Ahojte,s manzelom zijeme v rodinnom dome a byva s nami aj moj otec,my sme v novom dome a cez chodbu je spojeny stary dom(kuchyna,wc,spalna,obyvacka,plus este jedna miestnosť)cize mal by si zit ako samostatna jednotka
Ide tu o to,ze na mesiac nam dava 100 eur z dochodku,z toho 75 eur je polozka za elektrinu,vodu a plyn.to je uz rozdelene medzi nas troch,cize z jeho dochodku mi ostane 25 eur- ktore podla neho mam pouzit na pranie,varenie mu,zehlenie,a pratanie plus nakup....
Jrmu ostane cca 300 eur z dochodku
Povedala som mu ze nakupy a varenie nech odomna nechce za tolko malo penazi,co sa tyka prania a zehlenia a upratania -to spravim aby nechodil smradlavy....suhlasil
Ide tu o to ,ze pije ,kupuje si polotovary ,do domacnosti nekupi nic.....a v nedelu za mnou pride ze je hladny ci si moze zobrat jest,parkrat som povedala ze ano lebo som ho lutovala,
Teraz som zistila ze si zacal vyberat aj prachy z uctu na ktorom som bola ako disponent a ten zablokoval aby som mevedela kolko vybera na alkohol....pomedzi ludi keca ze mu nevarim ,nestaram sa a pod ,,,,,
Som z toho zufala a normalne ma psychický vydiera z recami ktore vobec niesu pravda
Neviem co mam dalej robit
Otec alkoholik
Najhoršie je na tom to ,ze nevieme ako dlho takto dokaze zit clovek ,,,,,a co sa tyka nas - co nas este pri nom caka ,lebo zomriet je jednoduche,,,, len v jeho prípade to tak rychlo asi nebude ,,,,lebo s alkoholikmi je to tak , ,,,,,
On keď vám nebude nič dávať, tak sa za tie peniaze upije. On je ťažko závislý, má svoju "pravdu" a dopadne zle. Tu je ťažko niečo radiť.
Ved ja nevravim ze idem brat hned lieky,slabsia povaha by uz ircite bola na liekoch,ako sa mam s nim porozpravat ked sa ho opytam naco ti tolko penazi tak je to moja vec,ako budeme riesit problem?a aky??on nema ziaden problem vraj ......vobec sa nechce rozpravat o ničom,vsetko je jeho vec ,on nic nespravil
Ale keď ide najmä o financie, tak sa s ním treba o tom porozprávať, určiť podmienky a nie brať lieky. To je asi celá veda.
On trocha nieco porobi a uz vravi kolko sa narobil,musi vypit ist pivo lebo je smsdny a pod,,,,,vsetko sa toci okolo alkoholu,ja uz to nevladzem ani pocuvat,podla mna on si uvedomuje ze nam mslo dava ale je to sebec ktory toto robil s mamou a ona za nim prisla ze ma ist jest,ale js uz nie ,za 25 eur mesacne nie,,,,,,,on si mysli ze so mnou bude robit to co s nou? Nieeee ,,,,ja kebyze niesom tehotna urcite som uz na liekoch
ok,dajme tomu ze nase spravanie sa k nemu je nevhodne....4 roky to s nim prezivame,varila som,vsetko to ako robila mamka,sakra ja s tym nemam problem ani nadalej,ale ved ide o princip ze nas obera koli alkoholu o peniaze,ja msm svoju rodinu na ceste je dieta,,,,,dokedy to msm trpiet? Mama musela trpiet lebo mu prisahala zivot az do smrti ale ja som mu nic nepresahala,
Viem ze to je moj otec,ale ja 4 roky zijem jeho zivot ,on s nami toci ,obera nas o prachy ,manipuluje,citovo a psychicky vydiera....
Js niesom povinná toto trpiet....hoci som jeho dcera,za 4 roky som sa snazila len aby bolo dobre vsetko,pritom si stale nieco našiel len koli alkoholu aby bolo zle,,,,,
To nie je také jednoduché niečo navrhnúť a podľa toho sa zariadiť. Ide aj o to, aké sú medzi nimi citové väzby, zo dňa na deň niekoho len tak nezačneš nenávidieť. Pokiaľ nikoho neobťažuje pod vplyvom alkoholu, tak ho nechajte tak. Hlavne si treba vydiskutovať finančné otázky, nakoľko málo prispieva a viac dáva na seba. Podľa mňa je tvoj otec málo zaneprázdnený, ak zabíja čas popíjaním. Treba mu dať niečo robiť. Aj napriek tomu, čo som povedal, si myslím, že aj to, čo som práve navrhol, môže byť tiež nesprávne, čiže je to minimálne komplikované.
nnuuu tak co navrhujes? Ale ktonkretne ako by si sa k nemu choval, co by si robil
Alkoholizmus je ťažká psychiatrická diagnóza, a preto by ste mali pristupovať aj ako k pacientovi, hoci neliečenému. Keby si priznal, že je alkoholik, tak by sa možno niekam pohol z miesta, ale takto sa nepohne nikam. Nemôžeš ho úplne zavrhnúť, lebo to je stále tvoj otec. Podľa mňa je nesprávne, ak sa rodina úplne odvráti od takého človeka, považujem to za neľudské.
Vydierat vie tymi svojimi recami,tie reci su uplne nezmysli
Na jednej strane si vravim ze prepil mozog ale na druhej strane dokaze vymysliet taku ptakovinu,ze mu tie dedinske bosorky uveria a ja vypadam ako bestia ktora si nevazi vlastneho otca,a pritom nikto nevie ani prd,co mam teraz chodit a kazdemu hucat ze aky je?ze vsetko mina na alkohol...on povie ze mi dava cely dochodok a pod klamsta....