Očkovanie detí- áno/nie?

Brigita232

emily opat, netecu mi nervy, mam ich napodiv v pohde, co je zlozite pri tolkych blboch naokolo :D Ste vsetci ako cez kopirak, stale pytate len argumenty, vyhladaj si ich sam, mas internet a mozno aj zamych co si nieco zazili. To co si tu popisal, tomu mam akoze verit? Su to roky infomracii a zaujimania sa o veci a dianie a hadam nechces, aby som ti to tu vykladala vsetko, nebud smiesny. A nemam zaujem, nemam potrebu ta totiz presviedcat ani sa s tebou hadat, ak ty mas, nech sa paci. Znova opakujem, tie vakciny si strc do riti, kazdu jednu pekne , co my odporci odmietame a cakaj , vysledky sa dostavia /mozno aj dostavili/. Trollov ako ti je na kazdej diskuii ako hub po dazdi a debata s nimi neberie konca, radsej sa idem pohrat s mojou macickou a psikom /ani ti nie su ockovani /.

Emily opat

Tečú ti nervy dievča. Nevieš podložiť overenými vedeckými faktami nič z tých bludov čo tu píšeš. A nevieš ani vyvrátiť nič z toho čo píšem ja. Pozeraj menej sprisahaneckých filmov a skús sa viac zaujímať o zdroj tvojich informácií. Pretože veda nie je: jedna pani povedala. Asi toľko.

Brigita232

Emily opat skor kto nas ochrani pred vami? Neverim ti ani nos medzi ocami. Vela vedcov za posledne roky spachalo dost divne sebevrazdy, typu, ze sa bodli 3 x do chrbta a pod, alebo mali podivne nehody, len preto, ze im uz svedomie nedovolilo tajit iste veci a chceli prehovorit, a nemohli, alebo prehovorili len z casti a viac im nebolo dovolene...
1 dieta z 50 mil ma vazne neziaduce ucinky.. Chod s tym do riti prosim ta a uz sa nevracaj.

Emily opat

Je úplne V poriadku aby malému dieťaťu pichli vakcínu proti siestim chorobam.
Vo vakcínach ktoré sa dávali deťom v 80.tych rokoch bolo 3000 antigenov (jednotlive latky schopne stimulovať imunitnu odpoved)a to pre 7 chorôb: zaskrt, tetanus, čierny kašeľ, obrna, osýpky, mumps, rubeola). Vďaka pokroku biotechnológií dnes obsahujú vakcíny proti 14 chorobám len 150 antigenov. Pri obyčajnom pichnutí komárom ich je v hre mnoho tisíc a pri malom skrabanci niekoľko miliónov! Vakcíny imunitný systém dieťaťa neoslabujú ale naopak posilňujú.
A co sa týka toho ze sa ockuju deti ešte úplne maličké... taky čierny kašeľ je veľmi nebezpečný práve v prvých mesiacoch života dieťaťa a odkladanie očkovania neprináša žiadny prospech ale naopak ho zbytočne vystavuje nebezpečenstvu. To kedy co a ako sa ockovat sa nerozhodlo niekde pri pive. Vedci a lekári presne vedia v akom veku a proti čomu ockovat tak aby to bolo co najefektivnejsie.
Co sa týka obsahu vakcín a hlúposti co kolujú na Internete. Nie je tam nic nebezpečne a nikto sa nesnaží ľudstvo otráviť. Dane zloženie ma svoje opodstatnenie a napr. takú meď mame vo vode ktorú pijeme, v jedle co jeme, vo vzduchu co dýchame a dokonca nám koluje v krvi. Už len z ekonomického hľadiska myšlienka žeby nejaká farma firma dala do vakcíny niečo nebezpečne je absurdná. Však by to okamžite vyšlo najavo a firma by sa zruinovala.
Rizika vakcín? Samozrejme ze sú! Vsetko ma svoje rizika aj šoférovať auto. Ani umývanie riadu doma v kuchyni nie je bez rizika. To co je dôležité je pomer rizika a prospechu z vakcín a ďalej pomer rizika spojeného s očkovaním a rizika následkov choroby proti ktorej ockujem.
Vakcíny sú najbezpečnejšie liečiva aké mame. Sirupy proti kašlľu či Paracetamol sú oveľa rizikovejšie ako vakcíny.
Najviac nežiadúcich účinkov ma očkovanie proti osypkam kde dochádza k vážnym problémom v miere 1: 2-3 000 000. Čiže u jedného človeka z dvoch az troch miliónov! Ak sa však človek nakazí osypkami dochádza k vážnym problémom (často doživotné následky)v pomere 1: 1 000! K smrti dôjde v pomere 1:2-3 000).
Hexavakcina spôsobuje vážne problémy v 1 prípade z 50 miliónov!
Vážnou reakciou na očkovanie je anafylakticky šok ale preto sa ostava po ockovani este 20-30 min na mieste aby lekar mohol zasiahnuť.
Osoby čo čerpajú akurát tak z Internetu a od šarlatánov, ľudia ktorým chyba lekárske vzdelanie sa vyjadrujú k tomu ze ako co a kedy ockovat ci neockovat. Vynášajú sudy co je a nie je dobre. Mamičky co sú presvedčené o komplote vlád a farma firiem. Proste šialenstvo. Hádajú sa s vedcami a lekármi za ktorými sú desaťročia studia, výskumu. Veria, že vlády a farma firmy nás chcú otráviť a že im sa to podarilo odhaliť, že vedia pravdu. A takýto ľudia by mali rozhodovat o svojich deťoch či budú alebo nebudú ockovane? Kto ochráni tie deti pred ich rodičmi?

