline je jeden pan, myslím že by tá dal dokopy.
Myslím že sa to volalo biocentrum .....

martina.d

ljuba len myslím, že to je normálne, že je to prirodzené, že bez pravidelnosti a dlhodobého užívania sa proste výsledky nedostavia. Veď to je priam logické :)