Očkovanie detí- áno/nie?

Emily opat

Stavím sa dievčatá, že ste nevideli deti s detskou obrnou, ani novorodenca zomierať na čierny kašeľ, ani dieta s vážnymi komplikáciami po osypkach a napr. ani nikoho zomierať v hrozných bolestiach na tetanus. A viete prečo? Lebo ste šťastná generácia ktorá nevidela tieto choroby vďaka tomu, ze sa ockovalo.
Žiadna slobodná voľba v ockovani byt nemôže pretože ako vraví jeden významný taliansky lekár, Veda nie je demokratická. Ten co nedava ockovat svoje deti, ohrozuje všetkých, pretože zabraňuje dosiahnutiu kolektívnej imunity, ktorá zabraňuje aby sa šírili choroby chránením aj tých co sa ockovat nemozu, tých co sa EŠTE ockovat nemozu a tých co stratili imunitu. Rôzni ľudia s rakovinou, po rakovine, transplantáciách, novorodenci atd.
Vakcíny sú najbezpečnejšie a najkontrolovanejsie lieky ktoré ako ľudstvo mame. Informované mamičky si urobia rychlokurz na Internete z medicíny a idu sa hádať s lekármi a vedcami. A kto ochráni ich deti? Zato ze opäť príde doba (v Taliansku a Rumunsku sa to už deje) kedy deti budú umierať či niesť doživotne následky pretože ich rodičia sa mali právo sa rozhodnúť?!
Viete o tom ze napr. take akože banálne osýpky sú veľmi nebezpečným ochorením? V jednom prípade z 1000 u úplne zdravých osôb sa skomplikuje zápalom mozgu ktoré často zanechá trvale poškodenia? V 1 z 2-3000 prípadov spôsobuje smrť. Ďalšie komplikácie sú aj hluchota a slepota, mentálne postihnutie! Najhorším možným následkom ale je SSPE ktorá sa môže objaviť az niekoľko rokov po akože vyliečení a je smrteľná!
Alebo tetanus, jeho baktérie sú všade! Stačí ranka, pichnutie ruže, odrenina a riskujete smrť a utrpenie o akom sa vam milé budúce mamičky ani nesnívalo. A pritom sa stačí zaočkovať, od roku 1938 sa už ockovalo státisíce miliónov ľudí a je vysoko účinne.
A dá sa pokračovať.
Ja som sa dala preočkovať v treťom trimestri proti chrípke, čiernemu kašľu, tetanu a zaskrtu. Tak som dieťaťu predala protilátky, ktoré mu slúžili po narodení. Plus samozrejme malo protilátky na choroby proti ktorym som bola ockovana v minulosti či ich prekonala. Problém je, ze teraz v 7 mesiacoch už protilátky nema a očkovanie proti osypkam, mumpsu a ruzienke je možné az po 13-14. mesiaci veku, takze dovtedy sa možem len modliť aby sa nenakazil od neockovanej osoby! Taliansko pristúpilo k povinnému očkovaniu deti, inak nemozu ísť do jaslí a škôlok. Jednoducho rodičov co sa "informovali" na internete a u "pseudo"lekárov bolo toľko, ze im klesla kolektívna imunita pod 95% a zomierajú tu ľudia na osýpky! Rumuni ti sú už úplne v prdely! A budeme aj my, stačí čítať tuto diskusiu. Navyše hranice sú otvorené, cestuje sa, neočkovaní ľudia sú vystaveni velkemu riziku.

Martina210

Kočky viete co ma napadlo?Ta pokuta je jednorazova za vsetky ockovania?lebo to sa ockuje viackrat.Nebude s tym problem?pokutou som oslobodena od vsetkych ockovani?

Martina210

Melia 09874
Dakujem pekne ste ma potesili.No myslela som si ze ked poviem pediatrovi nie,tak ma nevezme.Som kludnejsia ;-) :-)

Melia09874

Pediatra si nájdete. Ja tiež neplánujem dať zaočkovať moje budúce dieťa a keď som bola za jednou detskou lekárkou, tak mi povedala, že ona nemôže odmietnuť dieťa iba preto, že ja budem odmietať očkovanie. Jednoducho odmietnem informovaný súhlas, načo mám právo. Ona mi však povedala, že by mala takýto prípad hlásiť na Úrad verejného zdravotníctva a potom mi môže byť uložená pokuta. Ja som rozhodnutá zaplatiť pokutu a hotovo.

Martina210

Olivia 4321
Ahoj?hladam kamaratku ktora ma rovnaky nazor ako ja,ktora je proti ockovaniu.Ja chcem presne to iste urobit.Zaplatit pokutu a nebavit sa o tom.Ja sa len obavam ci najdem pre svoje dieta pediatra ktori bude s tym v poho.Mam pocit ze v mojom okoli som za tento moj nazor odcudzovana.Škoda ;-)

Olivia_4321

Skôr som proti očkovaniu a hoci som len tehotná, som rozhodnutá zaplatiť pokuty a dieťa neočkovať. V minulosti sa toľko neočkovalo ako dnes a deti boli zdravšie. Mám kamarátku, ktorej malá nebola nikdy očkovaná a je v pohode. Zdravšie dieťa v okolí nenájdete a ani neviem o tom, že by bola dostala pokutu.

Jaja15

Treba si uvedomiť, že aj keď je dieťa očkované a v jeho blízkosti sa vyskytne ochorenie voči ktorému je zaočkované, neznamená to že sa mu vyhne. Je to rovnako ako pri chrípke, aj ten kto je zaočkovaný môže ju dostať ak je práve oslabená imunita, ale priebeh je ľahší a rovnako je vyššia možnosť nakazenia ak zaočkovaný nie je...Ale práve vďaka povinným očkovaniam sa u nás niektoré ochorenia vyskytli len minimálne, skoro sa u nás nevyskytovali. Ano sú deti a aj dospelí ktorým sa očkovanie neodporúča a to je v poriadku. Ale striktne byť proti akémukoľvek očkovaniu je choré. Koľkí z tých čo sa nakazili napr.hepatitídou by vrátili čas, aby sa zaočkovali ešte pred ochorením(a očkovanie by si zaplatili). Ak aj očkovanie vyvolalo u dieťaťa cukrovku, muselo by mať na toto ochorenie preddispozíciu....Rovnako by sa mohla prejaviť neskôr pri banálnom oslabení organizmu....

Lea_90

V Rumunsku neočkované dieťa nezoberú ani do MŠ. Ja by som okrem pokuty takéto deti neprijímala do MŠ. Moje deti sú riadne očkované a nemienim byť v strachu, že hračky v jasliach olizuje neočkované decko, ktoré hravo chytí TBC, alebo osýpky.

Kycera

@ Rozumný postreh na očkovacie látky tu napísal Mesačný princ!
@ Deti nie sú majetkom štátu, kt. nariaďuje povinné očkovanie ošetrené zákonom a potom začne stíhať rodičov! A to tu máme "demokratické" zriadenie.
@ Niektoré ochorenia vyvolané očkovacou látkou už boli dokázané - cukrovka,...
@ Nie je mi známy zo Slovenska žiaden prípad odškodnenia spôsobené očkovaním,...

Takže môj názor je taký, že si každý rodič má poriadne naštudovať, príp. sa spýtať lekára na vedľajšie účinky očkovacej látky a zvážiť, či si dá dieťa očkovať a proti čomu, lebo následky bude znášať len on a jeho dieťa. Okrem toho niektoré deti, ale aj dospelí n e s m ú byť očkovaní! Asi tak.