BJ_2, vieš, ja stále tvrdím, že prvé 2 roky (slovom DVA roky) sa ľudia vo vzťahu spoznávajú. Vždy sa pozerám na seba do zrkadla - aká som, čo viem ponúknuť a čo sú moje slabé stránky. Ak existuje tak skvelý človek ako JA, musí existovať aj mne podobný chlap. A všímam si to čo sa mi páči/čo hľadám na partnerovi na druhých ľuďoch. Načo je to dobré? To, čomu venujem pozornosť, posiňujem, to do svojho života priťahujem. Tiež, ked som mala komplexi a depky, mala som vzťah ktorý mi priniesol strašne veľa bolesti - to je tiež celkom dôležité, naučiť sa byť najprv šťastná a spokojná sama aspoň na 51%, lebo vzťah vždy ukazuje, čo nosím vo svojom vnútri. Ak smútok, strach, neistotu - potom rovnaký je aj vzťah. Ak je veľa rozchodov v dnešnej dobe, je to skôr o tom, že ľudia sú neistí sami sebou, majú v sebe chaos, strach, komplexi, nevedia poriadne čo chcú, alebo sa venujú povrchným, nepodstatným veciam.. taký človek nedokáže vybudovať pevný vzťah lebo je slabý.
"pustiť si k telu hovado" znamená, že niečo v tebe zanechalo tak hlbokú stopu (zranenie), niečo nemáš zahojené v sebe a vzťah ti to ukazuje ALEBO vyslovene venuješ viac pozornosti "hovadám", o nich sa bavíš s priateľmi, o nich premýšľaš, oni ťa rozčuľujú a takých ľudí aj stretávaš. Neviem.
Djdj... veľa ľudí má pekný vzťah, máme také v rodine, medzi priateľmi, najlepšia kámoška si našla až v 40-tke úžasného chlapa (už je druhýkrát vydatá, obaja majú deti z prvého manželstva... ani im to nevyšlo na prvý pokus). Ja sama som momentálne sigl, a ked sa pozriem na ten môj posledný vzťah - bol fajn, len mu chýbala šťava. Boli detaily s ktorými som sa nevedela zmieriť, že ich nemám a stále trvám na tom, že chcem všetko to, čo mám vo vzťahu rada, nie len časť. A aby som to dosiahla, pracujem NA SEBE, nehľadám úžasného chlapa, radšej som úžasnou ženou a ono to príde samo. Dúfam :D