Už jsem tady podobný příspěvek měl, ale nakonec jsem tam stejně skonči u jiných témat, to nechci. Všiml jsem si, že tady běží podobné téma. Mám stejný problém. Mám maturitu-dálkově jsem studoval na soukromém gymnáziu (první rok jsem dokonce studoval na státním gymnáziu, ale další tři roky už na soukromém). Tenkrát jsem neměl jinou možnost, protože jsem z původní technické střední školy odešel-špatné výsledky a nebavilo mě to. Dlouho jsem přemýšlel o vysoké škole, chvíli jsme i studoval, ale vždy to velmi rychle skončilo, nejsem studijní typ, nevydržím. Ani na základní škole to nebylo se mnou moc dobré, na střední ještě horší, a první gympl byl pro moc těžký, ten druhý už jsme při troše snahy a štěstí dal. Jenže co dělat s gymnáziem? Je to všeobecné a já vlastně nic neumím, jen tady píšu a sním, co byste dělali v mém případě? Ty nabídky práce jsem sledoval, vím o nich, už před několik a dny jsem to tu řešil. Potřebuji co nejlepší radu, díky.Vím, že nakonec to budu já, kdo rozhodne. Zahraničí, si ještě nechávám v záloze, ale hned to nepůjde, musím zvládnout cizí jazyk, už dlouho jsem to nedělal a je to otázka financí a zvyku.
Práce (mám jen maturitu)
mojeno: to by bylo na dlouho, radost z toho nemám.
Mesačný princ: vtipálku! Vidím, že i zažertovat umíš. Už mi jednou jeden člověk něco podobného navrhoval, opravdu nechci. Netrolluj!
Môžeš skúsiť
Píšeš, že je ti hodne cez 30 ..Omg, však tak v 35 má byť človek zabezpečený ako tak a Ty len teraz začínaš ? To prečo ?
Forum: určitě mi ve škole moc nešla matematika a cizí jazyky, takže moc dobrý žák ani student jsem nebyl. Jsem schopen se věci naučit, něco mi jde rychleji, něco pomaleji. Paměť mám dobrou spíše dlouhodobou, než krátkodobou, dělal jsem si i nějaké testy, ovšem profesionální psychologické testy jsem nedělal, ani ty IQ.Je mi přes 30 let, a to hodně. Mě nešlo moc ani to gymnázium, to soukromé už lépe, více jsem se snažil a zvládl to, ovšem na základní škole mi bylo doporučeno něco jiného, už se stalo.
Ako mám vedieť na čo máš ? Skús popremýšlať čo ťa baví alebo čo ti vždy išlo najlepšie. Skús popremýšlať či máš nejaký výrazný problém s učením sa nových vecí. Máš problémy s pamäťou alebo pozornosťou ? A neviem ani v akej si situácii. Neviem koľko máš rokov a či ťa tlačí finančná situácia. Vieš keby ťa tlačila tak sa chopíš hoci čoho a popritom si možno doplníš nejaké vzdelanie. Nemusí to byť vysoká. Môžeš si spraviť nejaký kurz. Hlavne sa netlač do niečoho čo ti nejde.
Forum:mám s tím trochu problém, pardon, jsem vděčný za každou radu. Tak mi poraď, na co podle tebe mám předpoklady? Napiš názor, ono s tou školou si moc vybírat nemohu a vlastně toho ani moc neumím. Nějak začít musím.
Nezaškodilo by ti trošku skromnosti a vdaky. Nikto nie je povinný ti tu odpísať. A nie sú tu platení odborníci ale ludia vo svojom voľnom čase.