ako vyzit zo 400 eur?

zufalababa2

lebo som cerstvo skoncila vs a bola som rada ze som hned dostala pracu na zmluvu v mojom odbore... len ten plat je jediny problem :-(

L93

zufalababa2, nepokúšala si sa nájsť si nejakú lepšie platenú prácu? 400 eur je veľmi málo... pochybujem, že by ti niekde dali hypotéku, keď máš takýto príjem... A na margo lacnej kozmetiky - napr. v DM drogérii sa dá zohnať prírodná kozmetika Alverde, ktorá vôbec nie je predražená...

odpovedam1

Ahoj autorka ja ta chapem je to strasne malo taky plat. A pri tom ako sa dnes vsetko katastrofalne zo dna na den zdrazuje je to sila. Zoberme si len taku zdravotnu starostlivost 1 plomba u zubara a hned mas 50-100 eur dnes. Potom doplatky za lieky. Najomne...ucty ... ceny bytov... Tu nejde o to jazdit 3x rocne na Bahamy a mat sukromne lietadlo mily prispievajuci ale uplny zaklad by malo byt vlastne byvanie a normalny zivot dostupny pre kazdeho nielen pre jednu vrstu debilov politikov a celebrit . Stale sa len snazime samych seba presvedcit ako to zvladame zivorit ale neverime sami sebe a vsade mame dlhy .Je mi na grc ked vidim tie stetky v smotanke ako si kupuju kabele a hodiny za tisice eur a clovek co skutocne potrebuje peniaze zeny s detmi co ostali same nemaju ani na elektriku.

Dajána40

Ja som tez zarabala tolko aj som kupovala v sekaci ale na kozmetiku dom veru setrit nemohla. Clovek bude setrit cely zivot az potom zisti, zesi ho neuzil. Odisla som pracovat do zahranicia a odvtedy nemusim ratat centy. Matika nepusti.

Mesačný princ

Veď hej, človek šetrí celý život, všetko si odopiera a odrazu sa niečo stane a človek umrie.

Nerozumiem niektorým ľuďom. Ja by som takto žiť nevedel

LillyAnne

áno, dá sa vyžiť, ako ti tu píšu ostatní, žiť skromne, nemíňať zbytočne na kozmetiku, drahé oblečenie, kupovať vo výpredajoch, sekáčoch, sledovať stránky darujem atď... ale prečo by si mala? až tak ťa tá práca baví že si ochotná ju robiť za 400E?

skús sa popozerať po inej práci, zbieraj kontakty, pýtaj sa...pokús sa porozmýšľať nad niečím, čo ťa baví a čím by sa dalo zarobiť... vieš štrikovať? piecť? kresliť? máš trpezlivosť s detičkami, seniormi, psami? čokoľvek, čo by si mohla vyrobiť, predať, poskytnúť... aspoň nejako minimálne si prilepšiť :)

ak si človek, ktorý chce žiť skromne, je to fajn... je veľa ľudí, ktorí majú finančné prostriedky a nemíňajú ich na nepotrebné veci ako make upy, nové mobily, tisíc topánok ale užívajú si ich inými spôsobmi... môžeš niekam ísť, poprípade sa venovať nejakému hobby... tieto veci tiež nie sú zadarmo, no obohacujú nás oveľa viac než materiálne veci... preto sa oplatí pokúsiť sa nájsť lepšie... neboj sa, nie si na svete sama :)

Bubliii

No neviem. Dám príklad klasický deodorant nivea atd stojí dajme tomu 2e, teraz som kupovala prírodný z bioobchodu skoro za 8e.. a to už mi príde ako rozdiel. Ale keď mám istotu, že je to ozaj prírodné (čo v tomto prípade mám), tak dám tie peniaze. Ale nie je to ružové ani s tými potravinami. Billa napr prelepuje aj pokazený tovar za lacnejší, mnohokrát som to videla.. takže ak si niekto kúpi tovar s tým, že dva dni do záruky, jedlo môže byť reálne PO záruke a spôsobiť zdravotné problémy. Ale však nech si každý kupuje čo chce a za čo chce, toto boli len príklady..

Maybel

LAXMI - určite NIE každá kozmetika je plná škodlivých látok. Ja si kupujem len prírodnú - mám už overené značky, a v nej teda žiadne škodlivé látky nie sú. Určite by som si nekupovala nejaký krém z reklamy za 100 €, tie prírodné, ktoré používam, stoja max. 5 - 10 € a aspoň viem, že sa mi z nich v tele neukladajú žiadne škodliviny.