Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otec alkoholik

Príspevok v téme: Otec alkoholik
Mimonka

Ahojte,s manzelom zijeme v rodinnom dome a byva s nami aj moj otec,my sme v novom dome a cez chodbu je spojeny stary dom(kuchyna,wc,spalna,obyvacka,plus este jedna miestnosť)cize mal by si zit ako samostatna jednotka
Ide tu o to,ze na mesiac nam dava 100 eur z dochodku,z toho 75 eur je polozka za elektrinu,vodu a plyn.to je uz rozdelene medzi nas troch,cize z jeho dochodku mi ostane 25 eur- ktore podla neho mam pouzit na pranie,varenie mu,zehlenie,a pratanie plus nakup....
Jrmu ostane cca 300 eur z dochodku
Povedala som mu ze nakupy a varenie nech odomna nechce za tolko malo penazi,co sa tyka prania a zehlenia a upratania -to spravim aby nechodil smradlavy....suhlasil
Ide tu o to ,ze pije ,kupuje si polotovary ,do domacnosti nekupi nic.....a v nedelu za mnou pride ze je hladny ci si moze zobrat jest,parkrat som povedala ze ano lebo som ho lutovala,
Teraz som zistila ze si zacal vyberat aj prachy z uctu na ktorom som bola ako disponent a ten zablokoval aby som mevedela kolko vybera na alkohol....pomedzi ludi keca ze mu nevarim ,nestaram sa a pod ,,,,,
Som z toho zufala a normalne ma psychický vydiera z recami ktore vobec niesu pravda
Neviem co mam dalej robit

Zrniecko

Nemyslela som to tak ze on ma ist do liecebne. Ale alkoholici najlepsie poznaju myslenie alkoholikov a mozno by ti s niecim poradili.

No kazdopadne schvalujem to ze sa ho musis naucit viac menej ignorovat, aj ked ta mozno bude este citovo vydierat

Mimonka

Odsťahovať sa nechceme urcite ,,,,,nie koli nemu
,jefine riesenie,cim skor prerobit a zamknut dvere a nech si robi co chce,,,,
Co s toho ze ja pojdem za psychologmi sa pýtať ked on nikam nepojde,on nieje alkoholik tvrdi aby sa mal liecit ......takze ho asi bude treba nechat tak ako si vybral.....a ja si musim zvyknut nato ze ked bude odomna pytat jedlo tak mu poviem ze sorry ale nemozes,, ,
Sakra ved on ma sam na seba pomaly viacej na jedlo ako ja s manzelom...
Musim sa nastavit tak aby mi bol ukradnuty a nelutovala ho len preto ze v nedeľu bude zrat slaninu s chlebom

Zrniecko

Keby som bola v tvojej kozi, asi by som sla do nejakej liecebne, porozpravat sa s lieciacimi sa alkoholikmi, ze ci sa da nieco robit a tak, kedze si to prezili alebo aj psychologmi. Inu moznost nevidim kedze sa odstahovat asi z financnych alebo neviem akych dovodov zatial nemozes

Zrniecko

Keby som bola v tvojej kozi, asi by som sla do nejakej liecebne, porozpravat sa s lieciacimi sa alkoholikmi, ze ci sa da nieco robit a tak, kedze si to prezili alebo aj psychologmi. Inu moznost nevidim kedze sa odstahovat asi z financnych alebo neviem akych dovodov zatial nemozes

Mimonka

Rano do 7 vypite 2 piva ,potom kamarat nieco potrebuje,takze tam vypije asi dve poldeca,potom ked ma este pivo zapije to a o tretej poobede ide do krcmy na 15 minut a potom okolo štvrtej pol piatej uz lezi a ide spat a rano vstava o 4......
Ci sa zmeni?keby chcel zmenil by sa uz teraz kex prerabame ,lebo vie ze cakame babo a ze som na rizikovom...a nic nemozem robit
Jemu je to jedno

Zrniecko

Aky je teda jeho denny rezim? Nech ti on nakupi potraviny za 25 eur na cely mesiac z ktorych mu mas varit, Myslis si ze by sa vedel zmenit ked sa narodi babatko?

Mimonka

Sestra zije s manzelom uz 15 rokov v zahranici,domov nechodi koli nemu,lebo by ho zabila vravi koli tomu ako sa k mam sprava a akp vsetko prisposobuje alkoholu a okrada nas o peniaze a pritom vyzaduje veci ako navarene a pod.ale nemoze odomna chciet aby somu varila aj nakupovala....... za 25 eur mesacne
Sestra mu vravela ze pokial sa nespamata,ze on by nam mal pomahat aj s peniazmi aj so vsetkym.....taknebude mu ani volat,,,,,nevolala mu uz 4 mesiac a on to ma na haku,ani sa nanu nepyta ci je zdrava ci ke vsetko v poriadku .....proste on sa nezaujima o nic len o seba ...ja som na rizikovom a nemozem nic tazke dvihat,,,,,vie ooon tom,on sedi na zahrade a ja polievam z vedrami zeleninu,zahasi cigo a pojde spat....nic a nikto ho nezaujima
V zivote sa ma neopytal ci nemam problemy ako s deckom a pod.

Mimonka

Ked vypije nerobi nic,sem tam hundre ale to led skricim tak ide do svojej izby a ide spat a rano sa zobudi akoby sa nic nestalo....
Nieje agresivny ,ani nic pod chvalabohu .....
Parkrat sa zdemoloval v krcme tak spadol pri branke a odtiahla som ho do postele a rano sa tvaril ze nic sa nestalo a vsetko je v poriadku....

Zrniecko

S manzelom suhlasim. Co sestra? Ta sa zaujima/stara o otca?

Pokial nepojde na liecenie treba na neho bohuzial tvrdo, aj ked je to tvoj otec. Ale jednak tvojmu tehotenstvu tie nervy neprospievaju a moze sa to len stupnovat a zhorsit aj cele manzelstvo. Skoda ze sa ti asi neda odstahovat. Niekedy pomozu len radikalne riesenia. Lebo nemozes ho zviazat a dat do liecebne, ale nemozes ani trpiet doma to ako sa chova a co robi.