Zubarina v 27 rokoch

Príspevok v téme: Zubarina v 27 rokoch
hulenica1

Ahojte. Mam 27 rokov a som uz vystudovana farmaceuticka ale mojim snom bola vzdy zubarina. Na farmaciu som sla iba preto, ze som sa po strednej nedostala na zubne lekarstvo. Teraz v 27 rokoch som sa uz po niekolkych rokoch v lekarni dost financne zabezpecila a rada by som to skusila ist opat na zubne lekarstvo do KE. Myslite si ze je neskoro zacat s tymto odborom v 27micke? Ako zubarka by som skoncila v 33 rokoch. Mohla by som potom rovno vykonavat povolanie ako zubarka alebo by som potrebovala este dalsie roky na atestacie ako vseobecni lekari?

Z coho presne su prijimacky na zubarinu do Kosic? Iba z tych dvoch knih chemie a biologie? Su otazky na prijimackach presne z tych testovnic? Prijimacok sa nebojim, kedze na farmacii som pracovala na katedre organickej a anorganickej chemie, takze chemiu by som vedela a z biologie si snad hadam nieco pamatam.

Co myslite, oplati sa mi do toho ist a splnit si sen aj po niekolkych rokoch?

Kiksii

Nnnuuu
Mojim snom bola tiez zubarina. Ja za tym nevidim dychanie "smradu" z ust, ale povolanie, vdaka ktoremu zlepsujem ludom zdravie. Sama som hakliva na zuby, viem co je to bolest zuba, najst spravneho zubara, nie ktory len pyta peniaze a nic nespravi, ale dokaze aj pomoct. Ja vidim za tym krasne povolanie. Zalezi od uhla pohladu.

mentalitasvk

riesime to ze sused si kupi novu auto z bazaru na splatky ale to ze sa tu kradne roky a zijeme ako posledna zebrac prehliadame. To je na tom najsmutnejsie

mentalitasvk

Marosko to ze sme chudaci zato si mozeme sami lebo nevieme vobec o nic bojovat nevieme byt jednotny... tazko sa to pocuva ale sme uplne nemozny narod co sa toho tyka... v inych krajinach ked sa ludom nieco nepaci vedia aj strajkovat aj protestovat cela krajina ide do ulic rusi hodia politikov do kontajnerov a my len znasame tie dochodky 200-300 eurove a na hovno platy... je to len a len nasa vina ze sme take makke babovky.a hlupe ovce

nnnuuu

Človek žije aj vďaka svojim snom. Trochu nechápem, ako môže byť zubarina tvojim snom? Stáť na nohách a dýchať smrad hádam nemôže byť reálne snom nikoho, či? A potom čo? Kúpiť si Toyotu, aby si sa odviezla z domu do práce má nejaký zmysel? Možno má. Predvádzať sa pred inými, aj keď to asi nikoho v skutočnosti ani nezaujíma? Asi tak.

Emily_H

Ja som vyštudovala na LF UPJŠ a môžem povedať, že to boli moje najkrajšie roky života. Z fakulty som preč už 5 rokov, ale ak by som stála pred rozhodnutím teraz, tak určite sa rozhodnem opäť pre túto fakultu.
Áno, boli predmety, ktoré nám spôsobovali bezsenné noci, napr. spomínaná biofyzika, ale zase boli predmety, ktoré boli úplne super a takisto aj vyučujúci.
Ak si niekto myslí, že na JLF UK dávajú diplom za pekný úsmev, tak omyl. Možno je to fakulta, ktorá je skôr rodinného typu, ale ani tam nie sú vyučujúci vždy priateľský a študenti majú občas problém prejsť skúškou. Študoval tam môj brat, takže si to viem porovnať.
Ja mám na LF UPJŠ iba tie najkrajšie spomienky a dovolím si tvrdiť, že kto sa učil a pripravoval na výučbu, tak aj skončil.
Korupcia? Áno, bola, je a aj bude a to nielen na LF UPJŠ, ale aj na JLF UK v MT. V KE sa možno o nej viac hovorí.
Ja som vyštudovala bez obálky a dalo sa!

