Pekný večer, téma miliónkrát opakovaná, no taktiež sa chcem zveriť s mojimi problémami. Dosť dlho som mala problémy s krčnou chrbticou, ťažko sa mi dýchalo, tak mi tlačilo na krk, až som nevládala rozprávať. 3 mesiace. Neskôr prišla viróza, zvracanie, hnačky, horúčka. Celý deň som preležala, no bolo mi ok, až na tie stavy virózy. V polovici dňa som videla na internete nehodu, práve mi priateľ odišiel do práce a bolo to na mieste, kde mal ísť. Panika, plač, srdce mi skoro puklo, 2 hodiny mi nedvíhal telefón. Potom sa ozval, že mal veľa práce a tá nehoda sa stala 5 minút pred ním. Šťastne som sa upokojila a bolo mi ok. Na druhý deň ráno som vstala, srdce mi búšilo, tep 103/min. Volali sme záchranku, dali mi infúziu, tabletku na búšenie, že je to v poriadku, EKG super. O 2 hodiny na to, na ceste domov mi začala tŕpnuť tvár, jazyk, nohy, ruky, otočka do nemocnice. Prijali ma, nechali na noc, infúzia s magnéziom a Neurol, pretože som plakala, že nechcem zomrieť. CT mozgu v poriadku. Ráno ma prepustili s diagnózou tetánie, na neurológii všetko v poriadku, o týždeň na magnetickú hlavy a krčnej chrbtice. Kardiológia super duper výsledky. Krv v poriadku. Ortopédia v poriadku. Bolo mi fajn, no po týždni zase problémy, neskutočne som unavená, všade zaspávam, po prebudení neviem kde som, srdce mi búši, niekedy mám pocit, že to nie som ja, zmätenosť, dezorientácia. Po pol hodine sa zvyknem spamätať. No som slabá, unavená, búšenie srdca pravidelne, aj keď nie rýchlo, no cítim ho. Stále teplota 37,2. Beriem Xanax a magnéziové sáčky, ktoré mi pomáhajú, ale len na pár hodín. Stále mám v hlave sprostosti, že čo keď sa mi niečo stane, nevládzem, nič sa mi nechce, proste totálne som sa spustila. Niekedy som 5 rokov cvičila, teraz len chudnem a jem sladkosti, samozrejme, môj metabolizmus je iný a niekedy zase ani celý deň nejem nič, pretože mi nechutí, je mi na zvracanie, bolí ma brucho. Snažím sa myslieť pozitívne, no je to ťažké a k tomu musím chodiť do školy, už mám na mále, že ju preruším a to som 2. rok na výške. Prosím vás o úprimné rady, odskúšané, kto to prežil, ako to prekonať. Zobrala by som aj odporúčania dobrého psychológa v Košiciach. Nebránim sa. Sama psychológiu študujem, no sama si pomôcť neviem. Ďakujem krásne :)
Zase úzkosť a depresie
Osobne si myslim ze je za tym iny zdravotny problem. Zla zivotosprava zmen stravovacie navyky casto krat na silu. Preco AD nestalo sa nic strasne co by ta az tak rozhodilo su 100x horsie veci a ludia nejedia hned AD.Osobne si myslim ze mas skyty infekt v tele ktory ti sposobuje momentalne stavy. vycerpanost malatnost, miesto AD pouzi lubovnik bokovany urci si priority v zivote a hlavne ciel ze to co momentalne zazivas chces zmenit. Vybav si kompletny krvny obraz infekty,EBV,Myco,Chlam atd. Prechodene infekty sposobuju dezorientacie busenie srdca,potenie,nespavost. S chorobu ide dole psychika a lekarom je najedoduchsie ked su zakladne krvne obraz v poriadku povedat je to psychickeho povodu? Berem to ako neschopnost lekara ktory nevie najist pricinu tak to zvaluje na psychickz povod. Jeden priklad znamu bolela hlava z dna na den zacala behat po vsemoznych vysetreniach kde vsetko bolo v poriadku az nakoniec sa dostala na psychiatriu kde bola viac ako rok po case rodinneho znameho nasiel tuto slecnu ktora mala zle stanove orl vysetrenie ktore sa nakoniec vysetrilo banalnou vecou a slecnu prestala bolet hlava a vsetky veci sa dali do poriadku. Cize ak rozumies.. zmen zivotospravu, nastuduj si nieco o zdravi. A uz duplom ked studujes tak by si mala vediet zakladne veci.
