nič v živote neni dobré, všetko sa syp,ako z toho von?

Príspevok v téme: nič v živote neni dobré, všetko sa syp,ako z toho von?
krasnaakomotyl

Zdravím vás,
ani neviem, čo týmto príspevkom chcem, možno iba vyliať srdce, ak je tu niekto kto by ma vypočul,prípadne má podobné problémy ako ja. že by sme si vymenili aspoň maily a pokecali o živote, lebo mám chvíľami stavy, že to nezvládnem som hrozne smutná.Podotýkam, že tonie je iba depka.

Lebo ja si už neviem rady,a psychológa mi neraďte prosím, potrebujem sa iba vykecať a nejaké nápady ako to prekonať, vieru mi tiež neradte, verila som v Boha a nič sa nezmenilo. Nič nerieši moje problémy. Prosím preto aby ste ma neutápali ešte viac dole, lebo som už na tom beztak zle.

Mám ťažkú životnú situáciu, hoci mám iba 26 rokov. Skončila som/17 VŠ v júni a nemôžem sa zamestnať, nevybrala som si lukratívny odbor čo už,aj som mala nejaké brigády, ale krachli mi, nie mojou vinou, kebyže nemám rodinu, tak neviem z čoho žijem. Nedarí sa mi zamestnať sa, je to ťažké a najmä v malom meste, kde žijem. Do toho všetkého sa mi nič nedarí, ani len nájsť si prácu z domu, inú momentálne ani nemôžem, lebo som vážne chorá. Bola mi diagnostikovaná vážna a prakticky nevyliečiteľná choroba,/ zámerne nepíšem čo/, ale žiaľ nedáva sa na ňu ani len polovičný dôchodok, resp. zatiaľ ju nemám v takom stave aby som oň mohla požiadať.
Zo zdravej ženy sa postupne rokmi zo mňa stala troska. Nebaví ma nič, táto diagnóza je peklo ako sa cítim plus mám ešte aj iné autoimunitné choroby. Mám rozbitú imunitu na cimpr campr. a nejde to dať dokopy, kebyže nemám rodinu neviem za čo by som si kupovala jedlo/ lieky a pod.
Hľadám si aktívne prácu, aj z domu trebárs, to by som aj viac preferovala nakoľko som stále doma, lebo som chorá a na Pn.
Nemám sestru, ani brata, kamošky žijú inde, všetci sa niekam rozliezli po svete a ja som zostala sama. Úplne ako prst.
Vždy som bola krásna mladá dáma , vzdelaná, každý ma obdivoval, všetci ma mali radi. Teraz pomaly neviem ani čo je život.

Do tohto celého kolotoča, keď som si vybrala zlú VŠ, sa neviem logicky zamestnať, hoci som mala možno aj na lepšiu školu,lebo vždy som sa učila na jedničky a na dvoječky, tak som mohla mať dačo lepšie, ale nemám. Moja smola. dala som sa však na robenie externého doktorátu od leta, čo tiež neviem ako ma napadlo, ale už som zaň aj zaplatila, musím ho dorobiť. Do toho všetkého som sa dala aj na robenie kurz angličtiny, aby som si spravila aspoň štátnicu, ktorú ako asi vidím nedám,lebo som 4 roky ju ani nevidela.:( nejde mi to, a všetko sa na mňa kopí a sype. Z každého roha a každý mi rozpráva, že však čo,to je malina to dám. pritom ako sa zle hrozne cítim zdravotne :( Nikto ma nechápe, lebo doma rodičia sú zdraví a nič im nie je. Nahánajú ma do roboty a mne ráno sa nedá ani vstať z postele. Nechcem sa ľutovať, ale.. nie som na tom dobre. A vlastne ani neviem ,kebyže si nájdem robotu stálu, že či stihnem aj doktorát aj štátnicu z angličtiny, lebo už teraz nezvládam, kvôli zdraviu, výkonnosť mi klesá.
CHodím na pohovory, na rôzne výberká a nechcú ma. Bola som na troch pohovoroch, čo ani len z iného sa mi neozvali,čo si zasielam CV. A nechceli ma tam. Vraj nemám prax, ale kde mám mať prax, keď som študovala?
Začala som s doučovaním cez leto, že som ja odučovala a privyrábala si, ale nači mi to nechceli povoliť, a vôbec, prestali ku mne chodiť po asi cca 5 hodinách, zarábala som si prispievaním do rôznych rubrík ako externá prispievateľka, ale iba cez dva mesiace a z raka nohu som zarobila, fakt 10 e viac nie, a ja už nemám na to silu :(
Cítim sa akoby prekliata
aby som mohla aspoň z domu prekladať, tak chcem si spraviť tú štátnicu, ale nevidím to ružovo, asi ju nedám:( Je toho na mraky hrozne veľa a fest ťažké, nebola som ani v cudzine, tak zle sa mi to učí. Chcela som písať články do novín, magazínov, ale nemám žurnalistiku ukončenú. Som proste stratená. A môj odbor, tam ma nechcú zobrať a a ni ponuky v ňom nie sú. No hrôza. Nečakala som, že to takto dopadne.

