Ako sa prejavuje cukrovka? Hlavne zo začiatkov
Cukrovka
To:marca
Ja mam diabetes vyse 35 rokov. V case ked som ho dostal bol trend aby sa inzulin pichal co najmenej a preto sa pouzivali tzv. depotne inyuliny, ktore sa pichali 1x, alebo iba 2x za den... Odvtedz doba pokrocila a dnes su uz k dispozicii aj inzulinove analogy s roznou dlzkou posobenia, takze je tiez mozne podavat inzulin 2x, alebo dokonca aj 1x denne. Inzulinove schemy su viacere...
Myslim si, ze asi najlepsia je 1x za den dlhodobo posobiaci analog ako tzv. bazalna davka a k tomu 3, alebo 4x denne tzv. bolusova davka rychlo a kratkodobo posobiaceho inzulinu.
Alebo davkovanie pomocouinzulinovej pumpy kde sa podavaju neustale mikrodavky rychloposobiaceho inyulinu ako bazalny inzulin a v case jedla sa prida bolusova davka - viac jednotiek toho isteho rychleho inzulinu...
Obe tieto schemy napodobnuju vylucovanie inzulinu zdravou podzaludkvou zlazou...
Ahojte, ja mam diabetes 1. typu rok.Od 28 roku. Dá sa stým žiť, ale nikdy sa s tým nevyrovnám úplne ,ale to asi nikto z nás. Depresie sú už zriedkavejšie,ale občas ešte naozaj sú. Na začiatku to bolo 4x denne dnes to je dva.Skúšala som všetko aj 1x na noc, vydržalo to asi mesiac. Chcem si stále dokázať, že u mňa to je iné, aj keď viem že nieje,ale dúfať treba pomáha to žiť. V rodine som prvá."Prečo práve ja"? často kladená otázka.Vraj z vyčerpania, pôrod, škola....,keby som to vedela vtedy školu vynechám......hahaha. Tak nám držím palce snáď sa o pár rokov bude dať diabetes liečiť ako bežná chrípka......... rada si popíšem s maminou čo ma podobné trampoty.
V teme "diabetes melitus" niekde hlboko zahrabane najdes moje rady, ako si regenerovat telo pri cukrovke, teda hlavne s ohladom na regeneraciu pankreasu a jeho cinnostim vytvarat inzulin,a zabranenie poskodeniu organov(srdce, zrak, ladviny) ciste dietou a roznymi doplnkami.
Pri cukrovke je pankreas poskodeny ale nie celkom zniceny, takze sa da regenerovat.
Ja som sa riadil radami lekarov, ktori pracuju v tomto alternativnom pristupe a tak ako tisice inych, situacia s cukrom sa mi podstatne zlepsila, dnes uz nemusim drzat tak prisnu dietu ako pred par rokmi a hladiny cukru, ktore mi kedysi po jedle vyskocili az na 25, dnes sotva dosiahnu 11 a pomerne rychlo klesnu pod 6.(pred troma rokmi som nepoklesol pod 12 aj napriek vyluceniu skoro vsetkych sacharidov(ziadny cukor, mucne,ryza zemiaky, akurat troch nesladkeho ovocia, ako jablka ,) na mesiace!.
Takze mam funkciu pankreasu znacne regenerovanu a dufam, ze sa mi to podari este zlepsit.
jakubko no to si mal fakt uz vela..ja som mala nalacno 9,5 mmol u diabetologicky, a po jedle 14,5 mmol...
Ja som mal take iste priznaky chodil som curat jak najaty a caj som si lial do pollitrakov a mama ma poslala k lekarke v moci som mal na 4X to asi viete ze to je dost a v krvi som mal 24 mmol takze myslim ze sa mas coho bat
mne diagnostikovali diabetes uplnou nahodou, z krvi u gynekologicky..som mala vyssiu glykemiu tak ma poslala k diabetologicke..a bolo :( priznaky som nemala ziadne (vid tema "mladi ludia a cukrovka") ak mate pochybnosti, dajte sa vysetrit, zmente stravovanie k zdravsiemu..a mozno sa to upravi..mozno ani inzulin nebudete potrebovat, len upravy stravy..ja mam cukrovku 3 mesiace..hrozne som depkovala, preco prave ja? ale teraz je to uz ok, da sa to v pohode zvladnut..