Brigita232

napriek tomu, ze niektori zastanci nerozumiete vobec, kolka bije vam prajem, aby ste nemuseli skusit nasledky ockovania na vlastnych detoch ako rodicia v tomto videu napriklad, potom by ste asi vraveli inak.Niekotori ludia potrebuju asi vsetko zazit na vlastnej kozi, aby sa prebudili, lebo informacie im nestacia. Inak podobne nejak o nieco malo lepsie dopadla dcera kamosky po hexavakcine . Znameho syn - syn lekara je na voziku vykruteny a pod., ale kto chce byt hluchy slepy, nech je. Znova pisem ze mam silne obavy z toho, co pridavaju umyselne do tychto vakcin a sposobuje tieto poruchy a sposobuje zapaly mozgu a nasledne taketo reakcie a tym svoju debatu koncim, lelebo nema to vyznam hadzat perly...
www.youtube.com

Mesiac

Pozastavil by som sa akurát pri kombinovaných vakcínach a pomocných látkach, ktoré obsahujú.

veď predsa nie je možné, aby malému dieťaťu pichli vakcínu zloženú zo šiestich :O

Voľakedy toto nejestvovalo a nikto po podaní vakcíny nezomrel a ani neochrnul!
Očkovať áno, ale odtiaľ .- potiaľ

Emily opat

Veľmi sa mýliš. Ak preočkovanosť populácie klesne, choroby sa vrátia. To je to, čo sa aktuálne deje v Európe s osypkami. Od januára 2016 do októbra 2017 bolo v Európe nakazených 19 tisíc prípadov (nahlásených) a 44 ľudí zomrelo. Najviac prípadov ma Rumunsko, Taliansko a Nemecko. Zdroj: Ecdc (európske centrum pre kontrolu chorôb). Osýpky sú vysoko nákazlivým ochorením, 9 z 10 ľudí sa nakazí ak príde do styku s infikovaniu osobou. Vírus sa šíri kýchanim, kaslanim ale aj nepriamo, prežije v prostredí az dve hodiny, stačí, ak sa človek dotkne nejakých predmetov a potom si pošúcha napr. oko. Jediná ochrana je očkovanie a naj zač sú ohrozené maličké deti.
To aká je úroveň hygieny či ako je človek živený nie je vobec podstatne!!!
Príspevky od Martiny a Barbary sú plne nezmyslov. Nema zmysel na to ani reagovať. Ten pán na ktoreho sa tu odkazuje je obyčajný šarlatán ktorý sa nabalil na hlúposti a zúfalosti ľudí. Okrem iného vyhlasuje ze vie vyliečiť autizmus... Škoda ze sa o tento objav so svetom nepodelil všakže.

Neznamy-THM1986

vitavi: A jak je možné, že u nezaočkovaných sa začinaju tie choroby znova objavovať (s tým že rodičia su furt zrození a nechápu ako sa to mohlo stať)

vitavi

Farmafirmy maju zaujem na očkovaní, pretože aj keby sa prestalo očkovať, choroby by neprišli, lebo je lepšia hygiena a ostatné podmienky.