Táto téma tu už bola ale len pre registrovaných tak som ju tu dala znova pre všetkých...Takže: Nedávno som bola na prehliadke u mojej doktorky. Len som vošla do čakárne, začala som sa triasť aj keď mi žiadna ihla ani nič nehrozilo. Mala som zvýšený tlak. Po celý čas mi bolo do plaču. Myslím, že to začalo keď som mala 10 rokov a bola som na očkovaní. Strašne som sa bála a noc predtým som skoro vôbec nespala. No a keď som bola v ambulancii a ma očkovali som sa trhla a doktorka mi omylom strhla chrastu, mala som krvavé koleno. Žiadne prepáč ani nič. Bolo mi na odpadnutie, točila sa mi hlava, atď. Do teraz mám strach z nemenovanej doktorky. Tak som k nej išla len tak sa opýtať že či to bolo naschvál, lebo keby nie tak sa mi ospravedlní, nie? Ona že ona sa mi nemá za čo ospravedlniť a že som sa nemala trhnúť. Rozpísané to je v téme Asi iatrofóbia. Ocenila by som váš názor. Budem vďačná za každý koment.
Strach z doktorky
Madeline,
dost dobre ta chapem, stalo sa mi v detstve nieco podobne.
Poradim Ti takto. Ked pojdes k obvodnej lekarke, tak jej o tomto zazitku
vyrozpravaj. Ak mas pred sebou nejake stresove vysetrenie, mala by Ti
prepisat jednorazovu tabletku. Ucinnu, aby si strach menej vnimala.
Potom Ti odporucam navstevovat dobreho psychologa. Dobreho psychologa
najdes, ale lacne to nebude. Vsetko dobre zelam.
A to sa všetko stalo keď si mala 10 rokov, vtedy ti strhla chrast a odvtedy ťa to štve že sa ti neospravedlnila? Neviem či dobre tomu rozumiem. Tiež neviem koľko máš teraz rokov a keď sa jej bojíš, máš možnosť ju zmeniť. Ale stávajú sa aj také veci, aj krv je niekedy ťažko zobrať zo žily, aj modriny sú. Moja dcéra keď je trhala mliečnu stoličku, tak zúfalo bojovala, až nakoniec pohrýzla sestričku, pri držaní ako 8 ročná. V tomto prípade som sa ja ospravedlnila sestričke, ale strach má niekedy veľké oči.
Doktorka za to fakt nemôže. Mne sa to stalo pred pichnutím ihly. Môžu za to výpary v ambulancii. Ako sú dezinfekčné prostriedky. Mohol na teba pôsobiť nízky tlak, dehydratacia organizmu a podobne. Ja som to po vyjdení z ambulancie rozchodila a pila som vodu.