Ja ti len poprajem veľa síl a zdravia, aby si mohla robiť tú psychologičku. Najpodstatnejšie je sa naučiť tváriť, že ty nič neberieš, tak do budúcnosti:-)
568372883 ďakujem aj vám :)
WHISPER múdra si ako rádio :) Nato, že máš sociálnu fóbiu, ktorú si očividne nezvládla prekonať ti tu papulka dobré ide. Alebo lepšie povedané prsty, pretože v realite by si zo seba dokázala dostať tak max. 2 slova aj to by si sa zakoktala :) Každého tu len kritizuješ a dávaš rady s takou sebaistotou až ma z teba napína. Ale však áno, to je najlepšie radiť druhým keď sama svoj život a psychiku nezvládam však ? :D
Pre zakladateľku: Nehovor si, že si psychický chorý človek :) Menšou či väčšou úzkosťou si prejde v živote každý človek. Čakajú ťa ešte vyšetrenia a potom uvidíš. Myslím si však, že všetko bude OK. Je to stresom. Takže čas sa popasovať so svojím vnútrom. K tomu ti môže dopomôcť spomínaný psychológ, rôzny duchovne založení ľudia, priatelia, rodina, príroda, a hlavne máš frajera o ktorého sa môžeš oprieť. Z veľkej časti úzkosť zaženie fyzická činnosť, najlepšie cvičenie. Pi bylinkové čaje na ukludnenie a veľa vody. Teraz tvoje telo potrebuje aj veľa vitamínov, čiže zdrava strava a uvidíš, že všetko zas bude tak ako má byť :)
BielyTesak ĎAKUJEM veľmi pekne ! :)
Psychologičkou nebudem, iba učiteľkou teórie psychológie na SŠ a tieto problémy neboli vždy, neukončím kvôli tomu predsa školu. Je pravda, celé detstvo som bola psychicky týraná a preto som chcela ľuďom viac porozumieť, prečo sa tak či onak správajú. Doteraz som bola v pohode a prvýkrát mám niečo také, snažím sa z toho dostať a preto si pýtam slušné rady od ľudí, čo si tým prešli. Hlúpe komentáre budem ignorovať, všetci sme nejakí a keď má niekto nudný život, nech, hádať som sa sem neprišla a slovník človeka prezradí veľa :)
Človek sa v živote stretne s hocičím, ale tragédie by ťa nemali dať dole, ak chceš byť psychologičkou. Ak je opak pravdou, tak by si psychologičku nikdy nemala robiť, lebo máš v sebe málo optimizmu. Ľudia niekedy viac ocenia milý a veselý prístup ako komplikované a naštudované rady.
Prosím vás nevšímajte si príspevky od WHISPER. Bohužiaľ z toho čo vidím je to človek ktorý vždy súdi podľa seba a daný človek má sám nevyriešené problémy so sebou. Ešte menšia poznámka : K sile obľúbeného zvieraťa , nenechajte sa ním ale ovládnuť. Prajem vám krásny večer.
týmto tvojim príspevkom si dala dole len samu seba.. moja!
ja tu na rozdiel od teba na tomto fore nie som prvy krát,
prečítaj si ine temy a ludia si tam moja zlatá nebudu "onikať"
a ešte nejakej mladej sopli , ...
máš o sebe vysoku mienku ako čítam a zjavne psychicky OK nebudeš fakt...!
a ty chceš byť psychologičkou? čo si nevieš sama nervy na uzde držať? je mi luto tvojich buducich pacientov...
nakolko som ti napísala normálny príspevok, toto je forum..!
a ty vyskakuješ... chod a liečiť!
Odpustte mi ak sa mýlim no máte milujúceho priateľa , mám pravdu ? Zamerajte sa na jeho lásku. Láska je niečo čo prekonáva neskutočné vzdialenosti , problémy , dodáva vám silu a energiu. Viem že to nie je ľahké , lenže vy ste silná , dokážete sa znova postaviť na nohy , ako to viem ? jednoducho to viem. Najprv začnite pomaly , cvičiť , meniť stravu. No ak to chcete zmeniť musíte začať okamžite , žiadne zajtra lebo dneska už nevládzem. Jedna táka rada ktorá u mňa funguje ... máte obľúbene zviera ? Vlka ? Medveďa alebo iné .. predstavte si ako sila tohto zvieraťa prúdi vašim telom. Pevne stisnite svoje ruky a povedzte si že vám nič nie je. Ste zdravá len to zdravie musíte znova zobudiť. Ja viem že to dokážete a viem že máte v sebe silu to dokázať. Máte pred sebou celý život , kopu dobrých zážitkov a lásku priateľa. Moc vám držím palce a prajem vám neskutočne veľa šťastia.