Na to všetko sa ešte aj motám v bludnom kruhu s priateľom, ktorý je väčšinu času odo mňa preč, lebo robí preč v rakúsku a ja som doma sama, vidíme sa iba v sobotu a nedeľu, viac nie. Už tak robí 3 roky, ani ten ma nechápe , cítim sa sama a odstrčená, nemáme veľmi spoločnú reč.
Prosím ako sa nevzdať, ako bojovať? A čo mám robiť, keď ma takto všetko pritláča k zemi? Prosím Vás, povzbudte ma nejako,

denisaf

divergencia moc ti drzim palce aby sa ti vsetko podarilo a dala si sa doporiadku :) co sa tyka autorky tu uz nema vyznam radit ked nechce ani vyskusat inu robotu...nemusis hned pisat ze ti bude vsade zle napríklad v takom mensom obchode s oblecenim kde by si sedela cely den mozes mat aj vyse 500 eur ...keby ludia isli do roboty s tym ze vsade im bude zle cele Slovensko by nepracovalo....inak toto je typicky pristup vysokoskolakov velmi chcu hned dobry plat vsetko hned ale neodpracuju ani den...na pohovore velke oci ale to ze si nieco musis odmakat a nieco dokazat to uz nespomenu.... aj u nas vo firme sme mali slecny s vs a vydrzali kazda skusobnu dobu...asi tak...

krasnaakomotyl

Citala som vase prispevky, ale som z nich zufala este viac. Nedokazem asi vidiet nic poztiivne, na mojom statuse aktualnom.
Nie som leniva a nemam ani lenivu rit ale robit niekde pre to,aby som si znicila posledne kusky zdravia,tak to naozaj nie. ja si svoje zdravie vazim, priklad- nastupila som do brigady raz, vo februari, v kancli bola zima,a za dva dni som mala zapal pluc a horucky, a potom som mala zapal oblickovej panvicky, takze ma hne dvyrazili. Ja nesmiem byt vystavena " zlym" podmienkam. To nebola nahoda, ja mam vrodeny imunodeficit./okrem iných chorob/,a to nie je lutost, to je pravda. Nelutujem sa, ale realne zhodnocujem svoj zivot. Ked niekto chce makat aj za 380 e ako divergencia a mat zdravie v haji, tak potom nebranim mu,ale treba mysliet na to,ze zdravie mame iba jedno.
Neda sa so mnou pohnut, lebo moje zdravie mi je nadovsetko.velmi by som chcela byt v zivote uspesna a zarabat si v dobrej firme, stabilnej, mat dobry plat, ale nezahlanim si svoje zdravie, tak ze ostanem na vozicku,len pre to,aby som robila.

LAXMI

Zabudla si este napisat, ze mas tie zdravotne problemy prave z toho, ze si zdvihla tu lenivu rit a makas. Tak nerad ludom, aby si odpalili zdravie otrocinou za nizke mzdy, lebo potom, ked z toho ochoreju, tak si to mozu rovno hodit, pretoze stat im neda nic.

Nie su lenivi, len nie su sprosti, aby si znicili zdravie.

DlVERGENCIA

denisaf ... to je tak nie všetci sú také silné osobnosti ako sme napríklad my dve... silné, nezávislé, neľutujeme sa, ..

milá zakladatelka... ja osobne práve preto! že mám zdravotné problemy ktore uz posledny rok nezvladam, este som si aj vybrala robit chlapsku robotu ktora ma sice bavila, no zhoršila moj zdravotny stav, som sa rozhodla ze investujem 3000€ do kurzov aby som od buduceho roku mohla isť robit to čo som si vybrala a nie za 400€ , moment, za posledny odpracovany mesiac na 2 zmeny + 3x 12ky mi prišlo na účet 380€ !!! vonku zarobim 1500€ v čistom, z čoho si chcem značnu čast odkladať aby som do roka splatila hypo...
koli tym zdravotnym problemom..! lebo podla toho ako sa to zhorsuje budem potrebovat 3 operácie, z toho 1 je velmi rizikova nakolko je to v oblasti miechy a mozem ostat ochrnuta do konca zivota...

