Zubarina v 27 rokoch

Príspevok v téme: Zubarina v 27 rokoch
hulenica1

Ahojte. Mam 27 rokov a som uz vystudovana farmaceuticka ale mojim snom bola vzdy zubarina. Na farmaciu som sla iba preto, ze som sa po strednej nedostala na zubne lekarstvo. Teraz v 27 rokoch som sa uz po niekolkych rokoch v lekarni dost financne zabezpecila a rada by som to skusila ist opat na zubne lekarstvo do KE. Myslite si ze je neskoro zacat s tymto odborom v 27micke? Ako zubarka by som skoncila v 33 rokoch. Mohla by som potom rovno vykonavat povolanie ako zubarka alebo by som potrebovala este dalsie roky na atestacie ako vseobecni lekari?

Z coho presne su prijimacky na zubarinu do Kosic? Iba z tych dvoch knih chemie a biologie? Su otazky na prijimackach presne z tych testovnic? Prijimacok sa nebojim, kedze na farmacii som pracovala na katedre organickej a anorganickej chemie, takze chemiu by som vedela a z biologie si snad hadam nieco pamatam.

Co myslite, oplati sa mi do toho ist a splnit si sen aj po niekolkych rokoch?

hulenica1

DebilS Dakujem za odpoved. :)

Do Ciech uz ist nechcem, studovala som tam 5 rokov a dalsie studium by bolo drahe, kedze by som si ho uz musela platit.

Na Slovensku som este nestudovala a teda mam studium zadarmo, platim si jedine odvody po 26 a to je oproti tomu co by som platila v Cesku nic a nemusim platit ani internat kedze blizko Kosic zijem.

DebilS

A v Čechach by si to mala len na 5 rokov. Ak by si sla tam tak by som ti odfotila knihy z ktorych sa ucila sestra. Kniha z fyziky bola tenučká, ostatné sa dalo :)

DebilS

Jasne ze do toho chod.33 rokov je nic stale budes mlada a ked ta to bavi tak nevidim problem. Ak ti aj sto ludi povie aby si nesla tak chod lebo TY to tak citis. Sestra robila prijimacky sice do Olomouca ale klasicky biologia chemia a fyzika. Cos ty ako farnaceuticka problem mat nebudes :) studovat tam budu predsa vselijaki, cierni aj sikmooki, mladi aj stari a ty mlada si tak drzim palce :) ale skorej by som ti odporucila ist do Čiech (brno, olomouc) pretoze slovenske skoly radi vyhadzujú ked maju vela ziakov

hulenica1

denisaf - dakujem velmi pekne :)

Neviem ci som sikovna, skor v zivote nemam co robit, tak sa ho snazim zaplnit karieriou, kedze deti mat nemozem tak rodina nepripada do uvahy.

Len neviem ako sa budem citit medzi ludmi po maturite, bude to take zvlastne. Nie som stara ale nieco uz mam odzite.

denisaf

Urcite chod! Zubarina je velmi perspektivny odbor a ty musis byt velmi sikovna baba ked si toho uz tolko dosiahla :) nenechaj sa odradit! :) drzim palce