Zubarina v 27 rokoch

Príspevok v téme: Zubarina v 27 rokoch
hulenica1

Ahojte. Mam 27 rokov a som uz vystudovana farmaceuticka ale mojim snom bola vzdy zubarina. Na farmaciu som sla iba preto, ze som sa po strednej nedostala na zubne lekarstvo. Teraz v 27 rokoch som sa uz po niekolkych rokoch v lekarni dost financne zabezpecila a rada by som to skusila ist opat na zubne lekarstvo do KE. Myslite si ze je neskoro zacat s tymto odborom v 27micke? Ako zubarka by som skoncila v 33 rokoch. Mohla by som potom rovno vykonavat povolanie ako zubarka alebo by som potrebovala este dalsie roky na atestacie ako vseobecni lekari?

Z coho presne su prijimacky na zubarinu do Kosic? Iba z tych dvoch knih chemie a biologie? Su otazky na prijimackach presne z tych testovnic? Prijimacok sa nebojim, kedze na farmacii som pracovala na katedre organickej a anorganickej chemie, takze chemiu by som vedela a z biologie si snad hadam nieco pamatam.

Co myslite, oplati sa mi do toho ist a splnit si sen aj po niekolkych rokoch?

jojka5

ahoj urcite chod studuju ludia ovela ovela starsi si mlada treba ist za svojim snom :) a je to perspektivny odbor ziadne premrhane roky ako 70% inych skol...

Duro74

Nepočuvaj tu tieto sproste rady a vylevy zavistlivcov. Ak je to tvoj sen tak tam chod čo potrebuješ načo pitat sa cudzich ludi. Ty si riadiš svoj život tak sa zariad podla toho. 27 rokov je malo na to aby si začinala. Ja mam vyše 40 a pred dvomi rokmi som začal študovat po čom som pokukoval dlhe roky. Nejde to už tak lahko ale ma to bavi. Nevzdaj to držim palec!

Marosko-n

Na zubarinu choď aspoň bude s teba ďalší nenažraný zubár !!!!!!!!!!!!!!!!!
Preto robia také problémy lebo keby bolo dosť zubárov neboli by taký nenažranci a chamtivci.
To je jedná banda chamtivcov ,na celom svete a zdierajú ľudí a vlády ich v tom podporujú.
Na zubára stačí študovať 1 rok a Tí odroni vysokoškolský to predlžujú len aby zubárov bolo čo najmenej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viete koľko stojí materiál na 1 bielu blombu ? Za 20 minút sa vybavíte a 80€ je fuč a to ešte poisťovňa doplatí polovicu.

KJ

Po vyštudovaní v odbore ZL si pripravená na prax, čiže si môžeš otvoriť zubnú ambulanciu, ale to ešte neznamená, že tým si skončila.
Čo sa týka oddelenia ZL od VL, tak to už bolo hodne dávno a nie preto sa oddelili tieto odbory, to je blbosť. Ešte prednedávnom sa študovala stomatológia a absolvent nebol pripravený nato, aby sa osamostatnil.
V KE pozostávajú prijímačky z vopred neformulovaných otázok, ktoré nájdeš v testovniciach. Nič iné tam netreba, lebo prijímačkový test sa skladá len z vybraných otázok. Tvoje znalosti zúročíš neskôr v štúdiu, ale v 1. ročníku potrebuješ aj fyziku (biofyzika).
To, či budeš mať starších spolužiakov, tak s veľkou pravdepodobnosťou áno. Mnohí sa na VŠ dostali na 2-hý, 3-tí, 4-tý pokus, ale nájde sa občas aj nejaký o 4 - 5 rokov starší študent.

Adden

Preco vobec rozmyslas, ci to mas urobit, ked je to tvoj sen? Samozrejme, ze to mas urobit. Zameraj sa iba na to, ako to mas urobit. Skola by ti mala poskytnut informacie, ktore potrebujes vediet.

brunetka34

ahoj urcite chod treba si plnit svoje sny :) inak gratulujem k tomu co si vsetko dosiahla a taka blba to nedosiahnem nikdy aj ked som velmi tuzila ist na vs :) a co sa tyka tych deti mozno ti pridu ked to budes najmenej cakat :) vela zenam povedali ze nebudu moct mat deti a prislo to ked to najmenej ocakavali :) moc ti drzim palce :)

WHISPER

nikdy nie je neskoro ist si za svojim snom....
moj zubar hned po dostudovani isiel na miesto svojej matky zubarky, ona uz do dochodku sla...

hulenica1

@And_Rea Dakujem velmi pekne za odpoved, velmi ma povzbudila v tom :)

Ty inak studujes zubarinu alebo medicinu? Aspon z toho co si pisala si mi tak prisla, ze ano. Ak ano, tak kde a ako sa ti tam paci, mas aj starsich spoluziakov?

And_Rea

Ahoj :),
podla mna vobec nie je neskoro, si este mlada, aj ked skoncis, stale budes. A konieckoncov, ked si ideme plnit sny, tak nebudeme brat ohlad a obmedzovat sa vekom, nie? :) Tak len smelo do toho, odporucila by som ti, ak ides do KE naisto, kupit si co najskor testovnice, ktore treb vediet odpredu-odzadu, aby si sa dostala. Aj ked, ako pises, si vystudovala farmaciu- takze chemiu by si mala mat v malicku a biola by sa, ked tak, dala doladit, netreba sa na to spoliehat. Podklady su casto specificke a treba ich byt nabiflena co najviac to ide, na zubarinu detto.
A ano, treba ti len tie podklady, ak by si potrebovala nieco zopakovat, tak aj gymnazialne knihy. :) Na prijimackach mozu byt mensie obmeny, ale v zasade je to to iste.
A co sa tyka toho, ako je to po skole, tak uz ti nebude treba ziadne atestacie na klasicku stomatologiu- kedze to bol aj dovod oddelenia stomatologie od vseobecneho lekarstva. Ak sa ti podari uspesne dostudovat, staci uz len zohnat peniazky a zabezpecit si sukromnu ambulanciu+ vsetko s tym suvisiace...
A to s tym vyhadzovanim, ako bolo nizsie pisane, tak to nie je celkom pravda, ze by sa nejak masivne vyhadzovalo... vela ludi odide z vlastnej vole, uznaju, ze na to nemaju a ked uz, skor by sa vyhadzovalo na VL, nie na ZL, kde je par studentov... oproti VL. A v CR sa tiez vyhadzuje, niekedy sa mi zda, ze viac, nez u nas.
A inak, vela stastia :))