Zase úzkosť a depresie

Príspevok v téme: Zase úzkosť a depresie
VeronikaPet25

Pekný večer, téma miliónkrát opakovaná, no taktiež sa chcem zveriť s mojimi problémami. Dosť dlho som mala problémy s krčnou chrbticou, ťažko sa mi dýchalo, tak mi tlačilo na krk, až som nevládala rozprávať. 3 mesiace. Neskôr prišla viróza, zvracanie, hnačky, horúčka. Celý deň som preležala, no bolo mi ok, až na tie stavy virózy. V polovici dňa som videla na internete nehodu, práve mi priateľ odišiel do práce a bolo to na mieste, kde mal ísť. Panika, plač, srdce mi skoro puklo, 2 hodiny mi nedvíhal telefón. Potom sa ozval, že mal veľa práce a tá nehoda sa stala 5 minút pred ním. Šťastne som sa upokojila a bolo mi ok. Na druhý deň ráno som vstala, srdce mi búšilo, tep 103/min. Volali sme záchranku, dali mi infúziu, tabletku na búšenie, že je to v poriadku, EKG super. O 2 hodiny na to, na ceste domov mi začala tŕpnuť tvár, jazyk, nohy, ruky, otočka do nemocnice. Prijali ma, nechali na noc, infúzia s magnéziom a Neurol, pretože som plakala, že nechcem zomrieť. CT mozgu v poriadku. Ráno ma prepustili s diagnózou tetánie, na neurológii všetko v poriadku, o týždeň na magnetickú hlavy a krčnej chrbtice. Kardiológia super duper výsledky. Krv v poriadku. Ortopédia v poriadku. Bolo mi fajn, no po týždni zase problémy, neskutočne som unavená, všade zaspávam, po prebudení neviem kde som, srdce mi búši, niekedy mám pocit, že to nie som ja, zmätenosť, dezorientácia. Po pol hodine sa zvyknem spamätať. No som slabá, unavená, búšenie srdca pravidelne, aj keď nie rýchlo, no cítim ho. Stále teplota 37,2. Beriem Xanax a magnéziové sáčky, ktoré mi pomáhajú, ale len na pár hodín. Stále mám v hlave sprostosti, že čo keď sa mi niečo stane, nevládzem, nič sa mi nechce, proste totálne som sa spustila. Niekedy som 5 rokov cvičila, teraz len chudnem a jem sladkosti, samozrejme, môj metabolizmus je iný a niekedy zase ani celý deň nejem nič, pretože mi nechutí, je mi na zvracanie, bolí ma brucho. Snažím sa myslieť pozitívne, no je to ťažké a k tomu musím chodiť do školy, už mám na mále, že ju preruším a to som 2. rok na výške. Prosím vás o úprimné rady, odskúšané, kto to prežil, ako to prekonať. Zobrala by som aj odporúčania dobrého psychológa v Košiciach. Nebránim sa. Sama psychológiu študujem, no sama si pomôcť neviem. Ďakujem krásne :)

Tomas12345

(Pekný večer, téma miliónkrát opakovaná, no taktiež sa chcem zveriť s mojimi problémami. Dosť dlho som mala problémy s krčnou chrbticou, ťažko sa mi dýchalo, tak mi tlačilo na krk, až som nevládala rozprávať. 3 mesiace. )

Tak ono nemas problemy okrem krcnej chrbtici aj s chrbticou ? Moze sa stat ze chrbtica platnicky mozu tlacit na srdce alebo na pluca a to moze sposobit problemy aj s dychanim. Bola si na rtg chrbtici alebo magnetickej ?

(V polovici dňa som videla na internete nehodu, práve mi priateľ odišiel do práce a bolo to na mieste, kde mal ísť. Panika, plač, srdce mi skoro puklo, 2 hodiny mi nedvíhal telefón. Potom sa ozval, že mal veľa práce a tá nehoda sa stala 5 minút pred ním. Šťastne som sa upokojila a bolo mi ok. Na druhý deň ráno som vstala, srdce mi búšilo, tep 103/min. Volali sme záchranku, dali mi infúziu, tabletku na búšenie, že je to v poriadku, EKG super. O 2 hodiny na to, na ceste domov mi začala tŕpnuť tvár, jazyk, nohy, ruky, otočka do nemocnice. )
Tieto príznaky sedia na panicku poruchu ale aj na tetanicky syndrom

(Prijali ma, nechali na noc, infúzia s magnéziom a Neurol, pretože som plakala, že nechcem zomrieť. CT mozgu v poriadku. Ráno ma prepustili s diagnózou tetánie, na neurológii všetko v poriadku, o týždeň na magnetickú hlavy a krčnej chrbtice. Kardiológia super duper výsledky. Krv v poriadku. Ortopédia v poriadku.)

