Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z doktorky

Príspevok v téme: Strach z doktorky
Madeline17

Táto téma tu už bola ale len pre registrovaných tak som ju tu dala znova pre všetkých...Takže: Nedávno som bola na prehliadke u mojej doktorky. Len som vošla do čakárne, začala som sa triasť aj keď mi žiadna ihla ani nič nehrozilo. Mala som zvýšený tlak. Po celý čas mi bolo do plaču. Myslím, že to začalo keď som mala 10 rokov a bola som na očkovaní. Strašne som sa bála a noc predtým som skoro vôbec nespala. No a keď som bola v ambulancii a ma očkovali som sa trhla a doktorka mi omylom strhla chrastu, mala som krvavé koleno. Žiadne prepáč ani nič. Bolo mi na odpadnutie, točila sa mi hlava, atď. Do teraz mám strach z nemenovanej doktorky. Tak som k nej išla len tak sa opýtať že či to bolo naschvál, lebo keby nie tak sa mi ospravedlní, nie? Ona že ona sa mi nemá za čo ospravedlniť a že som sa nemala trhnúť. Rozpísané to je v téme Asi iatrofóbia. Ocenila by som váš názor. Budem vďačná za každý koment.

Madeline17

Kycera -Tak počúvaj, dieťa, ja mám vnučku v Tvojom veku, a ak by sa takto k ľuďom chovala ako Ty, tak by dostala taký preplesk, že by si to raz a navždy zapamätala!!! Našťastie ovláda zázračné slovíčka,...
Ty NEVIEŠ, NETUŠÍŠ, čo majú ľudia, ktorí na Teba reagovali za sebou a napriek tomu si našli na Teba čas a napísali Ti!!! Ja som prepáčila a odpustila veci, o ktorých sa Ti ani len nesníva a nie takúto malichernosť!!!
Zaujímavý spôsob, ako vieš "oceniť názor", to musím uznať. : D -

A vy teraz riešite že som sa Vám nepoďakovala za Váš názor? Asi ani vy neviete odpustiť. Neviem ako som sa k Vám zachovala, že čo Vám vadí. A čo keby ste aj vy odpustili mne, že som sa Vám zabudla poďakovať, hm?

Alexaaaaaaa

@Kycera mne sa sníva ! vidno, že si už postaršia osoba lebo si pekne obmedzená, stretnúť ťa, za toto dostaneš po papuli odo mňa, a to mi môžeš veriť že som fakt milá holka a dobre vychovaná, toto písať 13 ročnej babe toto ozaj dokážu na Slovensku len babičky a zakomplexované škaredé tety, radšej nekomentuj takéto príspevky lebo ťa za toto niekto raz potrestá, tam si vymieňaj názory s babičkami na kávičke a nekomentuj mladým keď si závistlivá na mladosť asi, alebo mi ukáž z čoho vychádzaš že si napísala takúto blbosť tyvole

@Madeline17 ako neviem presne čo je tvoja otázka...ale strachu sa zbavíš jedine sama, mne sa stalo podobné... dokonca som bola taká vystrašená vždy, že keď som išla na krv ani prvý ani druhý až na tretí deň mi dokázali zobrať krv pretože to skrátka nešlo taká som bola vystrašená, nešla ani krv poriadne zo stresu...inokedy ma zase museli pritom držať 3 ženy aby som to nejako zvládla...takého väčšieho strachu som sa zbavila ale až teraz keď mám 21 rokov.. neodišlo to úplne, ale konečne som sa dočkala...tak ver mi keď budeš mať aj viac rozumu vekom tak to dokážeš aj tyyy

Kycera

A čo chceš od ľudí??? Aby Ťa ľutovali a podporovali v tom Tvojom "spravodlivom hneve"???
Je pravda, že si ešte decko, plná hnevu,....

