je sanca ze by mi dali hypoteku popripade ist s takym platom do podnajmu?
ako vyzit zo 400 eur?
Zalezi kde byvas. Od toho zavisi cena podnajmu.
A vobec nieje pravda, ze zo 400 sa neda vyzit. Aj z 300 sa da.
Treba byt ale expert na prezitie, a setrenie. A je to dost nebezpecne ist bez rezervy, ked sa ti nieco pokazi, mozu byt problemy, takisto ak pridu nejake dlhsie zdravotne problemy.
Takisto dost zalezi ci mas partnerku. Ak ma aj ona 400 a zoberete spolocnu izbu, tak to je super, lebo mate dokopy 800. Ale 400 a byt sam, to je najtazsie.
Mesacny princ raz napisal, ze pobera davku v hmotnej nudzi vo vyske 383 eur, ale bez toho aby kde tu nieco nepotiahol sa vraj podla jeho slov vyzit neda. Kazdy by bol z toho znechuteny ako on a kebyze treba vyniest kos, tak ho tiez radsej vyje.es cez okno. To sa pochopit da, tomu verim.
Aj ja mam cca 350€ a musim. Zdedila som garsonku, takze som vo svojom co som rada. Som na ID, pracovat sa mi neda. Ale naklady su. Plus lieky, bez ktorych by som asi dlho nevydrzala a vsetko ostatne...nejako sa musi dat prezit. Verim, ze su ludia na tom este horsie ako ja.
Mam prijem 350e.A vyzijem.Musim.
najdi si izbu na prenajom to ta vyjde najlacnejsie...
ale prečo robit za 400€ dobrovolne?!
radsej chod pracovat niekde kde ti aj ubytovanie zabezpečia a zarobíš 900€ a uz s takeho prijmu ked si kazdy mesiac polovicu odlozíš, časom aj na vlastne nasetris, resp. budes mat cast penazí a zvysok vykryjes hypotekou,..
..lebo po tom co sa sprisnili podmienky v bankach ti uz s tym platom hypoteku nedaju,..ja som si vdakabohu!!! zobrala hypoteku este pred 6 rokmi takze mi ju dali s prijmom v tom čase len 330€ aj dake centy...
Samostatný podnájom asi nie, ale môžeš ísť k niekomu ako spolubývajúca.
Ja chapem, ze je to malo a ani mne to nie je vobec prijemne, ale bud budem 5 rokov dalsich pri rodine alebo sa aj s tymto nejako pretrapim
Zivot prinasa obety, ale stoji mi to za slobodu a pocit, ze si budujem zivot. Kto je zvyknuty na luxus, nepochodi. Clovek aj tak zisti, ze zivot nie je o materialnych veciach, mobiloch a utracani. Keby sme cakali iba na idealne momenty, mozno sa nikdy nedockame.
Ja zijem v podnajme a mam 400 eur a je to lepsie, ako byt nesamostatny a spoliehat sa na rodinu. Ja poznam osobne osobu, ktora uz roky rokuce zije z 500 eur a vyzije.
asi tak.
Inak, babicka u susedovcov vyzije roky s jednym kuratom, na vikend.
Z kosti a kridel ma polievku a zeleninu zo zahradky.
Prsia si vysmazi,
zemiaky zo zahrady. Vsetko robi na masti.
Oskvarky ma v mrazaku.
Cez tyzden ma fazulovu, cockovu. V zime kapustu.