Otec alkoholik

Príspevok v téme: Otec alkoholik
Mimonka

Ahojte,s manzelom zijeme v rodinnom dome a byva s nami aj moj otec,my sme v novom dome a cez chodbu je spojeny stary dom(kuchyna,wc,spalna,obyvacka,plus este jedna miestnosť)cize mal by si zit ako samostatna jednotka
Ide tu o to,ze na mesiac nam dava 100 eur z dochodku,z toho 75 eur je polozka za elektrinu,vodu a plyn.to je uz rozdelene medzi nas troch,cize z jeho dochodku mi ostane 25 eur- ktore podla neho mam pouzit na pranie,varenie mu,zehlenie,a pratanie plus nakup....
Jrmu ostane cca 300 eur z dochodku
Povedala som mu ze nakupy a varenie nech odomna nechce za tolko malo penazi,co sa tyka prania a zehlenia a upratania -to spravim aby nechodil smradlavy....suhlasil
Ide tu o to ,ze pije ,kupuje si polotovary ,do domacnosti nekupi nic.....a v nedelu za mnou pride ze je hladny ci si moze zobrat jest,parkrat som povedala ze ano lebo som ho lutovala,
Teraz som zistila ze si zacal vyberat aj prachy z uctu na ktorom som bola ako disponent a ten zablokoval aby som mevedela kolko vybera na alkohol....pomedzi ludi keca ze mu nevarim ,nestaram sa a pod ,,,,,
Som z toho zufala a normalne ma psychický vydiera z recami ktore vobec niesu pravda
Neviem co mam dalej robit

Mimonka

Liečenie ked mu spomeniem,tak vravi ze jmam ist ja ze nic natom nieje ked ma rano o 7 uz vypite,na obed tiez a poobede do krcmy a o šiestej vecer uz spi....prerabali sme tak mi vravel ze ked mu neulejwm nebude robit,ja som neuliala,,,a stale bude tvrdit ze nieje alkoholik .
Uz s nim ani nekomunikujem,nieje o com ....proste palenka je schovana ,pokial necham alkohol v chladnicke hned odpije,poznacim si kolko bolo ,pridem za nim ze kto odpil tak on nie,a s manzelom sme abstinenti....asi sa vyparuje...
Som uz na dne ,neviem ako dalej ,,,

nnnuuu

Keďže je alkoholik, tak on svoje správanie kvôli tebe nezmení, čiže jedinou možnosťou je to, že ty zmeníš svoje správanie voči nemu. Ako ho máš zmeniť je už na tebe, nikto ti neporadí tak, aby zobral všetko do úvahy, aj keď sa to asi nepodarí ani tebe. Keďže to s tým alkoholom preháňa na celej čiare, tak by bolo dobré, keby išiel na liečenie, len neviem, či sa ti ho podarí zlomiť (skôr nie) a potom je otázne, či by malo zmysel vynaložiť toľko energie na to, aby si ho presvedčila. Je to tvoj otec, tak asi áno.