a milá zakladatelka NELUTUJEM SA!!!! na rozdiel od teba....

a to aby sa mi nááááááhodou neplietlo!!! stale ked idem k doktorovi, čo i len na vstupnu priehliadku do roboty, vyberiem všetko zo záznamu a predstieram že som zdrava, aj napriek tomu mi furt niečo nové nájdu...
a aby sa mi neplietlo v piatok na sone mi objavili 7 cýst... a to si to mám hodiť alebo čo?!

miesto fňukania, !!! sa sustredim na poslednu skušku ktora ma čaka pred nastupom do zamestnania 4 hodinová,
aby som mohla zarobiť, splatiť hypo, a aby som mohla ísť na OP,
kde po 2 operaciach budem z kazdou 3mesiace PN, no a tretia najťažšia polroka! + rekonvalescencia , rehabilitacie,..

TAK SA LASKAVO NELUTUJ !!! ZDVYHNI TU LENIVU RIT !!!

A CHOD DO ROBOTY... !!!

vela ludí je chorých, ktorí chodia do práce, ! maju rodiny, deti - musia ich zivit.. !!

a moj kolega v robote sučasnej ma 50 rokov a kardiostimulator! a maká moja pekná!!!

denisaf

napriklad vo vyrobach alebo v obchodoch mozes zarobit lepsie ako niekde s vysokou.... moje kamaratky maju vysoke skoly a platy 350-450 eur... vs ti nezaruci dobry plat..

denisaf

a co tak zobrat aj inu robotu napriek tomu ze mas vysoku skolu? Ja som robila aj pomocnicku v kuchyni aj chyznu su aj uplne jednoduche prace vo vyrobe pre zeny hladaju aj predavacky do obchodov... nehovorim ze tam mas zostat do dochodku ale na zarobenie si a pravidelny prijem a ziskanie pracovnych navykov je to dobre. Mozno sa ti na takomto menej kvalifikovanom mieste aj zapaci a spoznas super ludi... ja som spoznala uzasne zeny ked som robila pomonu silu v skolskej jedalni bolo tam veselo super tetusky :) Na idealnu robotu mozes cakat aj do 40tky ked si budes takto vyberat.... chapem na jednej strane aj tie zdravotne problemy ale napriklad ja som si takto vyberat nemohla...mam hypo beriem co je....ale nelutujem kazda robota mi nieco dala..

kafe

www.youtube.com
toto si pozeraj, počúvaj, vypni hlavu. Napadnú ťa sprosté, depkoidné myšlienky, povedz si: kľud! A rozmýšľaj o niečom tak uhodenom ako napríklad - keby som mala 30 miliónov a musela to minúť do jedného roka, na čo všetko by som to rozflákala, aké auto, kde by si si kúpila vilu, čo by si chcela vidieť...

kafe

ty si tak úžasné dievča! Škoda, že sa nedokážeš, na seba pozrieť mojimi očami. Máš toho strašne veľa - myslí ti to, to je niečo, čo sa nedá ukradnúť, kúpiť, ani naučiť, to si dostala do daru. Máš slobodu, máš možnosti, len sa im zatváraš!!