Robili ti aj 24 hodinove ekg ?

(Bolo mi fajn, no po týždni zase problémy, neskutočne som unavená, všade zaspávam, po prebudení neviem kde som, srdce mi búši, niekedy mám pocit, že to nie som ja, zmätenosť, dezorientácia. Po pol hodine sa zvyknem spamätať. No som slabá, unavená, búšenie srdca pravidelne, aj keď nie rýchlo, no cítim ho. Stále teplota 37,2. )

Slabá si takmer urcite kvoli tomu srdcu. Ta teplota zvysena nie je normalna. Zvysena teplota aj ked je len 37.2 dlhodobo vyvolava kolapsove stavy a arytmie sam som si tymto presiel takze viem o com hovorim. Mala by si sa dat vysetrit co ti sposobuje tu teplotu lebo ja si fakt nemyslim ze to je zo psychiky, alebo skor z nejakej infekcie, parazitov, plesni, stitnej zlazy , hormonov alebo ktovie coho .

(Beriem Xanax a magnéziové sáčky, ktoré mi pomáhajú, ale len na pár hodín. Stále mám v hlave sprostosti, že čo keď sa mi niečo stane, nevládzem, nič sa mi nechce, proste totálne som sa spustila).

Podla mna by ti pomohla viera v Boha, citila by si sa psychicky lepsie a lahsie na dusi. Mne viera velmi pomohla co sa tykalo psychickych chorob a strachu z toho ze sa mi daco stane atd.

(Niekedy som 5 rokov cvičila, teraz len chudnem a jem sladkosti, samozrejme, môj metabolizmus je iný a niekedy zase ani celý deň nejem nič, )

No to je zle ze niekedy cely den nejes a iny den sa zase prejes. To musis mat potom velke kolisanie aj krvneho cukru takto a potom aj rozne kolapsove stavy.Ak ti nechuti jest tak skus jest pomalsie po osminkach vyclen si na jedlo trebars aj 3 hodiny jedz kazdy kusok po 15 minutach ja to tak casto robim ked som chori a nevladzem zjest jedlo naraz lebo by mi prislo zle.

Napis mi na tomas55555@centrum.cz pokecame :)

VeronikaPet25

Zdravím, mononukleózu nemám, bola som testovaná, aj na boreliózu, žltačku a štítnu žľazu. Pozerala som si jej príznaky, musím uznať, že sa to dosť podobá môjmu stavu, no nie a mamka ju prekonala už dávno, teraz ju nemá. USG brucha v poriadku, zápaly v poriadku, ORL v poriadku. Teplotu ešte mám, no už len 37°, no stále som slabá, z magnesia začali hnačky a schudla som už 5kg. Teraz mám 53kg a pri mojej výške to už zdravé nie je. Navyše som strašne citlivá na svetlo. Nechápem a netuším čo ďalej, keďže všetko je v poriadku a mne je aj tak zle :(

Rene1337

To co udavas mne pride ako mononukleoza a ak nie sekundarna tak pasivna prechodena. Zmeraj si teplotu 10min najlepsie vecer a ortutovym teplomerom. Alebo kvalitnym digitalnym ale nestretol som sa este s digitalnym ktory by meral presne. Ak budes mat o nieco zvysenu teplotu je to jeden zo znakov mononukleozy. A. Ked ju mala tvoja mamina mas ju aj ty len u kazdeho sa orejavuje inak niekdo nepocituje nic niekdo ide do kolien na pol roka. Neschopnost lekara diagnostikovat spravne tak najlepsie je povedat je to pchychosomaticke. Prenasa sa vsemozne igg iga hodnoty by ti mali na infekc ukazat prechodenu alebo aktivnu mononukleozu poto sa uz iba sustred na liecbu. Poznam ludi ktorych to velmi polozilo stale unaveny jedoducho chorlavy stav a podla testov vyzeralo vsetko ok a pri neskorom testovani sa ukazalo ako prechodena uz mononukleoza. Ako aktivnu ju jednoducho prehliadli ako anginu chripku a sekundarne choroby telo sa brani nie su na to lieky. Iba podpor imunitu musis nehat volny priebeh. Ja osobne by som sa sustredil na infekty a osobne presne ako pises mononukelozu. Vysad tie svinstva AD antibiotika. Vid google rng mononukleoza

Cliattsi

Čo sa týka monolaurinu, kupis to asi len v zahranici a citaj aj skusenosti uzivatelov - zničí to aj EBV = Eppstein Bar virus, pôvodca infek. mononukleózy -odkaz odstránený-
A vit C. použi buď niekt. z našich výrobkov (pytaj si v lekarni lipozom. vit. C, je to ale u nas drahe a nie všade to maju), al. Lypricel (napr. iherb).