Tak počúvaj, dieťa, ja mám vnučku v Tvojom veku, a ak by sa takto k ľuďom chovala ako Ty, tak by dostala taký preplesk, že by si to raz a navždy zapamätala!!! Našťastie ovláda zázračné slovíčka,...
Ty NEVIEŠ, NETUŠÍŠ, čo majú ľudia, ktorí na Teba reagovali za sebou a napriek tomu si našli na Teba čas a napísali Ti!!! Ja som prepáčila a odpustila veci, o ktorých sa Ti ani len nesníva a nie takúto malichernosť!!!
Zaujímavý spôsob, ako vieš "oceniť názor", to musím uznať. : D

Keďže nie je s Tebou žiadna normálna reč, prikláňam sa k rade Medikamentusa - smer psychológ, dúfajúc, že tieto moje riadky už pochopíš.

Madeline17

Ako som sa asi cítila:
"Predstav si že jedno pekné poobedie ideš sa najesť a zrazu Ti rodičia povedia že zajtra máš ísť k doktorke na očkovanie (a ty máš z ihiel strach). Celú noc nespíš, bojíš sa. Ráno ideš k doktorke úplne sa trasieš že čo z toho bude (a plač dieťaťa z ambulancie Ti na odvahe moc nepridá). Vstúpiš, najprv Ti urobia nejaké bezbolestné vyšetrenia a potom že očkovanie... Si úplne v šoku, plačeš jak malá a že neboj to nebude bolieť. A keď to máš konečne za sebou, doktorka že: nevstávaj, ešte jedna! Potom sa celá uplakaná ideš postaviť a zrazu uvidíš na kolene veľkú krvavú ranu... Je ti tak veľmi zle (trasieš sa, dychčíš, vidíš zahmlene, točí sa ti hlava, je ti na odpadnutie) že v ten deň nejdeš ani do školy. Nakoniec sa rozhodneš napísať na fórum čo si o tom ľudia myslia a potom Ti tu ľudia píšu aké si soplavé maznavé decko a aké máš IQ. "Ja na to fakt neviem zabudnúť. Aj keď to možno je pre niektorých kravina, mne to dosť ublížilo. Stále nad tým rozmýšlam.

Madeline17

Kycera - "Ty sa musíš naučiť ovládať svoj strach a prestať sa jej báť, lebo z toho ochorieš. Si veľmi citlivá. Musíš jej odpustiť a prestať myslieť na to, že Ti ublížila." - keby sa to dalo! Lenže ja na to neviem zabudnúť. Keby sa Ti stalo niečo podobné, neviem, či by si na to dokázala zabudnúť. Prečítaj si tému Asi iatrofóbia, čo je tiež odo mňa, ten koment čo som písala ja - "Ako som sa cítila". Myslíš že keby sa to stalo tebe, zabudla by si na to? Ja som citlivá, priznávam. Ale mám k nej v sebe nejaký hnev, ktorý nejde preč.

Kycera

Madelinka,
musím Ti napísať niečo, čo Ťa nepoteší. Táto lekárka sa Ti nikdy neospravedlní! Inak by to spravila hneď.
NIE, žiadnu tabletku NEBER!!! Tabletka proti strachu ani neexistuje!!!
Ty sa musíš naučiť ovládať svoj strach a prestať sa jej báť, lebo z toho ochorieš. Si veľmi citlivá. Musíš jej odpustiť a prestať myslieť na to, že Ti ublížila.

Madeline17

medikamentus - Ja keď som sa jej na to pýtala, tak mi povedala, že si to dosť dobre pamätá. Tú tabletku mi ešte nikto neponúkol tak neviem...

Madeline17

Gima - nie som si tým tak istá... Ale ďakujem za tvoj (váš?) názor
Sonie - no nejak tak, aj keď neštve ma to že sa mi neospravedlnila, to je jej svedomie ale že mám z toho traumu a jej je to úplne jedno. Mám 13. Chcem zmeniť doktorku, ale neviem ktorú a nechcem aby to bolo horšie, lebo to by rodičia povedali že vymýšľam a už by ma neprehlásili...