Nadýchni sa zhlboka, vydýchni a pýtaj sa sama seba aj 10x denne: čo môžem urobiť, aby som sa cítila lepšie? Od malých krpatých vecí - pospať si poobede, až po tie väčšie. Vieš, nájsť si prácu pre teba vôbec neni riešenie. Rodičia ťa budú dávať dole, že akú mizernú prácu máš, potrebuješ odísť od nich, v tom by ti práveže práca na fakulte výrazne pomohla. A bolo by to aj zadosťučinenie - niečo si "dosiahla" (nič to síce neni ale lepšie ako práca v lidli). Na to miesto na fakulte sa určite pýtaj! Ved nejdeš oň žiadať, iba sa spýtaš, to je všetko. A potom sa zase môžeš pýtať sama seba: čo je pre mňa lepšie - zostať doma alebo zobrať miesto na fakulte? Odpoveď budeš cítiť, keď sa dokážeš trochu stíšiť, uvoľniť, ukľudniť. Nauč sa vnímať sama seba, svoje pocity, pri čom sa cítiš len kúsok lepšie.
Ty používaš mozog na 200 percent a srdce (pocity) emócie nechávaš pracovať proti tebe - zožieraš sa, cítiš sa neschopná, stresuješ... to ti vôbec nepomôže, tak s tým PRESTAŇ! Pozri sa na svoje telo ako funguje - srdce ti bije bez toho aby si mu to každú sekundu hovorila, žalúdok ti trávi, živiny v čreve sa vstrebávajú - to všetko sa deje automaticky, biologickými zákonmi, ktoré kedysi ľudia nepoznali. Ty ovplyvňuješ len pár faktorov a vyberáš podľa svojich preferencií na čo telo použiješ (či pozeráš telku alebo si ideš zabehať, čo zješ, kedy ideš spať...). V živote, ľudskom osude existujú úplne rovnaké zákony. Ty si podľa toho, čomu venuješ pozornosť vyberáš, čo pre teba "život zariadi". Strachom, podceňovaním si vyberáš bolestivú cestu, ktorú síce nechceš, ale pretože toto je jediné čo cítiš a čomu venuješ pozornosť - k tomuto sa po nejakom čase aj dopracuješ. Keď sa ukľudníš, uvoľníš trochu a dokážeš byť aspoň neutrálna (zdôrazňujem že je dôležité aby si sa vysrala na čokoľvek pozitívne, skús byť aspoň NEUTRÁLNA), život sám ťa privedie k možnostiam o ktorých momentálne nemáš ani šajnu. Ale ty vyslovene zatváraš pred nimi oči, strach ťa sputnáva a stres oslepuje. Ty sa snažíš všetko riešiť rozumom a ked spomeniem prácu na fakulte, hneď ťa napadne - ale ved z toho platu aj tak nezaplatím nájom, nevyžijem... nechaj, nech to pán božko alebo život zariadi tak, aby to bolo dobré. Dáko bolo, dáko bude. Tak ako "zázračne" zariadil aby tvoje telo fungovalo v miliónoch veciach samo od seba, tak sa aj tvoj život dokáže poskladať ako mozaika tak, aby tebe bolo fajn.

anglina. Vieš koľko študentov, maturantov, porobilo skúšky NIE preto, že by všetko vedeli, ale že si vytiahli presne tú otázku, ktorú sa učili? Proste na drzovku išli, riskli to a DALI TO. Skús to spraviť raz, ale nie že máš strach, ale ako drzaňa - toto viem, toto viem, uvidím. Hlavu hore. Nemáš čo stratiť. Môžeš len získať.

