Už jsem tady podobný příspěvek měl, ale nakonec jsem tam stejně skonči u jiných témat, to nechci. Všiml jsem si, že tady běží podobné téma. Mám stejný problém. Mám maturitu-dálkově jsem studoval na soukromém gymnáziu (první rok jsem dokonce studoval na státním gymnáziu, ale další tři roky už na soukromém). Tenkrát jsem neměl jinou možnost, protože jsem z původní technické střední školy odešel-špatné výsledky a nebavilo mě to. Dlouho jsem přemýšlel o vysoké škole, chvíli jsme i studoval, ale vždy to velmi rychle skončilo, nejsem studijní typ, nevydržím. Ani na základní škole to nebylo se mnou moc dobré, na střední ještě horší, a první gympl byl pro moc těžký, ten druhý už jsme při troše snahy a štěstí dal. Jenže co dělat s gymnáziem? Je to všeobecné a já vlastně nic neumím, jen tady píšu a sním, co byste dělali v mém případě? Ty nabídky práce jsem sledoval, vím o nich, už před několik a dny jsem to tu řešil. Potřebuji co nejlepší radu, díky.Vím, že nakonec to budu já, kdo rozhodne. Zahraničí, si ještě nechávám v záloze, ale hned to nepůjde, musím zvládnout cizí jazyk, už dlouho jsem to nedělal a je to otázka financí a zvyku.
Práce (mám jen maturitu)
Grafikou sa da uzivit. Kurzy nie su zle ide o to ako ich vyuzijes a ci sa tomu venujes naplno. Niekto sa v tom mozno nenajde ale to neznamena ze to treba posudzovat podla neho.
Mobydick ty si dost ufrflany a stale hladas vyhovorky. To ta nebavi hento by si nikdy nerobil na to nemas. Si dost priebercivy na to ze mas uz vyssi vek. Na tvojom mieste by som rozsiril predstavivost v akej oblasti to skusit, popusti uzdu fantazie a rozmyslaj co by ta este bavilo a na by si sa citil. A do niecoho sa pusti. Nehraj sa pana velkomozneho lebo ti roky ujdu a potom uz bude naozaj neskoro.
Nuž, má to zmysel, môj brat vyštudoval grafiku, ale nenašiel si prácu, tak si spravil rekval. kurz masírovania a má reálnu prácu a reálny brutál plat. Grafiku robí už len mne, keď mi niečo treba spraviť. Robí vo 4 hv. hoteli, má sa ako prasa v žite, tak po našom. Ja mám vysokú školu a robím niečo úplne iné, čo má zmysel, aj ma to baví, aj ľudia sú spokojní, ale dlhodobo to nebudem môcť robiť, lebo mám kvôli tomu problémy, ešte ani sám neviem. Tiež už rozmýšľam v podobnom duchu ako ty, že niečo poriešiť a tak. Uvidíme.
nnnuuu: rekvalifikace nemají žádný smysl, je to jen krátkodobý kurz, v podstatě bez papírů, jakési osvědčení o něčem. Jaký to má smysl?
Rekvalifikačný kurz ti bude viac platný ako celé štúdium, ak mám pravdu povedať, ak chceš radu od trolla.
Vidím, že mezi českými a slovenskými trolly, není žádný rozdíl.
Nauč sa hrať trebárs na Ukulele. Znie to podnetne. Čo sa týka práce, to máš jedno, čo budeš robiť, nad tým sa netráp. Nauč sa trochu šprechovať a vezmi roha, trochu popracuješ a mzdu máš lepšiu ako kráľ, čo ti tu budem hovoriť táraniny.
Mesačný princ: musíš umět hrát, to tě nenapadlo, jaká je v tom upřímnost? A toto já nedokážu.
zmok: nemám zájem o IT, ani omylem, ať si to dělá kdo chce. Nebudu sedět celé dny u počítače a hledět do monitoru. Nikdy mě to nezajímalo.
Mohol by si robit v IT. Naucit sa programovaci jazyk a vytukavat programky. To sa da. Najprv nejaky kurz a potom sa zamestnat normalne.
MobyDick - úprimne? Na túto prácu by som nemal ani keby chcem. Je to dokonalosť sama o sebe. Musíš ovládať psychológiu, etiketu, musíš byť empatický a veľa iných premenných... je to v podstate kombinácia všetkého, ktorá smeruje k dokonalosti ohľadne práce s ľudskými bytosťami.
Je to obrovské umenie.