Zase úzkosť a depresie

Príspevok v téme: Zase úzkosť a depresie
VeronikaPet25

Pekný večer, téma miliónkrát opakovaná, no taktiež sa chcem zveriť s mojimi problémami. Dosť dlho som mala problémy s krčnou chrbticou, ťažko sa mi dýchalo, tak mi tlačilo na krk, až som nevládala rozprávať. 3 mesiace. Neskôr prišla viróza, zvracanie, hnačky, horúčka. Celý deň som preležala, no bolo mi ok, až na tie stavy virózy. V polovici dňa som videla na internete nehodu, práve mi priateľ odišiel do práce a bolo to na mieste, kde mal ísť. Panika, plač, srdce mi skoro puklo, 2 hodiny mi nedvíhal telefón. Potom sa ozval, že mal veľa práce a tá nehoda sa stala 5 minút pred ním. Šťastne som sa upokojila a bolo mi ok. Na druhý deň ráno som vstala, srdce mi búšilo, tep 103/min. Volali sme záchranku, dali mi infúziu, tabletku na búšenie, že je to v poriadku, EKG super. O 2 hodiny na to, na ceste domov mi začala tŕpnuť tvár, jazyk, nohy, ruky, otočka do nemocnice. Prijali ma, nechali na noc, infúzia s magnéziom a Neurol, pretože som plakala, že nechcem zomrieť. CT mozgu v poriadku. Ráno ma prepustili s diagnózou tetánie, na neurológii všetko v poriadku, o týždeň na magnetickú hlavy a krčnej chrbtice. Kardiológia super duper výsledky. Krv v poriadku. Ortopédia v poriadku. Bolo mi fajn, no po týždni zase problémy, neskutočne som unavená, všade zaspávam, po prebudení neviem kde som, srdce mi búši, niekedy mám pocit, že to nie som ja, zmätenosť, dezorientácia. Po pol hodine sa zvyknem spamätať. No som slabá, unavená, búšenie srdca pravidelne, aj keď nie rýchlo, no cítim ho. Stále teplota 37,2. Beriem Xanax a magnéziové sáčky, ktoré mi pomáhajú, ale len na pár hodín. Stále mám v hlave sprostosti, že čo keď sa mi niečo stane, nevládzem, nič sa mi nechce, proste totálne som sa spustila. Niekedy som 5 rokov cvičila, teraz len chudnem a jem sladkosti, samozrejme, môj metabolizmus je iný a niekedy zase ani celý deň nejem nič, pretože mi nechutí, je mi na zvracanie, bolí ma brucho. Snažím sa myslieť pozitívne, no je to ťažké a k tomu musím chodiť do školy, už mám na mále, že ju preruším a to som 2. rok na výške. Prosím vás o úprimné rady, odskúšané, kto to prežil, ako to prekonať. Zobrala by som aj odporúčania dobrého psychológa v Košiciach. Nebránim sa. Sama psychológiu študujem, no sama si pomôcť neviem. Ďakujem krásne :)

VeronikaPet25

Myslím, že sme si nepotykali a nazývať ma lenivou nemáte právo ;) Čaká ma ešte spomínaná magnetická rezonancia, infekčné, rehabilitácia a škola. A pýtala som sa na radu, ktorý psychológ je fajn v KE. Bývam ďaleko od mesta a auto nemáme, nie je ľahké len tak si zmyslieť a niekde ísť. Športovať nevládzem, jem sladkosti zo stresu, ale snažím to každým dňom meniť. Byť hnusný na človeka s psychickou poruchou, gratulujem za prístup :)

WHISPER

ked sa nebrániš psychologovi tak za ním zajdi,.. či si taka leniva že čakaš že on dojde za tebou...?
Ak si mala nejake stresove obdobie moze to byť aj z toho..
prečo nezačneš znovu športovať? možno ti to pomože..
a nečuduj sa ze ti je zle, ked pojes sladkosti ktore ti prudko zvysia hladinu cukru, ktora nasledne spadne dole a potom sa citiš slaba...

jedz radsej banany, orechy...