Marosko-n

Vážený-- philips--. Ketak blombová hmota stála 50e za 50kusov blomb. Dneska podobné biele hmoty stoja cca 1,5 - 3€ jeden kus na jeden zub.
Ak ho zubár ošetrí porobí ostatné nutné úkony a za 20 min vás vybaví a priemerna cena je 50€, tak koľko je jeho zárobok ?
Za 8 hod. obslúži 12 pacientov, tak jeho príjem je 600€ ,za
Za mesiac to je cca 14 tisíc. A ešte príjem 1500-3000 z poisťovne !!!!!!!!!!!!!!!
A to robia len v pracovné dni. Sú veľký kartelový páni a fušeri.
Je málo poctivých zubárov !!!!
A čo som predtým napísal platí,
Človek im nezavidí , ale pri 350€ dôchodkoch a 400€ platoch sú ceny za zubárske ošerenie ako na západe, a hodinový zárobok zubára je cca 40-50€ na hodinu.
Tak prečo neštudovať a na chudákoch Slovenska takto kartelovo zdierať, svojích ľudí !!!!

prezyvka02

ja som tiez zato ze ist si za svojim snom :) autorka je sikovna vela toho dokazala a urcite zvladne aj toto studium... mne sa paci ked sa zeny v dnesnej dobe neboja ist za svojimi snami lebo mat rodinu to dokaze kazdy ale urobit karieru zvladnut narocne studium to kazdy nedokaze :) a aj tak zena stretne lasku vtedy ked to prestane uplne riesit a ide za svojim vnutornym stastim... ja som nespravila vs a dodnes to lutujem jednu skusku som v bakalarskom rocniku nespravila a mala som po titule... teraz uz pracujem ale stale tuzim po tom spravit si skolu :)

erikman

Nepísal som, aby si šla do Čiech. Na Slovensku je možné študovať ZL na 4 LF. Tiež som si kedysi myslel, že je to jedno a tiež som z východu, tiež starší a tiež rodinu nikdy mať nebudem. Len ja na rozdiel od teba tie peniaze na štúdium ani nemám. Ale proste nie je jedno, kde človek študuje a moja psychika mi je vzácnejšia ako desiatky usporených eur za bývanie a dopravu. Nevravím, že sa majú robiť rozdiely medzi titulovanými ľuďmi a maturantmi, ale rozum káže, že človek, ktorý už má kopec vecí za sebou z príbuzného odboru, z predkliniky bude vedieť oveľa viac ako maturant. Takisto nechcem kydať na celú UPJŠ, ale na inú ako PF by som už nikdy nešiel z tejto univerzity. Je to des - preteoretizovaná tyrania s aroganciou najvyššieho stupňa - kde sa nič neodpúšťa a kde je študent na poslednom mieste. Takto si štúdium nepredstavujem. Sú ale ľudia, ktorí takýto prístup milujú, radi sa učia pod tlakom a je im jedno, že s nimi zaobchádzajú ako s tupými nesvojprávnymi deťmi - aj mne to bolo jedno, keď som vyšiel zo strednej..., ale akonáhle človek zažije iný prístup na inej fakulte a chvíľu sa ocitne na strane učiteľa, už mu jedno nie je, keď s ním jednajú ako s handrou. Dal som tu príspevok na porovnanie slovenských LF, ale najprv chcem vedieť, čo si myslia iní ľudia. Môžeš mi hocikedy napísať na online chat alebo mail.

Money

No pokial ide o pristup v ke korupcia je takym verejnym tajomstvom i ked take pripady sa myslim najdu na kazdej lf no nevravi sa o tom nikde tak ako o upjs, o pristupe vyucujucich viem tolko, ze sa k ziakom spravaju ako k hovnam doslova ze oni su pani a ty uplne nic, poznam ludi co z ke prestupili inam, aj takych co to nechali kedze co sa tyka studia su moc narocni a vyzaduju dost ti co tam studovali po prestupe povedali ze inde sa im studuje lahsie , a vyhadzuju dost jedna znama teraz uz doktorka spravila anatku len vdaka tomu ze sa za nu niekto iny prihovoril kedze jej chybali body v teste na skusku cize dufam ze mas konexie ak nie zhanaj

hulenica1

Money - Bohuzial budem skusat jedine KE, aj ked viaceri tu uz nemali pekne slova ohladom LF UPJS, a som teraz na vazkach co si o tom mam mysliet, ci su profesori hrozni alebo co, vo svojom veku som uz zvyknuta na trochu ine, dospelacke jednanie :(

A kedze som studovala v CR vazne uz nechcem odchadzat od rodiny a zazemia tak daleko, Kosice mam blizko, takze rpeto len a len KE, budem sa snazit vsadit na to vsetko.