Prečo majú ľudia vzťahy, keď sa v nich väčšinou len trápia?

Príspevok v téme: Prečo majú ľudia vzťahy, keď sa v nich väčšinou len trápia?
Djdjdkdjdbdb

Nehovorim o tych prvych vztahov, ved aj ja som taky mala, kedy nevieme co vztah vsetko prinasa.
Len ma to zaujima ked vidim co vsetko tu ludia riesia ako napr tema Manzelka ma uz nevzrusuje. A ona chúďa o tom ani nevie a zije v klamstve. Alebo nevery, hádky. Podla mna je viacej vztahov kde je aspon jeden partner v nich nestastny a nakoniec aj tak skončí. Nie ako kedysi za cias mojej babky kedy vztah fakt mal zmysel.
Naco vlastne doň idete ? Také nazory ze aby ma niekto miloval, podporoval a tak, ved to mozu aj kamarati, rodina,...
Ja som mala vztah a ako asi v kazdom, nazaciatku to bolo vstko ruzové a zrazu bum koniec.
Tolko tém co je tu a tolkí nestastni ludia, stojí vám za to nejaky vztah mat ?
Cest vynimkam kedy sa ten vztah fakt podarí ale tých je málo

Ja jednoznacne suhlasim s uzivatelom Matusisko

realistka43

co pozorujem clovek neni tvor stavany na zivot s jednym partnerom... to len ludia si vymysleli lasku na vecne casy a manzelstvo ale vidite ze to zlyhava...sme v podstate ako take zvieratka ale snazime sa nahovorit si nieco ine a upokojovat sa tym....

natalia-7

mne skôr prídu zvláštne reakcie niektorých tu prítomných. neísť do vzťahu zo strachu... samozrejme, sú ľudia, ktorí jednoducho nie sú spoločenskí, nechcú mať pri sebe partnera/partnerku, nechcú mať ani deti, rodinu, príp. sú úplne asexuálni atď.. ale dovolím si tvrdiť, že to je menšina tých, ktorí sú nezadaní.... zo slov, ktoré tu čítam mám skôr pocit, že väčšina ľudí žije v samote len preto, že sa jednoducho boja a príde im jednoduchšie žiť sám ako mať vzťah a bojovať zaň, starať sa oň, pestovať si ho, spoznávať toho partnera, učiť sa vzájomne komunikovať, tak aby ten vzťah bol o radosti a nie starosti... skutočne mi to tak trochu príde ako pohodlnosť kombinovaná s obyčajným strachom.. hmmm....

KPL4iT

Neriešiť zbytočnosti vo vzťahoch sa dá iba vtedy, keď sú obaja vo vzťahu približne na rovnakej úrovni, v skratke povedané je to niečo ako, že "sa našli". Potom sa ani nemôže stať také, že osoba s ktorou niekto zdieľa jeden alebo dva roky je zrazu preč. (Ešte to býva lepší prípad, že osoba je fyzicky preč, lebo čo ak tam síce fyzicky zostane, ale je to už niekto úplne iný...a to býva aj príčina prečo sa ľudia v mnohých vzťahoch len trápia.)

Matusisko_xD

Tiež si hovorím milá zakladateľka. Radšej byť slobodný a užívať si pokiaľ sa dá a neriešiť zbytočnosti vo vzťahoch, aby potom človek na nič iné ešte pár mesiacov nemyslel, len nato, že ho opustila osoba s ktorou zdieľal svoj osobný život jeden či dva roky a zrazu je preč. Vykašlať sa na vzťahy a človeka potom nemusí bolieť srdce :)

Jetoajinak

Jasne,ze som sa branila,ked bol predo mnou.ale ked niekto na teba ide odzadu a okamzite potom zduchne tak ani na to nestihnes zareagovat. Ci si myslis,ze ludia maju oci aj na chrbte? Zene staci,ked je v zlom case na nespravnom mieste a ma problem. Tym som nechcela povedat,ze uz nikde nikam sama nepojdem,akurat uz nad tym dokladnejsie rozmyslam.

natalia-7

Sama za seba môžem s čistým svedomím povedať, že šťastná vo vzťahu som - a to nie je môj prvý vzťah a ani netrvá pár mesiacov, ale pár rokov. A verím, že aj partner je šťastný - aspoň to vidím na jeho správaní, slovách, všetkom...
Ja si nemyslím, že by ľudia šli do vzťahu s myšlienkou, že sa budú trápiť. Snáď každý vstupuje do vzťahu s tým, že verí, že to bude krásne a super... A prečo zostávajú ľudia v nefunkčných vzťahoch? Dôvody môžu byť rôzne - záväzky (hypotéka, deti, atď), finančné odkázanie na partnera (napr. na materskej), dúfanie, že sa ešte všetko na dobré obráti, strach zostať sám, nedostatočná odvaha zobrať sa začať svoj život v podstate odznova, zvyk na daného muža/ženu, ktorý sa vybudoval za tie roky,... atď..

Lollka

No tieto problemy co tu niektori riesia su fakt zle, ja ked to citam tak si hovorim vdaka bohu za toho mojho. Nie je dokonaly vsak ani ja nie ale je fajn. A v okoli vidim tiez pekne vztahy ci manzelstva takze su aj take, to ze niekto tu nieco riesi na fore neznamena ze kazdy je vo vztahu nestastny.

MOANA

jetoajinak....

no to by som chcela vidieť.... a ty si na to ako zareagovala...? sklopila si uši a nechala to tak alebo si zatala päsť a rozbila tomu retardovi nos...?

to akoze koli tomu teraz budes cusat doma medzi 4 stenami...?
treba si zaplatit kurz sebaobrany....