krasnaakomotyl

Kafe
ja som si nikdy pred skuskou na vyske nepovedala, ze to nedam, mala som v malicku co sa tam preberalo a systematicky som sa ucila, to bola malina tie skusky, ani raz som nikdy neopakovala skusku ani jeden za 5 rokov, ale clovek by mal realne zhodnotit, co je mozne dosiahnut,a co nie. Ja viem,ze tu anglinu nedam,ale zase nechcem sa ani vzdat len tak,a rodicia tiez musia vidiet,ze nieco robim, a " nesedim" iba doma.
Nepodkopavam sa, len neverim tomu,ze to dam, je toho mrte ,ani naskusku sme sa nemali tolko ucit ako toto,doktorat- ten je tiez asi zbytocne v dnesnom svete,to bolo tiez len z nudze cnost, ist tam robit doktorat, na fakulte by mozno teoreticky aj pre mna miesto bolo, ale ja som studovala 230 km od svojho bydliska, takze ja sa tam uz nechcem vratit,ani keby co bolo, toto maly doktorat si robim externe.
Vies neni vsetko jednoduche, ja sa ani neviem rozhodnut,ale uz terau mam toho tak, ze nestiham pracovat ani si len robotu hladat,som stale iba doma,ale od 9 rano vkuse makam do 9 vecera, a pritom aka som chora :( a nemam cas na nic, aj teraz som na antibiotikach, zase na tri tyzdne , zle mi je po nich, som cela nestastna zo seba aj z toho ,co mi je, aj priatel prisiel na vikend ma pozriet a bolo to strasne, ani sme sa poriadne neobjali, nemala naladu, otraveny bol ,ani sa neusmial na mna, citila som sa hrozne. nemam v nikom oporu, ked som pred mamou povedala,ze by som chcela prestat obit tu anglinu,ze ma iba vycerpava, tak povedala,ze neexistuje, ze sa to zaplatilo,tak tam budem chodit a budem sa ucit,ze ci chcem doma valat sunky len tak, ze aj beztak nic nerobim.
Snazim sa zarobit si, tak som sa skontaktovala s jednou firmou, a tak aspon som zacala nejake tie clanky pre nich pisat,lenze strasne mega malo pre nich zarobim,a je to cisty prijem,ale strasne malicko, ani 5 e za clanok,co je strasne nanic, ale nejake financie potrebujem, strasne vela ma stoja lieky, dolnky vyzivy, vainoce idu, tak som uplne vystavena, uz nemam ani chut zit, priatela som uz ani vidiet nemohla za ten vikend,co ma tak sklamava. Nemam vobec relax, ja ani neviem,co to je. Som vkuse v strese a rodicia stale su ku mne zli, a chcu ,aby som zacala robit. Ja sa aj snazikm si daco najst a zmiznut z urade prace,ale neni to take jednoduche, nemozem robit hocico, a okrem toho v mohom odbore no nič.
Keby som aspon mala nejaky prijem, par stoviek eur za mesiac,ale to mozem snivat, ja mam par desiatok eur za mesiac. Strasne mi tie peniazky chybaju,aj si ved chcem setrit na buducnost, na svadbu, na zitie, :(
Ja nemam nic vobec usetrene :( som uplny luzer, lebo nic nemam, mam usetrenych poslednych 180 e, aj tie pojde do prdele, kvoli vianociam, :(a na lieky samozrejme...Nepamatam si,kedy som si kupila knizku, alebo nieco pre radost, tricko, za svoje :( strsne mi to chyba. Naposledy som aspon priatelovi kupila pero a tielko na narodeniny:( A nasi mi nic nekupia , vraj ma zivia, ved ani nic nechcem
mam nervy, ze asi stracam zbytocne cas s tymi vsetkymi kurzami, doktoratmi,a bude mi to v zivote nahovno, aj tak, a budem iba v strese dalsi rok a pol navyse :(co mi neprida na zdraví :(

kafe

angličtina. Koľkokrát počas štúdia sa ti stalo, že si sama seba zhodnotila - túto skúšku nedám a aj napriek tomu, si ju dala! Tebe sa to nikdy nestalo? Pred skúškou si vždy mala dobrý a stopercentný pocit, že to vieš? Nie. Xkrát si mala pocit, že vieš iba časť, nie všetko. Buď sa na tú angličtinu vyser ale TERAZ a OKAMŽITE a chod teda robiť, nemrhaj svojou energiou zbytočne. Nemáš jej na rozdávanie. ALEBO prestaň hovoriť veci ako - nespravím ani štátnice z angliny! Spravila si desiatky iných skúšok, prečo by si nemohla spraviť aj túto? No a čo že to vieš na 40 percent!! Kľudne sa môže stať, že to DÁŠ! Ale nie s tvojim sprostým postojom, ked si polroka dopredu v jednom kuse opakuješ - nedám to. To ti už teraz ručím za to, že to nedáš. Nie kvôli tomu že to nevieš, ale preto, že tvojim jediným "želaním, cieľom" to na čo sústrdíš svoju pozornosť je, NESPRAVIŤ TO. A presne to aj dosiahneš. Rozumieš? Podkopávaš si nohy. Choď si pogoogliť na net, viem že som kdesi čítala že sa dá cez skype rozprávať, kvôli zdokonaľovaniu angličtiny. Proste vykecávaš s cudzím človekom o hocičom - počasie, politika, filmy, náboženstvo.. - a cibríš si jazyk. Aj trochu vypneš, aj sa budeš cítiť lepšie, sebavedomejšie, istejšie ked prakticky budeš rozprávať s niekym.

doktorát. Na škole môžeš požiadať o miesto asistenta. Nie? Neviem, ale pýtala si sa? Nepôjde im niekto na materskú, do dôchodku, prípadne sa sťahuje do iného mesta... skús.

ty si hlavne vo svojich vlastných očiach neschopná. To je najhoršie a s tým sa pohnúť nedá. To jediné ťa maximálne ovplyvňuje a podľa toho sa odvíja tvoj vlastný život. Je jedno či si myslia rodičia a frajer. Rodičia ťa tak naučili myslieť a frajer ti to potvrdzuje.
Čo si mala dnes dobré na obed? Pri čom ti hlava vypne, že sa cítiš, inak, lepšie, voľne, kľudne? Čo si dnes spravila fajn? Za čo si poďakovala sebe, že si to zvládla, že ti to išlo fajn?