Cliattsi

ajja, včera som bol v kníhkupectve a čítal som tam jednu knihu o horčíku-magnesium. Volá sa Zázrak jménem hořčík od Carolyn Dean m.martinus.sk
Píše sa tam, že u ľudí s panickou poruchou boli zaznamenané znížené hladiny horčíka. Je dosť možné, že užívaním horčíka zmierniš, príp. vyliečiš panickú poruchu.
To si môžeš prečítať aj tu:
www.livestrong.com

truestressmanagement.com

Ale zadaj si do google magnesium+panic attacks.

Magnézium sa osvedčilo aj pri úzkosti a depresii.

Odborníci sa nevedia zhodnúť, koľko treba užívať denne,ale myslím, že tam bolo uvedené 400 mg denne. Ty by si však mala užívať viac (myslím si) a sú aj prír. zdroje. Dôležitý jeaj vápnik (ale nie veľa). Viac ti povedia články a kniha. Inak kniha celkom zaujímavá, plánujem si ju kúpiť.

Ak má niekto z vás Tourettov syndróm (nekontrolovateľné mykanie končatín alebo hlavy), tiež sa zaznamenal úspech s použitím magnesia
Google: tourette syndrome magnesium

ajja, ak by ti to pomohlo, môžeš mi dať vedieť na mail. Ja mám úzkosti a soc. fóbiu.

To, čo prežíva autorka témy, spôsobil pravdep. stres. Ako dlho máš tie teploty? Ale asi ti neviem poradiť. Pokiaľ máš ešte virózu mohla by si vyskúšať vysoke davky vitaminu c (lipozomalny vit. c aspon 3 mg dennevaj viac rozdelit), zinok - forma zinc picolinate napr. unios pharma a ja na tvojom mieste by som skusil experimentalne monolaurin. Nie som ale odbornik v tomto. Ale monolaurin odporucal RNG. Ak mas este tu mononukl., mozno by ju to mohlo znicit. Precitaj si o tom na iherbe-skusenosti uzivatelov. Jedna zena s tym znicila vo vysokych davkach virus zltacky (aj mononukl. sposobuje virus). Ja si ho planujem kupit.

Este mozes kontaktovat tuto liecitelku tothova- 0918425512(okr. Levice). Robi tinktury. Ak ti pomoze, tak napis sem, pripadne si poznac niekde moj mail cliattsi@azet.sk a daj vediet co a ako :) Zaujima ma to. planujem ju navštíviť. Tiez sa zaujimam o psychologiu. Diky

A este jedna otazka-ako dlho trva tento stav od toho stresu doteraz a ci nahodou nestracas kontakt s realitou, ako keby si bola mimo.
A tiez ci nahodou nestracas pojem o čase, že si ho nevieš uvedomiť. A či si nepripadáš, ako keby si bola mimo svoje telo.

ajja

Ked si zacala brat lieky, tak jasne ze metabolizmus sa ti zmenil, ja mam panicku poruchu, takze viem o com ta uzkost je

VeronikaPet25

Ak by mi vedel ešte niekto pomôcť. Mám zvláštne pocity. Niekedy sedím, v pohode a zrazu mám pocit, akoby som sa práve zobudila a neviem, kde som. Pri tom si pamätám všetko predtým, no ako keby som to nebola ja. Mala som to už zo začiatku, so Xanaxom to prestalo a teraz to mám zase a je to dosť zvláštne :(

VeronikaPet25

Ďakujem všetkým za rady a podporu, nechápte ma zle, no je to ťažké, keď zrazu sa všetko na mňa zosypalo, lietam po lekároch a každý deň mi je aj tak zle. Snažím sa, práve teraz som prekonala menší záchvat a to po užití Xanaxu, takže s tým seknem a zajtra začnem iným jedálničkom. Viem ako to je aj s tým, sladkosti jem fakt po dlhom čase, ešte raz opakujem, cvičila som a jedla zdravo, bola vždy v poriadku a neboli žiadne iné problémy. Takže sa neviem spamätať tak rýchlo, ako by človek chcel...

VeronikaPet25

Ďakujem, je tam možnosť infekcie, no na viaceré mi už robili testy a všetko negatívne. V utorok ma čaká infekčné, lebo mamka má infekčnú mononukleózu, no mne ju nepotvrdili, pri tom nám brali krv naraz a ja som tie problémy už mala a ona nemá skoro žiadne.