Ahojte,s manzelom zijeme v rodinnom dome a byva s nami aj moj otec,my sme v novom dome a cez chodbu je spojeny stary dom(kuchyna,wc,spalna,obyvacka,plus este jedna miestnosť)cize mal by si zit ako samostatna jednotka
Ide tu o to,ze na mesiac nam dava 100 eur z dochodku,z toho 75 eur je polozka za elektrinu,vodu a plyn.to je uz rozdelene medzi nas troch,cize z jeho dochodku mi ostane 25 eur- ktore podla neho mam pouzit na pranie,varenie mu,zehlenie,a pratanie plus nakup....
Jrmu ostane cca 300 eur z dochodku
Povedala som mu ze nakupy a varenie nech odomna nechce za tolko malo penazi,co sa tyka prania a zehlenia a upratania -to spravim aby nechodil smradlavy....suhlasil
Ide tu o to ,ze pije ,kupuje si polotovary ,do domacnosti nekupi nic.....a v nedelu za mnou pride ze je hladny ci si moze zobrat jest,parkrat som povedala ze ano lebo som ho lutovala,
Teraz som zistila ze si zacal vyberat aj prachy z uctu na ktorom som bola ako disponent a ten zablokoval aby som mevedela kolko vybera na alkohol....pomedzi ludi keca ze mu nevarim ,nestaram sa a pod ,,,,,
Som z toho zufala a normalne ma psychický vydiera z recami ktore vobec niesu pravda
Neviem co mam dalej robit
Otec alkoholik
A vie sa aspoň správať, keď si vypije, či sa mu mení povaha?
A deti?jedno je na ceste :-)
Zasahuje nam to takym sposobom,ze ja som vacsinou nervozna a potom to prenasam a manzela....
manzel to Berie tak ze netreba si ho vsimat,ze ked sa dopreraba dom ,zamkneme chodbu ,mame samostatny vchod takze sa nebudeme starat,
Ale neviem ako to bude fungovat,lebo on sa oziva akoby sa nic nedialo ,mysli si ze ja som asi jeho zena ze som povinna ,mu dat najest a vsetko okolo toho aj napriek tomu ze mi ostane 25 eur z jeho penazi....to robil s mamou
Predpokladam ze vam to zasahuje aj do manzelstva. Tvoj muz to ako berie? Mate koli tomu hadky? Mate deti?
Co si ja pamätám so sestrou,tak uz ked sme boli deti,mama stale musela schovávať alkohol ,stale si ciarkala na flasu ze kolko tam je,bral jej peniaze po 5 korun,ked niekde bol na fuske nikdy jej nedal vsetky peniaze,stale si odlozil na alkohol.....proste mama zomrela pred 4 rokmi a on si robi co chce
Odkedy sa u neho prejavili sklony k alkoholizmu?
70 rokov ma,,,,na nic sa nelieci,sebestacny,,,,,
Koľko má Váš otec rokov ?
Najhorsie je na tom tom to ze rozprava na mna somariny ktore vobec niesu pravda,napr ze preto zablokoval ucet na ktorom som bola ako disponent,lebo ze som mu brala peniaze
A pod hovadiny.....a pritom ja by som v zivote nevybrala ani cent,jedine tak jemu na pohreb...
To som si aj myslel, že s ním nepohne nikto a nič. Už vám len zostáva to, aby ste si viac strážili vaše veci, či už jedlo alebo čokoľvek iné. On už je ťažko závislý a koná už len pod vplyvom drogy, je to iný človek.